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Registros recuperados: 54 | |
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Coello,Christian Yanelly; Miceli,Clara Luz; Orantes,Carolina; DenDooven,Luc; Gutiérrez,Federico Antonio. |
An in vitro culture procedure was developed to induce shoots and roots of Guarianthe skinneri (Orchidaceae) plantlets regenerated from seed-derived protocorms on a Murashige and Skoog (MS) médium supplemented with 6-benzyladenine (BA), indole-3-acetic acid (IAA), a-naftalenacetic acid (NAA) and gibberellic acid (GA3). A máximum of 10.6 shoots was obtained with 16.1 μM NAA, 17.1 μM IAA, 6.3 x 10-9 μM GA3 and 0.0023 μM BA. A máximum of 4.0 roots on each shoot with 5.4 μM NAA, 17.1 μM IAA, 0.001 μM AG3 and 4.6 x 10-9 μM BA. Máximum shoot and root length was obtained with a minimum of GA3, but a máximum IAA. GA3, was the main factor controlling shoot and root induction and elongation. |
Tipo: Journal article |
Palavras-chave: 6-benzyladenine; Indole-3-acetic acid; A-naftalenacetic acid; Gibberellic acid; Shoot induction; Rooting. |
Ano: 2010 |
URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-66432010000100003 |
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PIMENTEL, F. A.; LODI, N. V.. |
A pimenta-do-reino (Piper nigrum L.) vem sendo cultivada no Estado do Acre desde a década de 80. A não expansão da cultura deve-se, principalmente, à carência de material genético, à baixa produção de mudas, bem como ao número reduzido de informações técnico-científicas dessa piperacea nas condições edafoclimáticas do estado. Assim, foi conduzido um experimento, em fevereiro de 1992, onde foram testados quatro métodos de enraizamento, visando oferecer alternativas no uso de substratos para o enraizamento de estacas herbáceas de pimenta-do-reino. |
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Recomendações técnicas; Acre; Amazônia Ocidental; Western Amazon; Amazonia Occidental; Factores ambientales; Pimienta negra; Enraizamiento; Propagación vegetativa; Vegetative propagantion.; Cortar; Propagação vegetativa; Pimenta do Reino; Piper nigrum; Plantio; Enraizamento de estaca; Condição ambiental.; Black pepper; Cutting; Rooting; Environmental factors.. |
Ano: 1994 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/492205 |
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Registros recuperados: 54 | |
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