Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Antibacterial activity and chemical composition of essential oil of Lippia microphylla Cham - doi: 10.4025/actascibiolsci.v33i2.5792 Biological Sciences
Rodrigues, Fabiola Fernandes Galvão; Universidade Regional do Cariri; Coutinho, Henrique Douglas Melo; Universidade Regional do Cariri; Campos, Adriana Rolim; Universidade Regional do Cariri; Lima, Sidney Gonçalo; Universidade Federal do Piauí; Costa, José Galberto Martins; Universidade Regional do Cariri.
The essential oil from the fresh leaves of Lippia microphylla Cham. was obtained by hydrodistillation and characterized by gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS). Major constituents of the oil were 1.8-cineole (18.12%), β-ocimene (15.20%), bicyclogermacrene (11.63%) and caryophyllene oxide (8.32%). Antimicrobial activity of the oil against Gram-positive and Gram-negative bacteria was determined by gel diffusion method. The oil showed good antibacterial activity against Shigella flexneri, Escherichia coli and Streptococcus pyogenes and very good antibacterial activity against Staphylococcus aureus.
Palavras-chave: 2.03.06.00-8 antibacterial activity; 1 8-cineole; Verbenaceae; Staphylococcus aureus Botanica Aplicada antibacterial activity; 1 8-cineole; Verbenaceae; Staphylococcus aureus.
Ano: 2011 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciBiolSci/article/view/5792
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional