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Effects of different lipid levels on protozoa population, microbial protein synthesis and rumen degradability in cattle - doi: 10.4025/actascianimsci.v34i3.12729 Animal Sciences
Messana, Juliana Duarte; Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Universidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho”; Berchielli, Telma Teresinha; Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Universidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho”; Arcuri, Pedro Braga; Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária, Setor Gado de Leite; Ribeiro, Andressa Ferreira; Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Universidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho”; Fiorentini, Giovani; Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Universidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho”; Canesin, Roberta Carrilho; Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Universidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho”.
Protozoa population, microbial synthesis efficiency and rumen degradability of dry matter and neutral detergent fiber in cattle fed on diets with different lipid rates were evaluated. Nine 16-month-old Nelore young bulls, cannulated in the rumen and duodenum, weighing 232 ± 35 kg, were used in the trial. Experimental design consisted of a 3 x 3 square in triplicate, comprising the following treatments: 2, 4 and 6% lipid in diet. In situ degradability was assessed by rumen incubation of corn silage, soybean, soybean meal and citrus pulp during 0, 3, 6, 12, 24, 48, 72 and 96h. The flow of microbial nitrogen and microbial efficiency were not influenced (p > 0.05) by the inclusion of lipid levels in the diet. When the animals received diet with 4%...
Tipo: Pesquisa de campo e analises laboratoriais Palavras-chave: 5.04.00.00-2 (Zootecnia) degradability; Fat; Microorganisms; Ruminants; Soybean.
Ano: 2012 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/12729
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