Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Registro completo
Provedor de dados:  PAB
País:  Brazil
Título:  Sustainability, certification, and regulation of biochar
Autores:  Verheijen,Frank G. A.
Montanarella,Luca
Bastos,Ana Catarina
Data:  2012-05-01
Ano:  2012
Palavras-chave:  Ecosystem services
Environmental risk
Functional lifetime
Geoengineering
Heterogeneity
Public policy
Resumo:  Biochar has a relatively long half-life in soil and can fundamentally alter soil properties, processes, and ecosystem services. The prospect of global-scale biochar application to soils highlights the importance of a sophisticated and rigorous certification procedure. The objective of this work was to discuss the concept of integrating biochar properties with environmental and socioeconomic factors, in a sustainable biochar certification procedure that optimizes complementarity and compatibility between these factors over relevant time periods. Biochar effects and behavior should also be modelled at temporal scales similar to its expected functional lifetime in soils. Finally, when existing soil data are insufficient, soil sampling and analysis procedures need to be described as part of a biochar certification procedure.
Tipo:  Info:eu-repo/semantics/article
Idioma:  Inglês
Identificador:  http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2012000500003
Editor:  Embrapa Secretaria de Pesquisa e Desenvolvimento

Pesquisa Agropecuária Brasileira
Relação:  10.1590/S0100-204X2012000500003
Formato:  text/html
Fonte:  Pesquisa Agropecuária Brasileira v.47 n.5 2012
Direitos:  info:eu-repo/semantics/openAccess
Fechar
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional