|
|
|
|
| |
|
| |
|
|
Souza-Macedo,Viviane de; García-Dávila,Mario Augusto; Castro,Gisele Renata de; Garzón-Bautista,Yuri Marcela; Caetano,Creucí Maria. |
Abstract The genus Capsicum comprises a large group of hot and sweet peppers, with different morphological varieties and degree of fruits pungency. Due to its active principles is widely used in cooking and in traditional medicine, being sold in large worldwide. In order to provide cytogenetic information which supporting plant breeding programs, this study aimed to analyze the meiotic behavior, chromosome number and pollen viability of the three species of greater economic importance of Capsicum (C. annuum, C. frutescens and C. chinense). Therefore, fruits and flower buds were collected from the Experimental Center of the Universidad Nacional de Colombia, campus Palmira- CEUNP to the corresponding mitotic, meiosis and pollen viability analysis. Plants... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Chromosome number; Meiotic behavior; Meiotic index; Plant genetic resources conservation; Ploidy level; Pollen viability. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0120-28122017000400612 |
| |
|
|
Rodrigues,Santina; Caetano N,Diego G; Caetano,Creucí Maria. |
Este trabalho se constitui no primeiro levantamento de espécies frutíferas do Estado de Rondônia, na Amazônia brasileira. Iniciado em 2005, até o momento foram catalogadas 22 espécies, distribuídas em 13 famílias botânicas. Entre as famílias destaca-se Palmae e Sterculiaceae, cada uma com cinco espécies descritas. Algumas espécies não fazem parte do conhecimento popular, sendo consumidas principalmente pela fauna silvestre, como Diospyros brasiliensis Mart. (caqui-do-mato), Bellucia grossularioides (L.) Triana (jambinho) e Maclura tinctoria (L.) Engl. (amoreira). Além do uso alimentício, há espécies que apresentam novos potenciais, caso do açaí Euterpe oleracea Mart., cujas sementes são utilizadas na fabricação de biojóias. |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Amazônia; Frutos comestíveis; Palmae; Sterculiaceae. |
Ano: 2007 |
URL: http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0120-28122007000200003 |
| |
|
|
|