Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  Repositório Alice
País:  Brazil
Título:  Characterisation of Staphylococcus aureus strains from milk and goat cheese and evaluation of their inhibition by gallic acid, nisin and velame of the brazilian Caatinga.
Autores:  OLIVEIRA, A. P. D. de
COSTA, M. M. da
NOGUEIRA, D. M.
DIAS, F. S.
Data:  2019-12-27
Ano:  2019
Palavras-chave:  Ácido gálico
Nisina
Velame
Genes de enterotoxinas
Compostos antimicrobianos
Caprino
Caprinocultura
Queijo
Leite de Cabra
Staphylococcus Aureus
Caatinga
Biofilme
Óleo Essencial
Staphylococcus aureus subsp. aureus
Goats
Dairy goats
Essential oils
Resumo:  Twenty isolates from milk and goat cheese were confirmed asStaphylococcus aureus. These isolateswere characterised for phenotypic properties related to cell adhesion and for the presence ofenterotoxin production, intercellular adhesion andb-lactam resistance genes.Staphylococcus aur-eusL47 showed cell adhesion ability and positivity for thesec,sed,icaD,mecA andblaZgenes.Three antimicrobial compounds were tested singly or in pairs for growth control of strain L47: gal-lic acid (GA), nisin and essential oil (EO) ofCroton heliotropiifolius(velame). At 24 h, EO andEO+nisin showed higher inhibitory activity againstS. aureusL47 in goat milk.

bitstream/item/207882/1/Characterisation-of-Staphylococcus-aureus-strains-from-2019.pdf
Tipo:  Artigo em periódico indexado (ALICE)
Idioma:  Inglês
Identificador:  58980

http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1117772

10.1111/1471-0307.12673
Editor:  International Journal of Dairy Technology, v. 70, p. 1-12, 2019.
Relação:  Embrapa Semiárido - Artigo em periódico indexado (ALICE)
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional