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Tacinga inamoena vegetal drug characterization using phytochemistry, pharmacopoeial methods and thermoanalytical techniques BJPS
Silva,Joanda Paolla Raimundo e; Reis,Malu Maria Lucas dos; Santana,Cleildo Pereira; Medeiros,Ana Cláudia Dantas de; Alves,Harley da Silva.
Tacinga inamoena (K. Schum.) N.P. Taylor & Stuppy, also known as quipá, is a native cactus of the Caatinga used in traditional medicine to treat urethral infections and inflammation. This study aimed to determine the physicochemical characteristics of vegetal drug obtained from the roots of T. inamoena. Analytical techniques and phytochemical tests were used, such as thermal analysis, qualitative and semiquantitative determination of secondary metabolites and spectroscopy at the infrared region. The powder of the vegetal drug met the parameters established by the Brazilian Pharmacopoeia, except for compressibility, which was low. On the thermogravimetric curve, three events related to the mass loss were verified, which correlate with the vegetal drug...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cactaceae; Quality control; Herbal medicine; Secondary metabolites; Thermogravimetry.
Ano: 2020 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1984-82502020000100602
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Chemical and physical characterization of Opuntia spp. seeds grown in Hidalgo State, Mexico Ciencia e Investigación Agraria
Prieto-García,Francisco; Prieto Méndez,Judith; Acevedo Sandoval,Otilio A; Canales Flores,Roberto A; Marmolejo Santillán,Yolanda.
Nopal fruits (Opuntia spp.) represent a valuable food in various Latin America countries. Typically, the seeds are discarded. However, they could contain basic components that might enable their use as a nutritional supplement or as another product convenient for the food industry. The objective of this paper was to perform a physical and chemical characterization of the seeds of three species of Opuntia (O. Heliabravoana, O. Xoconostle, and O. ficus-indica) to provide data that will help determine their potential use. Fruits were collected in different municipalities of Hidalgo State, Mexico; its seeds were extracted, dried, and analyzed. The results reveal that, except for small differences, the seeds had similarity in the physical characteristics of...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Cactaceae; Electron microscope; Heavy metals; Particle size; Prickly pear; Proximal analysis.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-16202016000100013
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Fenologia reprodutiva de pitaia vermelha no município de Lavras, MG Ciência Rural
Marques,Virna Braga; Moreira,Rodrigo Amato; Ramos,José Darlan; Araújo,Neimar Arcanjo de; Silva,Fábio Oseias dos Reis.
O estudo do comportamento fenológico pode contribuir para melhorar a produtividade das culturas e a qualidade dos frutos. O trabalho foi realizado com o objetivo de avaliar a fenologia reprodutiva da pitaia vermelha em Lavras, MG, Brasil. Foram avaliados em cem plantas de pitaia vermelha (Hylocereus undatus (Haw.) Britton & Rose) os períodos das subfases desde a emissão das gemas até a maturação dos frutos de 2008 a 2010. O botão floral se desenvolve no período de 19 a 21 dias. A antese é noturna que dura aproximadamente 15 horas. A maturação do fruto ocorre de 30 a 40 dias após a abertura da flor, quando o fruto adquire a coloração rosa a vermelho intenso e a textura firme. Em Lavras, MG o período reprodutivo da pitaia ocorre de novembro a maio e...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cactaceae; Hylocereus undatus; Pitahaya.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782011000600011
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