Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  Repositório Alice
País:  Brazil
Título:  Appraising the shelf life of farmed cobia, Rachycentron canadum, by application of a quality index method.
Autores:  FOGACA, F. H. dos S.
GONZAGA JUNIOR, M. A.
VIEIRA, S. G. A.
ARAUJO, T. D. S.
FARIAS, E. A.
FERREIRA-BRAVO, I. A.
SILVA, T. F. A.
CALVET, R. M.
PEREIRA, A. L. M.
PRENTICE-HERNÁNDEZ, C.
Data:  2016-08-03
Ano:  2016
Palavras-chave:  Frutos do mar
Análise sensorial.
Qualidade.
Resumo:  Freshness is the main concern of seafood quality, and the principal method to evaluate seafood freshness is sensory evaluation. The aim of this work was to study the quality changes of cobia, Rachycentron canadum, under ice storage through sensory and physical analysis as well as bacterial counting of specific spoilage organisms (SSOs). In particular, the utilization of a quality index method (QIM) scheme was proposed. Samples stored for 0-30 d were analyzed with the QIM.

Autoria: PEREIRA, A. [i.e. M.] L.; Alitiene [i.e. Moura] Lemos Pereira. Version of record online: 21 jul. 2016.
Tipo:  Separatas
Idioma:  Inglês
Identificador:  Journal of the World Aquaculture Society, v. 48, n. 1, p. 70-82, Feb. 2017.

1749-7345

http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1050161

10.1111/jwas.12329
Direitos:  openAccess
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional