Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Intermittent drying of clove basil leaves: Process optimization and essential oil yield AGRIAMBI
Souza,Raiane A. de; Melo,Evandro de C.; Ávila,Mariane B. R. de; Gonzaga,Diego A.; Sperotto,Naiara C. Z.; Carneiro,Antônio P. S..
ABSTRACT This study investigated the effect of a drying method with intermittent ratios on the effective drying time, specific energy consumption and essential oil yield of clove basil (Ocimum gratissimum L.) leaves. The drying tests were conducted at the Postharvest Laboratory of Medicinal, Aromatic and Condiment Plants, from the Departamento de Engenharia Agrícola of the Universidade Federal de Viçosa, Viçosa, MG, Brazil (20° 46’ 13.5” S; 42° 52’ 23.3” W, and altitude of 645 m) in October and November 2017. The experiment was conducted by using a 3 × 4 factorial scheme including three drying temperatures at 50, 60 and 70 °C, with four drying processes: continuous drying and the following three intermittent drying/tempering ratios in minutes: 10/20, 15/15...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Ocimum gratissimum L.; Medicinal plant; Tempering time; Effective drying time; Specific energy consumption.
Ano: 2020 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662020000300209
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional