Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Yield and gross income of arracacha in monocrop and intercropping with the Japanese bunching onion and parsley Horticultura Brasileira
Zárate,Néstor Antonio Heredia; Vieira,Maria do Carmo; Rech,Jerusa; Quast,Analice; Pontim,Bruno Cezar Á; Gassi,Rosimeire Pereira.
The objective of this work was to study the yield performance and to determine the gross income of arracacha (Arracacia xanthorrhiza Bancroft), cultivar Amarela de Carandaí, grown in monoculture as well as in intercropping with the Japanese bunching onion (Allium fistulosum L.), cultivar Todo Ano (A-JBO) and parsley (Petroselinum crispum (Mill.), cultivar Lisa Preferida (A-P). Arracacha and the Japanese bunching onion were vegetatively propagated, while parsley was propagated by seeds. The Japanese bunching onion was first harvested 87 days after the planting (DAP), with resprouts harvested 154 and 212 DAP. Parsley was first harvested 105 days after the sowing (DAS), and, resprouts, 171, 212, and 268 DAS. Arracacha was harvested 268 DAP. At the harvest...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Arracacia xanthorrhiza Bancroft; Allium fistulosum L.; Petroselinum crispum (Mill.); Plant arrangement; Cropping system; Land equivalent ratio.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362008000200032
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Espaçamentos entre plantas e número de fileiras no canteiro na produção de ervilha Horticultura Brasileira
Gassi,Rosimeire P; Zárate,Néstor Antonio Heredia; Vieira,Maria do Carmo; Gomes,Hellen Elaine; Munarin,Elaine Eva O; Rech,Jerusa.
A ervilha é consumida na forma de grãos verdes ou enlatados, sendo considerada uma opção de produção para atender às novas demandas do mercado, principalmente de produtos supergelados. O presente trabalho teve por objetivo avaliar o crescimento e a produção da ervilha de grãos verdes 'Luciana nº 50', cultivada sob quatro e cinco fileiras no canteiro e três espaçamentos entre plantas dentro da fileira (5,0; 7,5 e 10,0 cm), em Dourados-MS. Os tratamentos foram arranjados como fatorial 2x3, no delineamento experimental de blocos casualizados, com cinco repetições. A altura das plantas não foi influenciada significativamente pela interação número de fileiras no canteiro e espaçamentos entre plantas nem pelos fatores isoladamente, sendo a média de 105,6 cm....
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Pisum sativum; População de plantas; Sementes; Renda bruta.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362009000400024
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Corn agronomic traits and recovery of nitrogen from fertilizer during crop season and off-season PAB
Fuentes,Luis Felipe Garcia; Souza,Luiz Carlos Ferreira de; Serra,Ademar Pereira; Rech,Jerusa; Vitorino,Antonio Carlos Tadeu.
Abstract: The objective of this work was to evaluate corn agronomic traits in a cultivation subjected to different N rates, during the fall-winter (off-season) and spring-summer crop seasons, and N recovery from fertilizer. The experiment was set up in a randomized complete block design with four replicates, in a 5x2 factorial arrangement, with the following treatments: five N topdressing rates - 0, 30, 60, 90, and 120 kg ha-1 -, using urea as source; and two crop seasons, fall-winter and spring-summer. The following variables were determined: plant height, height of the first ear insertion, number of grains per ear, diameter and length of ear, 1,000-grain weight, N concentration in the leaves and grains, grain-protein concentration, grain yield, N...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Zea mays; N-fertilizer management; Plant nutrition; Soil fertility; Soil-N supply.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2018001001158
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Physical properties of safflower grains. Part II: Volumetric shrinkage AGRIAMBI
Martins,Elton A. S.; Goneli,André L. D.; Gonçalves,Alexandre A.; Hartmann Filho,Cesar P.; Rech,Jerusa; Oba,Guilherme C..
ABSTRACT Agricultural products usually have their size reduced during the drying process. The quantification of the reduction in the dimensions is important for the development and optimization of equipment for the post-harvest of the product. The aim of the present study was to evaluate the effect of the variation in the moisture content during drying on the volumetric shrinkage of safflower grains and their respective axes. Safflower grains were harvested with an initial moisture content of approximately 0.445 decimal d.b. (dry basis) and subjected to drying in an oven with forced air circulation at 40 °C, until the grains reached a final moisture content of 0.073 ± 0.008 decimal d.b. During drying, the contraction of the axes, unit volumetric shrinkage...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Carthamus tinctorius L.; Volume; Water content.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-43662017000500350
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional