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Cultivares de trigo no Brasil: I - cultivares disponíveis antes de 1950. Infoteca-e
SOUSA, C. N. A. de.
bitstream/item/121263/1/FL-06729.pdf
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Histórico.; History; Wheat..
Ano: 1995 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/849707
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Estilosantes Campo Grande: estabelecimento, manejo e produção animal. Infoteca-e
EMBRAPA GADO DE CORTE..
Histórico/Descrição. Adaptação a clima e solo. Estabelecimento. Doenças e pragas. Calagem e adubação. Produção de sementes e colheita. Manejo e produção animal.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Collectotrichum gloeosporioides; Estabelecimento; Campo Grande; Mato Grosso do Sul; Brasil; Brazilian savannas; Diseases; Seed production; Management; Establishment.; Adubação; Calagem; Cerrado; Estilosante; Doença; Historia; Manejo; Semente; Produção; Stylosanthes Macrocephala.; Stylosanthes capitata; Fertilizer application; Brazil; History; Liming..
Ano: 2000 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/323701
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A produção de couro no Centro-Oeste. Infoteca-e
CARDOSO, E. E..
Ao longo dos últimos 40 anos a pecuária bovina foi gradualmente migrando para as regiões Centro-Oeste e Norte do País, transformando a primeira no principal produtor nacional de carne e couro. Fruto dessa expansão, o País tornou-se o segundo maior produtor mundial de couro, atrás apenas dos Estados Unidos, que é o principal produtor. No entanto, a baixa qualidade do couro brasileiro e a falta de infra-estrutura para mudar esse quadro, mormente na região Centro-Oeste, impedem que o País torne-se mais competitivo no mercado internacional. Diante desses antecedentes, justifica-se plenamente a implantação, no Centro-Oeste, de um centro de tecnologia voltado para o couro, como forma de impulsionar a melhoria da qualidade dos couros produzidos na região. Com...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Aspecto econômico; Região Centro-Oeste; Mato Grosso do Sul; Production; Economic situation; Quality; West Central Region; Brazilian savannas.; Couro; Cerrado; Historia; Pesquisa; Produção; Qualidade.; Brazil; History; Leather; Research..
Ano: 2002 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/325568
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CULTIVO e uso do Estilosantes-campo-grande. Infoteca-e
Embrapa Gado de Corte (Campo Grande, MS).
Equipe multidisciplinar: Ademir Hugo Zimmer, CNPGC; Armindo Neivo Kichel, CNPGC; Bela Grof; Carlos Maurício Soares de Andrade; Celso Dornelas Fernandes, CNPGC; Francisco Assis Rolim Pereira; Haroldo Pires Queiroz, CNPGC; Hortência Maria Abranches Purcino; Jaqueline Rosemeire Verzignassi, CNPGC; José Alexandre Agiova da Costa, CNPGC; José Marcelino Sobrinho (in memorian); José Marques da Silva, CNPGC; José Raul Valério, CNPGC; Leônidas da Costa Schalcher Valle; Manuel Cláudio Motta Macedo, CNPGC; Maria José D´Ávila Charchar; Maria do Socorro Bona Nascimento; Marta Pereira da Silva; Rosângela Maria Simeão Resende; Roza Maria Shunke. Histórico e descrição da cultivar. Principais atributos do estilosantes-campo-grande. Fixação biológica de nitrogênio e valor...
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Estilosantes; Desempenho animal; Consorciação; Campo Grande; Mato Grosso do Sul; Brasil; Management; Feed crops; Sustainability; Mixed pastures; Pests of plants; Plant diseases.; Desenvolvimento Sustentável; Doença de Planta; Erva Daninha; Fixação de Nitrogênio; Historia; Leguminosae; Leguminosa Forrageira; Manejo; Pastejo; Pastagem; Nutrição Animal; Planta Forrageira; Praga de Planta; Produção Animal; Sistema de Cultivo; Valor Nutritivo.; Animal performance; Animal nutrition; Stylosanthes; Animal production; Brazil; Cropping systems; Grazing; History; Nutritive value; Pastures; Nitrogen fixation; Weeds..
Ano: 2007 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/319150
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Laboratório de Botânica Eng. Agr. João Murça Pires. Infoteca-e
EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL..
Histório; Importância; Atividades; Herbário; Manutenção; Coleta de material botânico; Desidratação; Identificação; Montagem; Incorporação de espécimes de herbário; Intercâmbio de material botânico; Carpoteca; Fototeca; Xiloteca.
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Laboratory.; Botânica; Historia; Laboratório; Pesquisa.; Botany; History; Research..
Ano: 1996 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/854688
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Pesquisa e desenvolvimento da heveicultura no Brasil. Infoteca-e
SOUZA, R. F.; VALOIS, A. C. C.; PAIVA, J. R. de; RIVERA CARBAJAL, A. C.; ROCHA NETO, O. G. da; SOUZA, R. A. de.
O inicio da pesquisa com seringueira no Brasil deu-se em 1937, quando foram desenvolvidas, em Fordlandia e Belterra no Estado do Para, as primeiras acoes de pesquisa entao voltadas para o controle de surtos epidemicos do fungo Microcyclus ulei ocorridos na regiao. A partir de 1946, o Instituto Agronomico do Norte (IAN) assumiu e deu sequencia aos trabalhos desenvolvidos pela Companhia Ford, dando inicio a segunda fase dos trabalhos com seringueira na regiao Norte. Na regiao Nordeste, especificamente no Estado da Bahia, os trabalhos com seringueira iniciaram-se em 1951, com a criacao do Instituto Agronomico do Leste (IPEAL), enquanto na regiao Centro-Sul, particularmente no Estado de Sao Paulo, o marco inicial dos trabalhos de pesquisa com seringueira...
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Brasil; Rubber tree.; Espécie; Hevea; Historia; Pesquisa; Seringueira.; History; Research..
Ano: 1985 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/665451
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Aspectos histórico-culturais do arroz e do feijão na sociedade brasileira. Infoteca-e
SOUSA, I. S. F. de; FERREIRA, C. M..
Entre os diferentes aspectos culturais relacionados ao arroz e ao feijão na nossa sociedade, de imediato, o que mais chama a atenção dos especialistas é que ambos são formadores do prato básico do brasileiro e, consequentemente, caracterizadores da cultura alimentar. A partir do final do século 19, a dupla se afirmou como símbolo da alimentação nacional.De maneira geral, arroz e feijão são consumidos diariamente na refeição principal, o almoço, e, em muitos casos e de várias maneiras, têm a presença garantida à mesa do jantar. Historicamente, uma das causas da existência do arroz em terras brasileiras é a crescente globalização, sobretudo a partir do século 16, com os descobrimentos e as grandes navegações, período no qual se difundiram espécies vegetais e...
Tipo: Capítulo em livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Arroz; Feijão; Historia; Oryza Sativa; Phaseolus Vulgaris; Segurança Alimentar; Rice; Beans; Food security; History.
Ano: 2021 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1134402
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Trigo, 500 anos no Brasil. Infoteca-e
CUNHA, G. R..
bitstream/item/84103/1/CNPT-TRIGO-500-ANOS-LV-2008-00959.pdf
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Historia.; Brazil; History; Wheat..
Ano: 1999 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/820204
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History of marine animal populations: a global research program of the Census of marine life ArchiMer
Holm, P.
This paper examines the relationship between history and science with regard to the marine environment. It argues that historians and scientists should collaborate to reconstruct past ecosystems. Such collaboration to shed some light on the reasons why the life in the oceans appears as it does today. With this objective in view, a global research program has been established. The History of marine animal populations (HMAP) addresses four basic questions. (1) How has the extent and diversity of these populations changed over the last 2000 years? (2) Which factors have influenced these change? (3) What has been the anthropogenic and biological significance of these changes? (4) What has been the interplay of changing marine ecosystems and human societies?...
Tipo: Text Palavras-chave: Histoire; Vie marine; Recensement; History; Marine life; Census.
Ano: 2002 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00322/43303/43039.pdf
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Manuel des Pêches Maritimes françaises - Fascicule I ArchiMer
Beauge, L; Belloc, G; Boury, M; Desbrosses, P; Face, L; Le Gall, J; Lambert, L; Remy, D; Schvinte, J; Cochin,.
This version of the Manual of French Maritime Fishing was published in 1935 by the Office of Maritime Fishing. The authors attempted to explain the technical situation of that time of the industry to which their studies were dedicated. Here is a summary of the first part: - Introduction to the history of maritime fishing in France - Fishing in prehistoric times and in antiquity - Herring in the Middle Ages - Other fishing in the Middle Ages - Whaling and fishing other cetaceans - Deep-sea fishing: of cod fish in Newfoundland and on the Grand Banks - Fishing on the Newfoundland coast - The green fishery on the Grand Banks - Mussel fishing in Iceland and in the North Sea - Arrival of the steam trawler The evolution of French fishing. Conclusion - The...
Tipo: Text Palavras-chave: History; Fisheries; Histoire; Pêche.
Ano: 1935 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1935/rapport-1736.pdf
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Manuel des pêches maritimes françaises - Fascicule II ArchiMer
Beauge, L; Belloc, G; Boury, M; Desbrosses, P; Face, L; Le Gall, J; Lambert, L; Remy, D; Schvinte, J; Cochin, J.
The Manual of Maritime Fishing was drafted in 1935 by the Office of Maritime Fishing. The authors attempted to explain the technical situation of that time of the industry to which their studies were dedicated. Part II of this manual deals with the various types of fishing and their tools and particularly: - Trawling - Drift net fishing (herring and mackerel) - The other kinds of sea fishing: - Sardine fishing - Tuna fishing - Crustacean fishing - Line fishing - Coast fishing - Deep-sea fishing
Tipo: Text Palavras-chave: History; Fisheries.
Ano: 1935 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00314/42516/41885.pdf
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Les peches maritimes : complexes biogeographiques de production et provinces halieutiques ArchiMer
Rass, Théodore S.; Carre, François.
The first part describes the evolution of the world sea fisheries from 1950 to 1977 and their present state : a decline of the growing rate of the catches, their biological structure and their distribution in the oceans according to the depth, the distance from the continent and the latitude. Then the biogeographical fishery complexes are defined, being characterized by assemblages of commercially valuable and actually caught species. These complexes are arranged according to the latitude with sometimes longitudinal subdivisions. At last with technical and economical criteria, such as the yield of the fisheries, the finality of the catches and the conditions of the exploitation which add themselves to the biogeographical complexes, the authors attempt to...
Tipo: Text Palavras-chave: Economic Onservations; History; Mondial Fishing Data.
Ano: 1980 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1980/publication-1947.pdf
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Manuel des Pêches Maritimes Françaises - Fascicule III ArchiMer
Beauge, L; Belloc, G; Boury, M; Desbrosses, P; Face, L; Le Gall, J; Lambert, L; Remy, D; Schvinte, J; Cochin, J.
This version of the Manual of French Maritime Fishing was published in 1936 by the Office of Maritime Fishing. The authors attempted to explain the technical situation of that time of the industry to which their studies were dedicated. This third part deals with the main ports and fishing grounds: - North Sea and English Channel - Atlantic Ocean - Mediterranean - Iceland, Newfoundland, Greenland - Morocco and Mauritania This version of the Manual of French Maritime Fishing was published in 1936 by the Office of Maritime Fishing. The authors attempted to explain the technical situation of that time of the industry to which their studies were dedicated.
Tipo: Text Palavras-chave: History; Fisheries.
Ano: 1936 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1936/rapport-1737.pdf
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Manuel des Pêches Maritimes Françaises - Fascicule IV ArchiMer
Beauge, L; Belloc, G; Boury, M; Desbrosses, P; Face, L; Le Gall, J; Lambert, L; Remy, D; Schvinte, J; Cochin, J.
This fourth part deals with the following points: - Industries related to fishing: - Curing, salting and canning - Processing of by-products - Refrigeration - Processing of seaweed - Oyster farming, mussel farming and shellfish farming - General survey of maritime fishing regulation in France
Tipo: Text Palavras-chave: History; Fisheries.
Ano: 1936 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1936/rapport-1738.pdf
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The Norwegian North-Atlantic Expeditions 1876-1878. Volume 1. Chemistry ArchiMer
Tornoe, Hercules.
Experiments harve long since been instituted, from time to time , by divers chemists, with the object of investigating the absorption of atmospheric air by the fiuids with which in the course of nature it comes in contact ; but not till of late years has this phenomenon been made the subject of exhaustive treatment in its relation tu ocean water. [NOT CONTROLLED OCR]
Tipo: Text Palavras-chave: Chemistry; Oceanographical campaign; Expedition; History; Chimie; Campagne océanographique; Voyage; Histoire.
Ano: 1880 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/1880/publication-6928.pdf
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An overview of the history, knowledge, recent and future research trends in Mediterranean fisheries ArchiMer
Farrugio, Henri; Oliver, Pere; Biagi, Franco.
The Mediterranean sea is an area which has a longlived oceanographic tradition. Since the remote antiquity, it has been the object of observations and descriptions in which maritime activities and fishing hold a paramount place, This paper presents a synthetic view on the history of the fisheries research and its evolution in the area. The very rich mediterranean fauna and the highly multispecific nature of the catches certainly favoured the fact that the first works were mainly oriented towards attempts of exhaustive descriptions of the vital cycles and biological parameters of a given species. The passage from marine biology sensu-stricto to fisheries research is relatively recent in the Mediterranean, the first attempts to apply some mathematical...
Tipo: Text Palavras-chave: Mediterranean; Fisheries science; History; Research trends.
Ano: 1993 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00193/30428/28848.pdf
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Estimated reservoir ages of the Black Sea since the last glacial ArchiMer
Kwiecien, O.; Arz, H. W.; Lamy, F.; Wulf, S.; Bahr, A.; Roehl, U.; Haug, G. H..
Accelerator mass spectrometry (AMS) radiocarbon dating of ostracod and gastropod shells from the southwestern Black Sea cores combined with tephrochronology provides the basis for studying reservoir age changes in the late-glacial Black Sea. The comparison of our data with records from the northwestern Black Sea shows that an apparent reservoir age of similar to 1450 C-14 yr found in the glacial is characteristic of a homogenized water column. This apparent reservoir age is most likely due to the hardwater effect. Though data indicate that a reservoir age of similar to 1450 C-14 yr may have persisted until the Bolling-Allerod warm period, a comparison with the GISP2 ice-core record suggests a gradual reduction of the reservoir age to similar to 1000 C-14...
Tipo: Text Palavras-chave: Mediterranean abyssal sediments; Minoan eruption; Tephra layers; Radiocarbon; Santorini; Deglaciation; History; Variability; Calibration; Resolution.
Ano: 2008 URL: https://archimer.ifremer.fr/doc/00209/31990/30430.pdf
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Histoire des engins et techniques de pêche ArchiMer
Beucher, Jean-paul; Deschamps, Gerard; Peronnet, Isabelle; Duhamel, Erwan; Barthelemy, Patricia.
L'homme a rapidement diversifié ses engins de pêche et on remarquera que les techniques alternatives qui sont actuellement pressenties pour remplacer le chalut prépondérant, sont des techniques très anciennes.
Tipo: Text Palavras-chave: Chalut; Senne; Filet; Casier; Drague; Pêche; Capture; Technique; Engin de pêche; Histoire; Evolution; Fishing; Capture; Technics; Fishing gear; History; Evolution.
Ano: 2008 URL: http://archimer.ifremer.fr/doc/00002/11355/7928.pdf
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The Cannaceae of the world Naturalis
Maas-van de Kamer, H.; Maas, P.J.M..
This taxonomic treatment includes all Cannaceae of the world. Emphasis is on the 10 species growing in the wild in the Neotropics. Included are chapters on the history of the taxonomy of the family and genera, and on relationships of higher level taxa. Data are provided on vegetative morphology as well as on floral morphology and floral biology. Structure of the inflorescence, the ovary and ovules, fruit and seeds, germination and seedlings are treated in detail. Finally a chapter on uses and vernacular names, a bibliography, and a list of over 200 names ever used in Canna are added.
Tipo: Article / Letter to the editor Palavras-chave: Cannaceae; Anatomy; Floral biology; History; Uses; Taxonomy worldwide; Vernacular names.
Ano: 2008 URL: http://www.repository.naturalis.nl/record/524477
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Monograph of African Costaceae Naturalis
Maas-van de Kamer, H.; Maas, P.J.M.; Wieringa, J.J.; Specht, C.D..
A taxonomic revision of the African genera of Costaceae (Costus and Paracostus) is given. Within the genus Costus 24 species are recognized, 8 of which are here described as new and one is given a new name. Included are chapters on the history of the taxonomy of the family, morphology, flower biology, pollination, dispersal, distribution, ecology, phylogeny and molecular studies and conservation. The species treatments include descriptions, full synonymy, geographical and ecological notes and taxonomic notes. For all species distribution maps are provided. A complete identification list with all exsiccatae studied and an index to scientific names is included at the end.
Tipo: Article / Letter to the editor Palavras-chave: Africa; Costus; History; Morphology; Paracostus; Phylogeny; Taxonomy.
Ano: 2016 URL: http://www.repository.naturalis.nl/record/621671
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