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Efeitos do cobre no desenvolvimento e produção de grãos de feijão-caupi em Latossolo Amarelo 196
dos Santos de Lima, Silvia Kalini; Viégas, Ismael de Jesus Matos; Oliveira da Silva, Alasse; da Silva Conceição, Elane Cristina; Silva, Aline Oliveira da; Albuquerque Gomes, Jhonatah.
This study aimed to evaluate the effects of Cu doses on the development and yield of cowpea bean grains, cultivars BR3 Tracuateua and Canapu, in terms of fertility in a medium texture Oxisol in the eastern Amazon, Brazil. The experiment was carried out in a greenhouse at the Universidade Federal Rural (UFRA), on the Capanema Campus, Pará. The experimental design was a completely randomized arrangement of 5x2 factorial, with five repetitions, where the first factor is the use of five doses (0, 10, 20, 30 and 60 mg dm-3 of Cu) having copper sulfate as a source, while the second factor is the use of cultivars BR3 Tracuateua and Canapu. Cowpea bean cultivars have different behaviors in terms of Cu requirement and cultivar BR3 Tracuateua, in general, is more...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Vigna unguiculata (L.); Growth; Micronutriente; Grains; Vigna unguiculata (L.); Crescimento; Micronutriente; Grãos.
Ano: 2022 URL: http://periodicosonline.uems.br/index.php/agrineo/article/view/6845
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Utilización de propionato de calcio en borregos. Colegio de Postgraduados
Lee Rangel, Héctor Aarón.
Dado que el costo de los granos aumenta en el mundo es necesario utilizar ingredientes energéticos no convencionales (gluconeogénicos) como propilen glicol, glicerol y propionato de calcio en dietas para rumiantes. Por tanto, el objetivo de este estudio fue evaluar el efecto de la adición de propionato de calcio (0 y 1 %) y de dos niveles de grano (45 % sorgo + 20 % maíz; 35 % sorgo + 20 % maíz) en dietas para borregos en finalización, en variables productivas, de fermentación ruminal y la glucosa plasmática. El diseño experimental fue completamente al azar con un arreglo factorial (2 x 2) de tratamientos (dietas; 55 y 65 % de grano; 0 y 1% propionato de calcio). Así, hubo cuatro dietas (tratamientos) que se proporcionaron a 32 borregos Criollo machos (PV...
Palavras-chave: Ingredientes energéticos; Gluconeogénicos; Costo; Granos; Grains; Lambs; Plasma glucose; Ganadería; Doctorado.
Ano: 2011 URL: http://hdl.handle.net/10521/480
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Utilización de propionato de calcio en borregos. Colegio de Postgraduados
Lee Rangel, Héctor Aarón.
Dado que el costo de los granos aumenta en el mundo es necesario utilizar ingredientes energéticos no convencionales (gluconeogénicos) como propilen glicol, glicerol y propionato de calcio en dietas para rumiantes. Por tanto, el objetivo de este estudio fue evaluar el efecto de la adición de propionato de calcio (0 y 1 %) y de dos niveles de grano (45 % sorgo + 20 % maíz; 35 % sorgo + 20 % maíz) en dietas para borregos en finalización, en variables productivas, de fermentación ruminal y la glucosa plasmática. El diseño experimental fue completamente al azar con un arreglo factorial (2 x 2) de tratamientos (dietas; 55 y 65 % de grano; 0 y 1% propionato de calcio). Así, hubo cuatro dietas (tratamientos) que se proporcionaron a 32 borregos Criollo machos (PV...
Palavras-chave: Ingredientes energéticos; Gluconeogénicos; Costo; Granos; Grains; Lambs; Plasma glucose; Ganadería; Doctorado.
Ano: 2011 URL: http://hdl.handle.net/10521/480
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Avaliação preliminar e seleção de linhagens de guandu granífero e forrageiro no Semiárido brasileiro. Infoteca-e
SANTOS, C. A. F..
O objetivo deste estudo foi avaliar e selecionar linhagens de guandu granífero (GG) e forrageiro (GF) para ensaios de competição em vários ambientes. Linhagens de GG e GF foram avaliadas em blocos ao acaso, com duas repetições, em parcela de fila única. Para a seleção de linhagens de GG foram mensurados seis caracteres relacionados aos grãos, precocidade e porte da planta, enquanto para GF foi estimado área de massa verde (AMV), como resultado da altura x largura da planta. As médias das variáveis métricas das linhagens foram obtidas e ordenadas em planilha Excel. A aplicação da intensidade de seleção de 11% a 18% possibilitou ganho genético superior às medias das linhagens avaliadas, bem como em relação à média do germoplasma tradicional de guandu. Vinte...
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) Palavras-chave: Ganho de seleção; Melhoramento genético; Massa verde; Guandu granífero; Guandu forrageiro; Cajanus Cajan; Melhoramento Genético Vegetal; Seleção Genética; Biomassa; Guandu; Linhagem; Plant breeding; Forage; Pigeon peas; Genetic lines; Grains.
Ano: 2021 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1132232
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Produção de grãos, pastagem e madeira em sistema ILPF no norte do Paraná. Infoteca-e
FRANCHINI, J. C.; BALBINOT JUNIOR, A. A.; DEBIASI, H..
bitstream/item/190245/1/Doc-407-OL-.pdf
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: ILPF; Grão; Madeira; Produção Integrada; Controle Integrado; Pastagem; Grains; Wood; Integrated agricultural systems; Pastures.
Ano: 2018 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1103604
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PORTFÓLIO grãos: grãos do campo à mesa. Infoteca-e
bitstream/item/224383/1/Encarte-Portifolio-Graos.pdf
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Grão; Nutrição Humana; Grains; Human nutrition.
Ano: 2021 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1132886
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Qualidade sanitária de grãos de arroz colhidos e armazenados. Infoteca-e
MATTOS, M. L. T.; COSTA, C. J.; LORINI, I.; NUNES, C. D. M.; MARTINELLI, J. A..
bitstream/item/191001/1/Arroz-publicacao-QualidSanitGraosArrozIrrigadoBOLETIM-305-1.pdf
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) Palavras-chave: Arroz; Grão; Controle de Qualidade; Tratamento Fitossanitário; Contaminação; Rice; Quality control; Grains; Food grains.
Ano: 2018 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1104562
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Agronegócio responsável: a trajetória exitosa do milho no Brasil. Infoteca-e
DALL'AGNOL, A.; MEIRELLES, W. F..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Productivity; Production; Zea Mays; Grão; Produção; Produtividade; Grains; Corn.
Ano: 2021 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1141314
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Processo de ozonização gasosa em milho e seu efeito na redução da micobiota e na degradação de aflatoxinas. Infoteca-e
FREITAS-SILVA, O.; CASTRO, I. M. de; TROBETE, F. M.; ASCHERI, J. L. R.; DIREITO, G. M.; PORTO, Y. D..
O presente trabalho estudou o efeito da aplicação de ozônio gasoso sobre a degradação das aflatoxinas AFB1, AFB2, AFG1 e AFG2 em milho, em três diferentes condições experimentais, de modo a se avaliar a viabilidade de um sistema-protótipo proposto para ozonização. A ozonização gasosa mostrou-se uma tecnologia não térmica eficaz para reduzir a contaminação por aflatoxinas em milho triturado. Os tratamentos com ozonização mais drásticos, ou seja, aqueles com maior concentração de ozônio, maior tempo de exposição e menor massa de grãos, apresentaram melhores resultados na redução da contaminação por aflatoxinas totais, alcançando valores próximos a 45%. Portanto, o sistema de ozonização proposto mostrou-se eficaz nas condições estudadas, podendo servir de...
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) Palavras-chave: Descontaminação de micotoxinas; Aflatoxin decontamination; Ozônio; Zea Mays; Tecnologia de Alimento; Grão; Produto de Origem Vegetal; Ozone; Food technology; Vegetable products; Grains.
Ano: 2019 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1110442
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Teores de óleo e proteína em soja: fatores envolvidos e qualidade para a indústria. Infoteca-e
PIPOLO, A. E.; HUNGRIA, M.; FRANCHINI, J. C.; BALBINOT JUNIOR, A. A.; DEBIASI, H.; MANDARINO, J. M. G..
Concentração de óleo e proteína. Acúmulo de óleo e proteína nos grãos. Demanda por nitrogênio. Influência do ambiente nos teores de óleo e proteína. Efeito do suprimento de nitrogênio. Efeito da temperatura. Qualidade da soja exigida pela indústria esmagadora.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Soja; Óleo vegetal; Grão; Composição química; Proteína vegetal; Bromatologia; Valor nutritivo; Soybeans; Vegetable oil; Grains; Chemical composition; Food science.
Ano: 2015 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1025298
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COMO proteger a lavoura de inverno: programa 22: Sul. Infoteca-e
O Prosa Rural desta semana apresenta alternativas de como proteger a lavoura de inverno. A produção de grãos no Brasil, no clima subtropical, quente e úmido, é um verdadeiro desafio para a agricultura brasileira. O clima favorece o aparecimento de doenças nos cereais de inverno, como manchas, fungos e bacterioses, que exigem do produtor e da assistência técnica todo um conhecimento das medidas de proteção de plantas: desde o monitoramento da lavoura, limitações no uso de fungicidas, até o momento adequado para as aplicações, por exemplo. No programa desta semana, você saberá sobre os estudos realizados pela Embrapa Trigo sobre o assunto e conhecerá a importância do monitoramento das lavouras de inverno como forma de reduzir danos e maximizar lucros.
Tipo: Prosa Rural (INFOTECA-E) Palavras-chave: Lavoura de inverno; Grão; Assistência Técnica; Fungicida; Agricultura; Fungo; Bacteriose; Produtor; Grains; Fungicides; Agriculture.
Ano: 2018 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1092876
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QUIRERA de arroz e bandinha de feijão: opção para indústria, nutrição para consumidor: programa 31: Sul. Infoteca-e
O Prosa Rural desta semana fala sobre as alternativas de aproveitamento dos grãos que se quebram no processo de beneficiamento do arroz e do feijão: os resíduos popularmente chamados quirera de arroz e bandinha de feijão. A pesquisadora Priscila Zaczuk Bassinello, da Embrapa Arroz e Feijão, e o professor e pesquisador Márcio Galiare, da área de tecnologia de alimentos da Universidade Federal de Goiás, explicam como esses subprodutos podem ser transformados em produtos nobres e nutritivos pelas agroindústrias.
Tipo: Prosa Rural (INFOTECA-E) Palavras-chave: Arroz; Feijão; Quirera; Beneficiamento; Subproduto; Grão; Rice; Beans; Grains.
Ano: 2020 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1124135
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BRS FC415: cultivar de feijoeiro-comum carioca com alta produtividade, qualidade comercial, escurecimento lento dos grãos e resistência a patógenos de solo. Infoteca-e
PEREIRA, H. S.; SOUZA, T. L. P. O. de; AGUIAR, M. S. de; FARIA, L. C. de; COSTA, J. G. C. da; MAGALDI, M. C. de S.; SOUZA, N. P. de; KNUPP, A. M.; GUIMARAES, C. M.; CARVALHO, H. W. L. de; ALMEIDA, V. M. de; ITO, M. A.; ALBRECHT, J. C.; MARTINS, S. M.; TORGA, P. P.; POSSE, S. C. P.; MELO, P. G. S.; ABREU, A. de F. B.; CARVALHO, A. J. de; MARTINS, M.; PEREIRA FILHO, I. A.; BRAZ, A. J. B. P.; CABRERA DIAZ, J. L.; MARANGON, M. A.; SARMENTO, P. H. L.; OLIVEIRA, L. F. C. de; VIANELLO, R. P.; FARIA, J. C. de; MELO, L. C..
Nos últimos anos o mercado brasileiro se tornou cada vez mais exigente quanto às características de qualidade comercial dos grãos, como o rendimento de peneira, a massa de 100 grãos e a coloração dos grãos. Durante o período entre a colheita e a comercialização dos grãos tipo carioca ocorre o escurecimento da tonalidade bege do tegumento, reduzindo o valor de mercado, porque a coloração mais escura tem menor remuneração, o que pressiona o agricultor para a comercialização rápida, independentemente do preço de mercado.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Selo ODS 2; Selo ODS 12.; Feijão; Phaseolus Vulgaris; Melhoramento Genético Vegetal; Produtividade; Escurecimento; Tegumento; Grão; Beans; Consumer preferences; Economic productivity; Grains; New variety.
Ano: 2022 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1145631
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Production and Nutrient Accumulation of Common Bean Cultivars under Competition with Weed Planta Daninha
COELHO,C.G.; DALVI,L.P.; OLIVEIRA,L.S.G.; OLIVEIRA,F.L..
ABSTRACT: Improper management of weeds is one of the causes of low bean yield, as it is very susceptible to interference due to their slow initial growth. This study aimed to evaluate the influence of dayflower on grain yield and nutrient accumulation of bean cultivars. The experiment was carried out in a screened house, in 5 L pots, in a 2 x 4 factorial scheme. Factor 1 corresponded to the presence or absence of weeds, and factor 2 bean cultivars: BRS Pontal, BRS Agreste, BRS Ametista and BRS Estilo. The experiment was arranged in a completely randomized design with five replications. The coexistence of bean and weed was maintained throughout the crop cycle. Chlorophyll content, number of pods per plant, number of grains per plant, nutrients contents (N -...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Absorption; Commelina diffusa L.; Grains; Phaseolus vulgares L..
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-83582019000100156
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A Comparative Marketing Analysis of Major Agricultural Products in the United States and Argentina AgEcon
Lence, Sergio H..
Interest is high in Argentina as an emerging economic power in the Americas. This paper analyzes issues pertinent to the relative advantages and disadvantages between the United States and Argentina for producing, transporting, processing, and marketing major agricultural commodities in the context of distribution to significant global markets. Designed as a tool for agribusiness students and prospective investment and trade partners, it provides a side-by-side analysis of major U.S. and Argentine agricultural commodities. All facts and figures are in U.S. currency and common U.S. (avoirdupois) weights and measures. Also from a comparative perspective, it defines the differences in technologies between the countries and examines in detail the marketing...
Tipo: Working or Discussion Paper Palavras-chave: Agricultural commodities; Agricultural markets; Argentina versus United States; Commercialization; Comparative economic analysis; Grains; Livestock; Marketing channels; Production technology; Marketing.
Ano: 2000 URL: http://purl.umn.edu/18684
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Linking Farmers to Markets: The Case of Grain Marketing Information in Western Kenya AgEcon
Odendo, Martins; De Groote, Hugo.
Market liberalization created a situation where there are no guaranteed grain prices, no central information source and the need for marketing information increased. Unfortunately, most farmers have little or no access to marketing information. This study evaluates farmers’ perceptions of importance of marketing information; identifies farmers’ sources of grain marketing information; determine farmers’ confidence in and use of marketing information; and assesses determinants farmers’ willingness (WTP) to pay for marketing information. Data used in this study were generated using a structured questionnaire in a survey that covered a random sample of 120 households in traditionally grain surplus-and deficit zones of Kenya. The data were analyzed by...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Farmer; Grains; Logit; Markets.; Agricultural and Food Policy; Consumer/Household Economics; Demand and Price Analysis; Environmental Economics and Policy; Farm Management; Food Consumption/Nutrition/Food Safety; Food Security and Poverty; International Relations/Trade; Marketing; Productivity Analysis; Research and Development/Tech Change/Emerging Technologies.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/52144
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Searching for the Golden Grail: An Optimal Soybean Marketing Frequency Strategy AgEcon
Stark, C. Robert, Jr.; Bryant, Kelly J.; Francis, Paul B..
Gross revenue from marketing frequency strategies varies with average soybean prices across time periods. A study examined statistical differences among trading days using a four-year database of cash prices. Results applied to a hypothetical Arkansas soybean farm using four strategies over four years revealed the optimal gross revenue marketing strategy.
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Grains; Marketing strategies; Soybean; Cash prices; Agribusiness; Farm Management; Marketing; Teaching/Communication/Extension/Profession.
Ano: 2011 URL: http://purl.umn.edu/98753
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Trade Costs and the Gains from Trade in Crop Agriculture AgEcon
Reimer, Jeffrey J.; Li, Man.
Forthcoming in the American Journal of Agricultural Economics.
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Geography; Grains; Trade costs; Trade liberalization; Agricultural and Food Policy; Crop Production/Industries; Demand and Price Analysis; International Development; International Relations/Trade; Marketing; Research Methods/ Statistical Methods; Q17; Q54; F18.
Ano: 2010 URL: http://purl.umn.edu/61169
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Dietary Assessment of Major Trends in U.S. Food Consumption, 1970-2005 AgEcon
Wells, Hodan Farah; Buzby, Jean C..
This report examines major trends in the amount of food available for consumption in the United States between 1970 and 2005 using data from the ERS Food Availability (Per Capita) Data System. The report also estimates whether Americans are meeting Federal dietary recommendations for each of the major food groups by comparing the data with dietary recommendations in the 2005 Dietary Guidelines for Americans and the MyPyramid Food Guidance System. Findings show that Americans do not meet the Federal dietary recommendations. In order to meet them, Americans would need to substantially lower their intake of added fats, refined grains, and added sugars and sweeteners and increase their consumption of fruits, vegetables, whole grains, and lowfat milk and milk...
Tipo: Report Palavras-chave: Agriculture; Added fats and oils; Added sugars and sweeteners; Dairy; Dietary Guidelines for Americans; Dietary recommendations; Eggs; Food; Food consumption; Fruits; Meat; MyPyramid Food Guidance System; Nutrients; Grains; Nuts; Vegetables.; Agricultural and Food Policy; Food Consumption/Nutrition/Food Safety.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/58641
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HARMONIZATION AND CONVERGENCE OF CANADIAN AND U.S. GRAIN AND OILSEEDS POLICIES: 1985-1996 AgEcon
Gray, Richard S.; Smith, Vincent H..
The United States and Canada share the longest common border and largest bilateral trading relationship in the world. Recent trading agreements--CUSTA, NAFTA and WTO--have enhanced trade by encouraging elimination of many remaining trade barriers. However, one cause for concern about the effectiveness of these trade agreements has been the frequency of Canadian-U.S. trade disputes over bilateral wheat and barley trade arrangements and trade flows. To some extent, these disputes have arisen because of differences in and lack of harmonization between the domestic and trade policies implemented by the two countries, although other political factors have also clearly been important causes of these disagreements. Since 1986, many dimensions of the agricultural...
Tipo: Working or Discussion Paper Palavras-chave: Agricultural policy; Harmonization and convergence; Grains; Oilseeds; International Relations/Trade; Q1.
Ano: 1997 URL: http://purl.umn.edu/29163
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