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Inoculação de maltose, sacarose ou glicose em ovos embrionados de baixo peso - DOI: 10.4025/actascianimsci.v32i1.5910 Animal Sciences
Leitão, Rodrigo Afonso; CEFET-UBERABA; Leandro, Nadja Susana Mogyca; Stringhini, José Henrique; Café, Marcos Barcellos; Andrade, Maria Auxiliadora.
Objetivou-se avaliar a suplementação com diferentes carboidratos e o local de inoculação em ovos de baixo peso. Para isso foram avaliados os parâmetros de incubação, biometria do trato gastrintestinal, morfometria intestinal e o desempenho de pintos de corte. O delineamento foi em blocos casualizados, com cinco tratamentos e 120 repetições para a incubação e quatro tratamentos e dez repetições para os demais parâmetros avaliados. Os tratamentos consistiram no ovo íntegro; ovo inoculado na cavidade alantoide por meio da câmara de ar; ovo inoculado na cavidade alantoide com solução de maltose, ou sacarose ou de glicose. Os tratamentos de um a 21 dias de idade foram realizados com as aves provenientes dos ovos inoculados com as soluções na cavidade...
Palavras-chave: Zootecnia/Produção animal Carboidratos; Incubação; Matrizes jovens; Pintos de baixo peso; Suplementação “in ovo” Carbohydrates; Incubation; Young breeders; Low-weight chicks; In ovo feeding.
Ano: 2009 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/5910
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Effect of In Ovo Feeding of L-Glutamine to Chick Embryos Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Rufino,JPF; Cruz,FGG; Costa,VR; Silva,AF; Melo,LD; Bezerra,NS.
ABSTRACT In ovo feeding (IOF), injecting nutrients into the amnion of the avian embryo may enhance hatchability, gastrointestinal development and serum metabolism changes. This hypothesis was evaluated with 5 IOF solutions containing L-glutamine. Were used 315 fertile Rhode Island Red eggs were used (breeders with 32-weeks). The experimental design was completely randomized with the treatments constituted by two controls and five solutions containing L-glutamine levels with 45 replicates each. Data collected were subjected to polynomial regression at 5% of significance. Differences (p>0.05) were observed in hatchability and intermediary mortality, with a gradual lower of decrease in hatchability from the IOF of L-glutamine. The yolk sac was higher...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Aminoacid; Biotechnology; Embryo mortality; Hatchability; In ovo feeding.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2019000400300
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Effects of in ovo injection of lysine and methionine into fertile broiler (parent stock) eggs on hatchability, growth performance, caecum microbiota, and ileum histomorphology R. Bras. Zootec.
Coskun,Isa; Akkan,Aysenur; Erener,Guray.
ABSTRACT We investigated the effect of in ovo injection of lysine, methionine, or their mixture into fertile broiler eggs on hatchability, chick weight, growth performance, inner organ development, caecum total aerobic bacteria, E. coli, coliforms, Enterobactericaea, and ileal histomorphology of broilers. Three hundred fertile eggs obtained from 60-week-old Ross 308 broiler breeders were used. Before this study, a preliminary study was conducted to determine the optimal amino acid dose. Optimum amino acid dose was determined as 2 mg/0.2 mL. Before replacing hatching machine, eggs were weighed individually and numbered. On day 16 of incubation, these eggs were allocated to treatment groups: negative control (no injection), positive control (distilled water...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Amino acid; Broiler chick; In ovo feeding; Poultry; Ross 308.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982018000100516
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