Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  Anais da ESALQ
País:  Brazil
Título:  Solubilidade de fosfatos naturais em solução de ácido cítrico a 2%: modificação nas condições de agitação
Autores:  Catani,R. A.
Pellegrino,D.
Data:  1960-01-01
Ano:  1960
Resumo:  This paper deals with a modification in the solubilization technique of natural phophates in the 2% citric acid solution. The proposed technique is as follows: 2,5 g of phosphatic material and 250 ml of 2% citric acid solution, in a 500 ml Erlenmeyer flask, are shaken for 30 minutes at 30-40 rpm. The phosphorus (P2O5) was determined by the usual method. The data obtained were compared with the conventional technique in which a Stohmann bottle is used. The natural phosphates used were: Phosphorita de Olinda (Pernambuco), Flórida Phosphate (USA) and Hiperphosphate (África). Statistical analysis was applied to the data and the following conclusions were arrived at: a) The precision is equivalent in both techniques. b) There is no significant variation between the means obtained with the two technique.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Português
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0071-12761960000100022
Editor:  Universidade de São Paulo

Escola Superior de Agricultura
Relação:  10.1590/S0071-12761960000100022
Formato:  text/html
Fonte:  Anais da Escola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz v.17 1960
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional