Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  CIGR Journal
País:  China
Título:  Determination of drying characteristics and kinetics of bitter kola (garcinia kola) using page’s model
Autores:  Chinaka, Ehiem James
Data:  2014-12-30
Ano:  2014
Palavras-chave:  Agricultural & Bioresources Engineering/Postharvest Processing and Storage Engineering Garcinia kola
Kinetics
Diffusion
Activation energy
Page’s model
Resumo:  Single-layer drying characteristics and kinetics of garcinia kola was studied with slice thicknesses of 1mm, 3mm, 5mm and 7mm at temperatures 45oC, 55oC, 65oC and 75oC using natural convention laboratory oven . The results obtained revealed that garcinia kola slices dried in the falling rate period. Moisture ratio, characteristics drying rate constant, drying time, effective diffusivity and activation energy were significantly (p
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.cigrjournal.org/index.php/Ejounral/article/view/2987
Editor:  International Commission of Agricultural and Biosystems Engineering
Relação:  http://www.cigrjournal.org/index.php/Ejounral/article/view/2987/1992
Formato:  application/pdf
Fonte:  Agricultural Engineering International: CIGR Journal; Vol 16, No 4 (2014): CIGR Journal; 278-284

1682-1130
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional