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Registros recuperados: 35 | |
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NUNES, M. U. C.; MOURA, G. de M.. |
A incorporação de leguminosas no estadio de floração visa principalmente o aumento de matéria orgânica e nitrogênio. Essa prática beneficia as propriedades físicas, químicas e biológicas do solo, propiciando na maioria dos casos aumento de produtividade da cultura, a seguir implantada. A adubação verde no período da entressafra proporciona maior controle da erosão e da infestação de nematóides, melhora a retenção de água e adubos químicos no solo, controla as plantas daninhas e plantas hospedeiras de pragas e doenças, além dos benefícios acima citados. Em consequência reduz a utilização de insumos como herbicidas, inseticidas, fungicidas, nematicidas e fertilizantes. Os efeitos benéficos da adubação verde sobre a produtividade de diversas culturas como o... |
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Embrapa Acre; Rio Branco (AC); Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Control biológico; Enfermedades y desórdenes de las plantas; Fertilizantes orgánicos; Zanahorias.; Tratamiento químico; Suelo; Rotación de cultivos; Rendimiento de los cultivos; Propiedades fisicoquímicas; Plantación; Nemátodo parasitario de las plantas; Mucuna pruriens var utilis; Cenoura; Daucus carota; Plantio; Rendimento; Doença de planta; Controle biológico; Nematóide; Meloidoginose; Meloidogyne incognita; Tratamento do solo; Propriedade físico-química; Adubação verde; Rotação de cultura; Mucuna preta; Stizolobium aterrimum; Feijão de porco; Canavalia ensiformis; Crotalária; Cravo da índia; Campo Experimental.; Carrots; Planting; Crop yield; Plant diseases and disorders; Biological control; Crotalaria spectabilis; Plant parasitic nematodes; Soil; Chemical treatment; Physicochemical properties; Organic fertilizers; Crop rotation; Tagetes erecta; Carbofuran.. |
Ano: 1986 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/492337 |
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MENDONÇA, H. A. de; MOURA, G. de M.; CUNHA, E. T.. |
No Estado do Acre a cultura da mandioca apresenta expressiva importância econômica e social, constituindo-se um dos produtos básicos da alimentação da população. A maior demanda por mandioca, no Estado, é para a fabricação de farinha, mas existe também um grande potencial para o seu consumo in natura. O objetivo deste trabalho foi avaliar genótipos de mandioca para consumo in natura em diferentes épocas de colheita no Estado do Acre. Verificou-se que o genótipo Pão apresentou alta produtividade de raízes, resistência à podridão radicular, baixo teor de ácido cianídrico na polpa de raízes frescas sendo, portanto, indicado para consumo in natura. A colheita, aos 14 meses após o plantio, obteve maior produtividade de raízes, no entanto, apresentou maior... |
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Consumo in natura; Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Temporada de cosecha.; Propiedades fisicoquímicas; Avaliação; Cianuro de hidrógeno; Ácido prússico.; Genótipo; Manihot esculenta; Mandioca; Propriedade físico-química; Época de colheita; Harvest date.; Cassava; Genotype; Physicochemical properties; Hydrogen cyanide. |
Ano: 2002 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/495908 |
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DRUMOND, P. M.; SOUZA, B. de A.. |
A apicultura é uma atividade de reconhecida importância mundial, proporcionando benefícios sociais, econômicos e ambientais. Por exigir pouco investimento e ter boa lucratividade representa uma possibilidade real de negócios e inclusão social, mesmo entre aqueles que dispõem de poucos recursos. Além disso, possibilita diversificar a produção na propriedade e favorece a formação de frutos e sementes, uma vez que as abelhas melíferas são os principais insetos polinizadores de várias culturas agrícolas, sendo ainda possível o uso dos produtos da colmeia pelos apicultores.Os principais objetivos deste estudo foram: a) identificar e caracterizar os segmentos que compõem o arranjo produtivo do mel nos municípios de Bujari, Plácido de Castro, Rio Branco e Senador... |
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Arranjo Produtivo Local (APL); Miel; Amazonia Occidental.; Western Amazon; Amazônia Ocidental; Bujari (AC); Plácido de Castro (AC); Acre; Senador Guiomard (AC); Comercialización; Propiedades fisicoquímicas; Calidad microbiológica; Rio Branco (AC); Apicultura; Comercialização; Mel; Produção; Propriedade Físico-Química; Análise Microbiológica.; Physicochemical properties; Microbiological quality.; Apiculture; Honey; Commercialization. |
Ano: 2010 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/993614 |
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池田, 大輔; 石橋, 憲一; 野田, 高弘; 弘中, 和憲; 小疇, 浩; 山本, 和夫; Ikeda, Daisuke; Ishibashi, Ken-ichi; Noda, Takahiro; Hironaka, Kazunori; Koaze, Hiroshi; Yamamoto, Kazuo. |
Potato tubers(cv.,Inka-no-mezame,Inka Red,Kitamurasaki,Danshaku and Kitahime)were stored at 4℃ for about 8 months and changes in physicochemical properties of starches isolated from potatoes were examined periodically during storage. Both average granule size and phosphorus content of starches were decreased during low temperature storage. However, the blue values of starches from five cultivars were increased with the increasing duration of storage period. These changes may suggest that amylopectin of the outer surface of starch granules is gradually converted to sugars during cold storage. There was no clear tendency regarding swelling power and solubility of starches during storage. From RVA analysis,the pasting temperature of Inka Red and... |
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Palavras-chave: Potato starch; Low temperature storage; Physicochemical properties. |
Ano: 2005 |
URL: http://ir.obihiro.ac.jp/dspace/handle/10322/2965 |
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Ben Lamine, Y.; Daly Yahia-Kefi, O.; Daly Yahia Mohamed, N.. |
La partie sud ouest de la baie de Tunis subit les apports de l’oued Méliane qui est le deuxième oued pérenne de la Tunisie. Afin de cerner le profil physicochimique de cette partie de la baie, des prélèvements mensuels ont été effectués au niveau de 22 stations dont 19 dans la partie Sud Ouest de la baie de Tunis et 3 en aval de l’oued Méliane pendant les deux saisons, estivale et automnale de l’année 2004. Les valeurs de la température étaient conformes aux normes saisonnières et la salinité était faible à l'embouchure de l'oued Méliane suite aux apports d'eau douce. Les teneurs en sels nutritifs (nitrates, phosphates et ammonium) étaient très élevées et ont classé la qualité des eaux de la partie sud ouest de la baie de Tunis dans la catégorie "médiocre"... |
Tipo: Journal Contribution |
Palavras-chave: River inflow; Salinity; Water samples; Physicochemical properties. |
Ano: 2011 |
URL: http://hdl.handle.net/1834/4743 |
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Dublin-Green, C.O.. |
This study is based on eight research cruises carried out on the bonny river system from December 1986-september 1988. Variations in some physico-chemical parameters of water [Transparency, temperature, pH, DO, salinity, conductivity, PO4, NH4 SiO2 and alkalinity] observed at 10 stations located in the main channel of the river are presented. Results showed that salinity, conductivity, pH, DO, and alkalinity exhibited spatial and temporal variations. In general, the upper estuary was slightly acidic while the middle and lower estuary were alkaline .A slight decrease in water temperature with depth was observed in most of the stations. The amplitude of variation in surface and bottom water temperature was generally between 0.5-2oC. Significant salinity... |
Tipo: Report |
Palavras-chave: Physicochemical properties; Seasonal variations; Physicochemical properties. |
Ano: 1990 |
URL: http://hdl.handle.net/1834/2408 |
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Dublin-Green, C.O.. |
This study is based on eight research cruises carried out on the bonny river system from December 1986-september 1988. Variations in some physico-chemical parameters of water [Transparency, temperature, pH, DO, salinity, conductivity, PO4, NH4 SiO2 and alkalinity] observed at 10 stations located in the main channel of the river are presented. Results showed that salinity, conductivity, pH, DO, and alkalinity exhibited spatial and temporal variations. In general, the upper estuary was slightly acidic while the middle and lower estuary were alkaline .A slight decrease in water temperature with depth was observed in most of the stations. The amplitude of variation in surface and bottom water temperature was generally between 0.5-2oC. Significant salinity... |
Tipo: Report |
Palavras-chave: Physicochemical properties; Seasonal variations; Physicochemical properties; Http://aims.fao.org/aos/agrovoc/c_13330. |
Ano: 1990 |
URL: http://hdl.handle.net/1834/2408 |
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Fernández, M.. |
This is a study on surficial sediments and bottom water physico-chemical characteristics of the San Jorge Gulf (SW Atlantic, Argentina)during spring 1999 - winter 2000 (first studied period), autumn 2001- summer 2002 (second studied period)and winter 2003 (third studied period), based on samples obtained during research cruises carried out on board of the INIDEP (Instituto Nacional de Investigación y Desarrollo Pesquero)research vessels. Environmental variables such as temperature, salinity, density, oxygen and bottom water chlorophyll a content as well as granulometric fractions, total organic matter, total organic carbon, total nitrogen, total phosphorous, chlorophyll a and phaeopigments in sediment concentration and depth were analyzed. The origen and... |
Tipo: Theses and Dissertations |
Palavras-chave: Physicochemical properties; Benthic environment; Organic matter; Shrimp fisheries; Benthos; Organic matter; Benthos; Physicochemical properties; Benthic environment. |
Ano: 2006 |
URL: http://hdl.handle.net/1834/3134 |
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Registros recuperados: 35 | |
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