Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  Ciênc. Tecnol. Aliment.
País:  Brazil
Título:  Antibiotic residues in Brazilian UHT milk: a screening study
Autores:  Fonseca,Gilberto Poggio
Cruz,Adriano Gomes
Faria,Jose Assis Fonseca
Silva,Ramon
Moura,Mirian Ribeiro Leite
Carvalho,Lucia Maria Jager
Data:  2009-06-01
Ano:  2009
Palavras-chave:  Antibiotic residue
UHT milk
Resumo:  The aim of this research was to carry out a screening study to check the incidence of antimicrobial residues in Brazilian UHT milk according to rapid yoghurt method. Of the 100 (100%) samples analysed, 96 (96%) showed no traces of antibiotic residues while 4 (4%) indicated probable presence of antibiotic residues. The results suggest that the Brazilian Sanitary Surveillance Agency should apply continuous monitoring programs in order to obtain a safe product offering no health risks to consumers.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612009000200035
Editor:  Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos
Relação:  10.1590/S0101-20612009000200035
Formato:  text/html
Fonte:  Food Science and Technology v.29 n.2 2009
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional