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Registros recuperados: 83 | |
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ALBRECHT, J. C.; SÓ e SILVA, M.; ANDRADE, J. M. V. de; SCHEEREN, P. L.; TRINDADE, M da G.; SOARES SOBRINHO, J.; SOUSA, C. N. A. de; BRAZ, A. J. B. P.; RIBEIRO JÚNIOR, W. Q.; SOUSA, M. A. de; FRONZA, V.; YAMANAKA, C. H.. |
ABSTRACT: Embrapa, through Embrapa Savanas and Embrapa Wheat have developed a new wheat cultivar, denoted BRS 264 (Triticum aestivum L), for the savana region of Central Brazil. The new cultivar is originated from the crossing Buckbuck/Chiroca/Tui. The selection from the F2 population was performed at Embrapa Savanas, at Planaltina, DF. It is indicated for irrigated cultivation during dry seasons, in Minas Gerais, Goiás, Bahia, Mato Grosso and Distrito Federal. This cultivar presents the following main features: high production potential, large adaptability, good agronomical characteristics, industrial quality according to the market demands and precocity (avarage period from the emergence until maturation of 110 days). The avarage grain yield is around... |
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Cultivo; Wheats; Agronomic characters; Cultivation.; Características Agronômicas; Cerrado; Melhoramento Genético Vegetal; Trigo; Variedade.; Triticum Aestivum; Plant breeding; Varieties.. |
Ano: 2006 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/570289 |
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ALBRECHT, J. C.; SILVA, M. S. e; ANDRADE, J. M. V. de; SCHEEREN, P. L.; SOARES SOBRINHO, J.; CANOVAS, A.; SOUSA, C. N. A. de; BRAZ, A. J. B. P.; RIBEIRO JÚNIOR, W. Q.; TRINDADE, M. da G.; SOUSA, M. A. de; FRONZA, V.; YAMANAKA, C. H.. |
ABSTRACT: The wheat (Triticum aestivum) cultivar BRS 207 was selected in the Savannah Research Centre of Embrapa, Planaltina, DF, Brazil, for cultivation in Minas Gerais, Goiás States and the Federal District. It originated from crosses between cultivar Mexicana Seri 82 and PF 813 breeding line. Following several years of progeny selection in segregation generations, the line CPAC 9186 was obtained. The new is recommended to irrigated sowings, during the dry season period. It was chosen by its yielding ability, superior to existing cultivars, resistance to lodging and industrial quality. |
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Cultivo; Wheats; Agronomic characters; Cultivation.; Características Agronômicas; Cerrado; Rendimento; Triticum Aestivum; Trigo; Variedade Resistente.; Disease resistance; Varieties; Yields.. |
Ano: 2005 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/569815 |
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SOUZA, A. das G. C. de; SOUSA, N. R.; SILVA, S. E. L. da; NUNES, C. D. M.; CANTO, A. do C.; CRUZ, L. A. de A.. |
Taxonomia, procedência, aspecto agronômico, cultivo, utilização do fruto, valor nutritivo e receita das fruteira: Abiu. Açaí. Açaí-do-amazonas. Araçá-boi. Araçá-pêra. Babaçu-do-amazonas. Bacaba. Bacabinha. Bacabi. Bacuri. Bacurizinho. Bacuripari. Bacuripari-mirim. Bacuripari-liso. Biribá. Buriti. Cabeça-de-urubu. Cacau. Cacau-do-peru. Camu-camu. Castanha-de-cutia. Castanha-de-galinha. Castanha-do-brasil. Castanha-sapucaia. Cubiu. Cupuaçu. Cupuí. Gogó-de-guariba. Guaraná. Ingá-açu. Ingá-cipó. Ingapéua. Jatobá. Jenipapo. Mapati. Maracujá-do-mato. Mari. Mari-do-amazonas. Mari-do-pará. Marimari. Pajurá. Pajurá-da-mata. Patauá. Piquiá. Pitomba. Pupunha. Puruí. Sapota. Sorva. Sorvinha. Taperebá. Tucumã. Tucumã-do-amazonas. Tucumã-do-pará. Uxi. |
Tipo: Outras publicações técnicas (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Tropical fruits; Agronomic characters; Food; Nutritive values; Alimento; Árvore Frutífera; Botânica; Características Agronômicas; Fruta Tropical; Procedência; Valor Nutritivo; Amazonia; Botany; Fruit trees; Provenance. |
Ano: 1996 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/664664 |
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VALLE, C. B. do; EUCLIDES, V. P. B.; PEREIRA, J. M.; VALÉRIO, J. R.; PAGLIARINI, M. S.; MACEDO, M. C. M.; LEITE, G. G.; LOURENÇO, A. J.; FERNANDES, C. D.; DIAS FILHO, M. B.; LEMPP, B.; POTT, A.; SOUZA, M. A. de. |
A cultivar Xaraés (Brachiaria brizantha), coletada em Burundi. África, foi liberada pela Embrapa em 2003 após 15 anos de avaliações. É uma planta cespitosa, de 1,5 m de altura, folha lanceolada e longa, com poucos pêlos e de coloração verde-escura. Os colmos são finos e radicantes nos nós, e as inflorescência são grandes, como espiguetas em uma só fileira. A cultivar Xaraés é apomítica e penteploíde, com 45 cromossomos. Irregularidades na divisão meiótica reduzem a validade do pólen para, aproximadamente, 79%. Seus principais atributos possitivos são a alta produtividade, especialmente de folhas, a rápida rebrota e o florescimento tardio, prolongado o período de pastejo até o período seco. Além disso, apresenta bom valor nutritivo e alta capacidade de... |
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Xaraés; Característica agronômica; Mata Atlântica; Brasil; Agronomic characters; Adaptation; Mixed pastures; Brazilian savannas.; Aclimatação; Brachiaria Brizantha; Citogenética; Cerrado; Diversificação de Cultura; Pastagem Cultivada; Plantio; Valor Nutritivo.; Brazil; Cytogenetics; Nutritive value; Planting; Sown pastures.. |
Ano: 2004 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/326133 |
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