Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Protocorm development of Epidendrum fulgens (Orchidaceae) in response to different saline formulations and culture conditions Biological Sciences
Voges, Joana Gerent; Universidade Federal de Santa Catarina; Benevenuto, Rafael Fonseca; Universidade Federal de Santa Catarina; Fritsche, Yohan; Universidade Federal de Santa Catarina; Guerra, Miguel Pedro; Universidade Federal de Santa Catarina.
The asymbiotic technique of orchid seeds germination is an important method of mass production of seedlings. Studies on the best culture conditions for each species are important to obtain seedlings in less time and at lower costs. Current analysis evaluates different consistencies of culture medium, saline formulations and culture conditions on the germination rate and further development of protocorms of Epidendrum fulgens. After 45 days in culture the protocorms were classified into three categories of development. The liquid saline formulation of Murashige and Skoog (1962) (MS) provided the highest germination rate (83.5%), and the Knudson formulation (1946) the lowest (10.9%). The different consistencies or conditions or culture conditions did not...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: 2.03.03.00-9 germination; Asymbiotic techique; Seeds; Culture medium Fisiologia Vegetal 2.03.03.00-9 Fisiologia Vegetal.
Ano: 2014 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciBiolSci/article/view/21079
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional