Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  Genet. Mol. Biol.
País:  Brazil
Título:  Overexpression of salt-induced protein (salT) delays leaf senescence in rice
Autores:  Zhu,Keming
Tao,Huimin
Xu,Shuo
Li,Kaixia
Zafar,Sundus
Cao,Wei
Yang,Yanhua
Data:  2019-03-01
Ano:  2019
Palavras-chave:  Leaf senescence
Salt-induced protein (salT)
Rice
Stay-green
Resumo:  Abstract Senescence, a highly programmed process, largely determines yield and quality of crops. However, knowledge about the onset and progression of leaf senescence in crop plants is still limited. Here, we report that salt-induced protein (salT), a new gene, may be involved in leaf senescence. Overexpressing salT could prolong the duration of leaves with higher concentrations of chlorophyll compared with the wild type. Moreover, overexpression of salT could delay the senescence of rice leaves though the inhibition of senescence associated genes (SAGs). Overall, the characterization of salT suggested that it is a new gene affecting the leaf senescence induced by natural and dark conditions.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1415-47572019000100080
Editor:  Sociedade Brasileira de Genética
Relação:  10.1590/1678-4685-gmb-2017-0365
Formato:  text/html
Fonte:  Genetics and Molecular Biology v.42 n.1 2019
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional