|
|
|
|
|
Ferreira,Antônio Hosmylton Carvalho; Lopes,João Batista; Abreu,Márvio Lobão Teixeira de; Merval,Ramon Rêgo; Ribeiro,Mabell Nery; Silva,Francisco Eduardo Soares; Ramos,Lidiana de Siqueira Nunes; Andrade,Francisco Teixeira. |
The objective of this study was to analyze the effect of whole cassava root scrapings at different levels in diets for broilers in the period of 22 to 42 days of age in high-temperature environments on performance, as well as to evaluate the metabolizability of dry matter (DM), crude protein (CP) and gross energy (GE) and nitrogen balance. A total of 400 male Ross broilers were used for evaluation of performance and 80 birds of the same strain were used in the metabolism experiment. The design was of randomized block with five treatments and four replications. The experimental unit was represented by twenty birds on the performance evaluation and four birds were housed in metabolic cages for the metabolism evaluation. The treatments consisted of diets... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Alternative feed; Crude protein; Dry matter; Gross energy; Metabolizability; Performance. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000600018 |
| |
|
|
Albuquerque,Daniel Medeiros de Noronha; Lopes,João Batista; Segundo,Luiz Francisco de França; Brandão,Tatiane Meneses; Ribeiro,Mabell Nery; Ramos,Lidiana de Siqueira Nunes; Figueirêdo,Agustinho Valente de. |
This research was developed to evaluate the nutritional, digestible (DE) and metabolizable (ME) energy values of dehydrated brewery residue (DBR) for growing pigs, as well as to evaluate the performance of these animals, subjected to five levels of DBR inclusion (0, 5, 10, 15 and 20%). The experimental design was of randomized blocks, based on animal weight. In the digestibility assay, 12 male piglets of average weight of 34.8±4.8 kg were utilized, while the performance assay had 40 piglets with average weight of 26.7±3.3 kg. Digestible and metabolizable protein values of dehydrated brewery residue for growing pigs reared in an environment of high temperatures were 22.47 and 22.06%, respectively, whereas digestible and metabolizable energy values of DBR... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Alternative feedstuffs; Barley; Digestibility; Metabolizability; Performance. |
Ano: 2012 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000700031 |
| |
|
|
Ramos,Lidiana de Siqueira Nunes; Lopes,João Batista; Silva,Silvana Maria Medeiros de Sousa; Silva,Francisco Eduardo Soares; Ribeiro,Mabell Nery. |
Esta pesquisa foi desenvolvida para avaliar o desempenho produtivo e a histomorfometria dos segmentos do intestino delgado em frangos de corte no período de 1 a 21 dias de idade alimentados com dietas contendo diferentes aditivos melhoradores de crescimento: ração controle (sem melhorador de crescimento); ração controle + antibióticos (colistina e bacitracina de zinco); ração controle + probiótico; ração controle + prebiótico; ração controle + probiótico + prebiótico. As aves foram distribuídas em delineamento em blocos casualizados, com cinco tratamentos e quatro repetições. Foram avaliadas as variáveis de desempenho, consumo de ração, ganho de peso e conversão alimentar e as características morfométricas, altura, perímetro e profundidade de vilos, dos... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Antibióticos; Prebióticos; Probióticos; Simbióticos. |
Ano: 2011 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982011000800017 |
| |
|
|
Costa,Elvania Maria da Silva; Figueirêdo,Agustinho Valente de; Moreira Filho,Miguel Arcanjo; Ribeiro,Mabell Nery; Lima,Vânia Batista de Sousa. |
RESUMOObjetivou-se avaliar o desempenho, rendimentos de carcaça e cortes nobres, porcentagem de gordura abdominal e viabilidade econômica em rações para frangos de corte no período de 22 a 42 dias de idade, alimentados com dietas contendo óleo de soja degomado, soja integral extrusada e soja semi-integral extrusada. Foram utilizados 360 frangos de corte, em um delineamento inteiramente casualizado, com quatro tratamentos (ração controle; ração com adição de óleo de soja degomado; ração com adição de soja integral extrusada; ração contendo soja semi-integral extrusada), cinco repetições e 18 aves por boxe. Na fase de 22 a 33 dias de idade, as aves alimentadas com rações contendo soja semi-integral extrusada, apresentaram o menor ganho de peso e índice de... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Avicultura; Extrusão; Óleo. |
Ano: 2015 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1806-66902015000400846 |
| |
|
|
|