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Evaluación de factores en cosecha y de manejo postcosecha que inciden en la calidad de frutos de limón mexicano (Citrus aurantifolia Swingle) Colegio de Postgraduados
Rodríguez Novoa, Froylán.
Durante el manejo postcosecha de de limón mexicano (Citrus aurantifolia Swingle) existen diversos problemas, que deterioran la calidad de la fruta reflejándose en el cambio de color, perdidas de peso (marchitamiento), incidencia o aparición de desordenes fisiológicos, daños mecánicos, además de las perdidas de la calidad organoléptica y nutricional por lo tanto no es muy factible su llegada a mercados de exportación (Escalante et al., 2003) El maltrato de la fruta durante a línea de empaque es causado principalmente por golpes, picaduras de espinas, rozadura de ramas, excesiva humedad en el fruto repercuten en un rompimiento de las glándulas de aceite en la cáscara del fruto, así como la susceptibilidad al daño por plagas y enfermedades (Artes,...
Tipo: Tesis Palavras-chave: Citrus aurantifolia; Perdidas postcosecha; Empaque; Maestría; Fruticultura; Postharvest losses; Packing.
Ano: 2008 URL: http://hdl.handle.net/10521/1522
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Manejo Integrado da Colheita: determinação das perdas de grãos na colheita de soja usando o Copo Medidor da Embrapa. Infoteca-e
SILVEIRA, J. M.; CONTE, O.; MESQUITA, C. de M..
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Copo medidor; Soja; Perda Durante a Colheita; Soybeans; Postharvest losses; Harvesting.
Ano: 2022 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1143639
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Food loss and waste. Infoteca-e
FREIRE JUNIOR, M.; SOARES, A. G..
World food loss and waste can cause about USD 750 billion a year in damage. Post-harvest losses estimates in developing countries vary greatly, reaching up to 50% or more. According to data from the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO), 54% of losses and waste occur at the initial stage of production – during post-harvest handling and storage, and 46% during processing, distribution, and consumption. Consumers often dispose of food after buying it because they verify that it does not meet their quality requirements, especially regarding appearance and taste. This is why there must be more research on reducing food loss and waste in the world so as to increase food supply, improve production costs, and reduce environmental impacts.
Tipo: Capítulo em livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Perda de alimento; Desperdio de alimento; Manuseio inadequado de alimento; Tecnologia de Alimento; Desperdício; Perda Pós-Colheita; Food technology; Food loss; Postharvest losses.
Ano: 2020 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1128848
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Desenvolvimento de embalagem plastica para transporte e comercializacao de tomate. Infoteca-e
LUENGO, R. de F. A.; MOITA, A. W..
Atualmente, no Brasil, a embalagem mais usada para tomate continua sendo a caixa de madeira que era usada para transportar querosene na Segunda Guerra Mundial, há meio século, conhecida por caixa ´K´. Os aspectos desejáveis da caixa 'K' incluem o fato de ser retornável e resistente. Os aspectos indesejáveis incluem o fato de possuir superfície áspera; alojar patógenos, funcionando como fonte de inóculo; aberturas laterais cortantes; profundidade excessiva, que comporta grande número de camadas de produtos; ser tampada. Essas características favorecem às injúrias mecânicas e comprometem a durabilidade e qualidade das hortaliças. Sabendo-se que as necessidades de proteção dos produtos vegetais são diferentes, torna-se necessário que as embalagens para...
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Postharvest.; Comercialização; Embalagem; Lycopersicon Esculentum; Perda Pós-Colheita; Pós-Colheita; Transporte.; Tomate; Marketing; Packaging; Postharvest losses; Transportation.; Tomatoes.
Ano: 1999 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/767511
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Quantification of vegetable loss at retail market - methodology proposed for leafy vegetables. Infoteca-e
LANA, M. M.; MOITA, A. W..
The retail market is an important stage of the productive chain to study postharvest losses of vegetables. Due to their perishability, vegetables are rapidly transported to the market after harvest and most of the damage they suffer from harvest to transport will show up and cause losses only during marketing. On the other hand, the amount of discard depends greatly on consumer?s behaviour, including how they handle the vegetables and their preference. In its turn, handling of the vegetable by the market agents and the marketing strategies affect, respectively, the shelf life and the rate of turnover of the produce, and consequently, the volume of loss.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Green leafy vegetables; Fresh market; Postharvest losses.
Ano: 2020 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1127953
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Carrot losses in primary production: a study case in Federal District, Brazil. Infoteca-e
LANA, M. M..
Carrot loss at primary production comprises the loss that occurs during the harvesting and during the preparation of the produce for the market in the packing house. In this research it was estimated in 4 farms in Federal District, Brazil. From those, 2 are organic farms producing carrots in small areas, and 2 are large farms using conventional system. The surveys were initiated in 2019, interrupted during the Covid-19 pandemic and resumed in 2022. The total loss of carrot roots varied from 6.2% + 1.0% to 34.8% + 2.4% of the total production what corresponded to a mass of 1.000 kg/ha + 425 kg/ha to 22.947 kg/ha + 3.637 kg/ha.
Tipo: Folhetos Palavras-chave: Cenoura; Perda Pós-Colheita; Desperdício; Daucus Carota; Postharvest losses.
Ano: 2023 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/1152549
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Monitoramento das perdas de grãos na colheita de soja. Infoteca-e
MESQUITA, C. de M.; COSTA, N. P. da; MANTOVANI, E. C.; ANDRADE, J. G. M. de; FRANÇA NETO, J. de B.; SILVA, J. G. da; FONSECA, J. R.; GUIMARAES SOBRINHO, J. B..
Introdução. Sistemas de uma colhedora. Sistema de corte e de alimentação. Sistema de trilha. Sistema de separação e de limpeza. Sistema de transporte, armazenamento e descarga. Determinação das perdas de grãos em soja, com a utilização do copo medidor desenvolvido pela Embrapa Soja.
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Soja; Perda durante a colheita; Postharvest losses; Soybeans.
Ano: 2011 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/907539
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Metodologia para quantificaçao e caracterizacao das perdas pos-colheita de tomate no varejo. Infoteca-e
LANA, M. M.; MOITA, A. W.; NASCIMENTO, E. F. do; SOUZA, G. S. e; MELO, M. F. de.
Neste trabalho é apresentada uma metodologia objetiva e quantitativa de avaliação de perdas pós-colheita de tomate no mercado varejista. O tamanho da amostra foi determinado com base no plano que envolve a alocação de que produz variâncias mínimas para custos constantes por estratos. A amostragem foi realizada para o produto antes de ser exposto na área de vendas, denominada qualidade inicial e para o descarte. Em ambas as amostras foram determinadas a proporção de frutos verdes, maduros, muito maduros, com coloração anormal, com danos mecânicos, com danos fisiológicos, com doenças, com pragas e sem dano.
Tipo: Séries anteriores (INFOTECA-E) Palavras-chave: Avaliacao; Brasilia; Distrito Federal; Brasil; Evaluation.; Cerrado; Lycopersicon Esculentum; Perda Pós-Colheita; Tomate.; Brazil; Postharvest losses; Tomatoes..
Ano: 1999 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/768859
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Road transport vibration stress impact on ‘Palmer’ mangoes quality and shelflife Rev. Bras. Frutic.
Costa,Josenara Daiane de Souza; Figueiredo Neto,Acácio; Olivier,Nelson Cárdenas; Irmão,Marcos Antônio da Silva; Costa,Marylia de Sousa; Gomes,Josivanda Palmeira.
Abstract Studying the causes of postharvest fruit loss is important to avoid reduction of quality and quantity for the consumer due, for example, to the influence of frequent impacts from vibrations during transportation. In this sense, this study evaluates the storage quality of ‘Palmer’ mangoes after being subjected to different simulated road transport vibrations. Vibration was simulated from the analysis of the profile of the frequencies generated in road transport of fruit, determined in a tractor trailer. ‘Palmer’ mangoes stored after vibration stress wereevaluated for: mass loss, absorbance difference index (IAD), peel and pulp browning index (BI), pulp firmness, soluble solids content, and titratable acidity. The development of a vibration machine...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Simulated transport; Postharvest losses; Fruit; Mechanical damage; Browning index.
Ano: 2021 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452021000200301
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Water vapor permeability of bag materials used during bagged corn storage CIGR Journal
Omodara, Michael A; Montross, Michael D; McNeill, Samuel G.
Polypropylene and jute bags are widely used for grain storage across the developing world. The permeability of clear polypropylene bags (PP-C), opaque polypropylene bags (PP-O) and jute bags were determined using the ASTM E96 Standard Test Methods under three temperature and relative humidity (r.h.) combinations (25 °C / 65% r.h., 28 °C / 75% r.h. and 30 °C / 80% r.h.) that resulted in three vapor pressure deficits of 1.11, 0.95, and 0.85 kPa. The water vapor transfer rate (WVTR) and the interaction between water vapor permeability (WVP) of the materials were determined. WVTR ranged from 216 g m-2 day-1 for opaque polypropylene (PP-O) exposed to air conditions of 30°C / 80% r.h. to 478 g m-2 day-1 for jute exposed to air at 25 °C / 65 % r.h. WVTR decreased...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Bagged grain; Moisture migration; Postharvest losses; Storage.
Ano: 2021 URL: http://www.cigrjournal.org/index.php/Ejounral/article/view/7057
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