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Provedor de dados:  Repositório Alice
País:  Brazil
Título:  Genome-wide characterization of genetic variations and regions under selection in broilers and layer chickens.
Autores:  BOSCHIERO, C.
MOREIRA, G. C. M.
GHEYAS, A.
GODOY, T. F.
GASPARIN, G.
MARIANI, P. D. S. C.
PADUAN, M.
Data:  2018-05-11
Ano:  2018
Palavras-chave:  Fat deposition
Genetic variants
Next generation sequencing
Genoma
Frango de Corte
Linhagem
Ovo
Melhoramento Genético Animal
Polimorfismo Genético
Single nucleotide polymorphism
Egg industry
Broiler chickens
Genome
Poultry carcasses
Resumo:  Abstract: Background Meat and egg-type chickens have been selected for several generations for different traits. Artificial and natural selection for different phenotypes can change frequency of genetic variants, leaving particular genomic footprints throghtout the genome. Thus, the aims of this study were to sequence 28 chickens from two Brazilian lines (meat and white egg-type) and use this information to characterize genome-wide genetic variations, identify putative regions under selection using Fst method, and find putative pathways under selection.

bitstream/item/176687/1/final8454.pdf
Tipo:  Artigo em periódico indexado (ALICE)
Idioma:  Português
Identificador:  21342

http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1091368

10.1186/s12864-018-4444-0
Editor:  BMC Genomics, v. 19, n. 83, 2018.
Relação:  Embrapa Suínos e Aves - Artigo em periódico indexado (ALICE)
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