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Qualitative parameters of pearl millet silage ammoniated with urea, at different compaction densities PAB
Freitas,Poliane Meire Dias de; Carvalho,Gleidson Giordano Pinto de; Santos,Edson Mauro; Araújo,Gherman Garcia Leal; Oliveira,Juliana Silva de; Pires,Aureliano José Vieira; Maranhão,Camila Maida de Albuquerque; Rodrigues,Thomaz Cyro Guimarães de Carvalho; Pinto,Luís Fernando Batista.
Abstract: The objective of this work was to evaluate the effects of urea ammoniation of pearl millet silage, at different compaction densities, on chemical composition, losses in the ensilage process, fermentation profile, microbial population count, and aerobic stability. The experimental design was completely randomized, in a 2×4 factorial arrangement, with two compaction densities (600 and 800 kg m-3) and four urea levels (0, 2, 4, and 6% on a dry matter basis), with five replicates. For the aerobic stability assay, the experimental design was completely randomized, in a 2×4 factorial arrangement, with two times (0 and 72 hours) and four urea levels (0, 2, 4, and 6%, on dry matter basis), with five replicates. The urea levels interacted significantly...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Pennisetum glaucum; ADR500; Ammoniation; Fermentation losses; Microbial populations.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2017000800679
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Predição da composição corporal por intermédio de método indireto R. Bras. Zootec.
Ferreira,Marcelo de Andrade; Valadares Filho,Sebastião de Campos; Veras,Antonia Sherlânea Chaves; Araújo,Gherman Garcia Leal; Signoretti,Ricardo Dias.
O objetivo deste trabalho foi desenvolver equações de predição da composição química corporal de bovinos mestiços F1 Simental x Nelore, por intermédio da análise química da amostra representativa da carcaça. Utilizaram-se 29 animais, não- castrados, com idade média de 17 meses e peso vivo inicial de 354 kg. Cinco animais foram abatidos ao início do experimento e os demais, distribuídos, inteiramente ao acaso, nos tratamentos que foram definidos de acordo com o nível de concentrado na ração (25; 37,5; 50; 62,5; e 75%). Os conteúdos corporais de proteína, gordura, energia e minerais foram determinados analisando-se amostras de seção da carcaça incluindo a 9ª, 10ª e 11ª costelas, de acordo com HANKINS E HOWE (1946) (seção HH), e dos demais tecidos corporais....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Bovinos; Composição corporal; Equações de predição.
Ano: 2001 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982001000100034
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