Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ethephon use and application timing of abscisic acid for improving color of 'Rubi' table grape PAB
Roberto,Sergio Ruffo; Assis,Adriane Marinho de; Yamamoto,Lilian Yukari; Miotto,Lidiane Carla Vilanova; Koyama,Renata; Sato,Alessandro Jefferson; Borges,Rogério de Sá.
The objective of this work was to evaluate the effect of ethephon and of abscisic acid (ABA) application timing on the color of 'Rubi' Table grape. Eight treatments were evaluated: control, without application; ethephon 500 mg L‑1 applied seven days after veraison (7 DAV); and two concentrations of ABA (200 and 400 mg L‑1) arranged with three application timings at 7 DAV, at 15 days before harvest (DBH), and at 7 DAV + 15 DBH. ABA does not modify physical‑chemical characteristics of the cluster and improves the color of grapes, especially when applied twice (7 DAV + 15 DBH) at the concentration of 400 mg L‑1.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Vitis vinifera; ABA; Anthocyanins; Plant growth regulator.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2013000700013
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Agronomic evaluation of 'Bordô' grapevine (Ives) clones Scientia Agricola
Miotto,Lidiane Carla Vilanova; Mota,Renata Vieira da; Souza,Claudia Rita de; França,Danilo Vieira Cardozo; Dias,Frederico Alcântara Novelli; Pimentel,Rodrigo Meirelles de Azevedo; Dal'Osto,Marite Carlin; Regina,Murillo de Albuquerque.
'Bordô' grapevines (Vitis labrusca) have great relevance to viticulture due to the quality they can impart to wines and juices. However, this cultivar has high variation in yield, ranging from 6 to 11 t ha-1. The use of clones with superior genetic potential related to scions currently marketed may increase crop profitability and revitalize its cultivation. The aim of this study was to evaluate the agronomical responses of twelve clones of the Bordô cultivar selected over a period of 15 years according to yield and quality. The vineyard was planted in 2008. Grape plants were grafted onto '1103 Paulsen' rootstock and trained on vertical shoot positioning. The agronomical evaluations, performed in the 2011, 2012 and 2013 seasons, covered the duration of...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Vitis labrusca; Productivity; Quality; Composition; Anthocyanins.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162014000600003
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Evolução da maturação da uva 'BRS Clara' sob cultivo protegido durante a safra fora de época Bragantia
Yamamoto,Lilian Yukari; Assis,Adriane Marinho de; Morais,Heverly; Souza,Fábio Suano de; Miotto,Lidiane Carla Vilanova; Sato,Alessandro Jefferson; Souza,Reginaldo Teodoro de; Roberto,Sérgio Ruffo.
A produção de uvas para mesa vem passando por alguns desafios que demandam alterações nas tecnologias de produção, devido, principalmente, à intensa necessidade de controle de doenças fúngicas. O objetivo deste trabalho foi avaliar o comportamento da evolução da maturação da uva 'BRS Clara' enxertada sobre o porta-enxerto IAC 766 'Campinas', sob cultivo protegido produzida em safra fora de época. Os experimentos foram realizados em Uraí e Marialva (PR). Foram avaliadas semanalmente as características químicas das bagas, como teor de sólidos solúveis, acidez titulável, índice de maturação e pH, a partir do início da maturação até a colheita, em dois sistemas de cultivo protegido: cobertura plástica e sombrite. O delineamento experimental adotado em ambas as...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Uva apirena; Cultivo protegido; Maturação; Plasmopara viticola.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0006-87052011000400014
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional