Registro completo |
Provedor de dados: |
Repositório Alice
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País: |
Brazil
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Título: |
Physicochemical and sensory quality attributes of the mangrove crab, Ucides cordatus, from the Parnaíba River's Delta environmental protection area.
Atributos de qualidade físico-química e sensorial do caranguejo-uçá, Ucides cordatus, coletado na Área de Proteção Ambiental do Delta do Rio Parnaíba.
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Autores: |
SILVA, T. F. A.
FOGACA, F. H. dos S.
VIEIRA, S. G. A.
FERREIRA, I. A.
SANTOS FILHO, L. G. A. dos
MAGALHAES, J. A.
LEGAT, J. F. A.
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Data: |
2014-11-20
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Ano: |
2014
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Palavras-chave: |
Caranguejo-uçá
Ucides cordadus
Atributos fisicoquímicos
Delta do Rio Parnaíba
Área de Proteção Ambiental
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Resumo: |
The proximate composition and sensory quality attributes of mangrove crab, Ucides cordatus, were investigated. The aim of this study was to demonstrate the nutritive value and sensory parameters of meat of crabs collected at different salinity points. There were no significant differences in the moisture content on meat, but protein and ash contents were significantly higher (P<0.05) in some sites. The sensory analysis showed that these differences influenced the odor and appearance of crab meat. The quality attributes depend on the crab collection site.
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Tipo: |
Artigo de periódico
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Idioma: |
Inglês
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Identificador: |
Arquivos de Ciências do Mar, Fortaleza, v. 47, n. 1, p. 102-109, 2014.
0374-5686
http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1000652
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Direitos: |
openAccess
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