Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Composição química e eficácia do óleo essencial e do extrato etanólico de Alpinia zerumbet sobre Staphylococcus aureus. Repositório Alice
CASTRO, K. N. de C.; LIMA, D. F.; VASCONCELOS, L. C.; SANTOS, R. C.; PEREIRA, A. M. L.; FOGACA, F. H. dos S.; CANUTO, K. M.; BRITO, E. S. de; CALVET, R. M..
2016
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Alpinia zerumbet; Atividade antibacteriana; Bovinos; Planta medicinal; Antibacterial activity; Bovine; Medicinal plants.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1065761
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Appraising the shelf life of farmed cobia, Rachycentron canadum, by application of a quality index method. Repositório Alice
FOGACA, F. H. dos S.; GONZAGA JUNIOR, M. A.; VIEIRA, S. G. A.; ARAUJO, T. D. S.; FARIAS, E. A.; FERREIRA-BRAVO, I. A.; SILVA, T. F. A.; CALVET, R. M.; PEREIRA, A. L. M.; PRENTICE-HERNÁNDEZ, C..
Freshness is the main concern of seafood quality, and the principal method to evaluate seafood freshness is sensory evaluation. The aim of this work was to study the quality changes of cobia, Rachycentron canadum, under ice storage through sensory and physical analysis as well as bacterial counting of specific spoilage organisms (SSOs). In particular, the utilization of a quality index method (QIM) scheme was proposed. Samples stored for 0-30 d were analyzed with the QIM.
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Frutos do mar; Qualidade; Análise sensorial.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1050161
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Development of a quality index scheme and shelf-life study for whole tambaqui (Colossoma macropomum). Repositório Alice
SILVA, M. L. B. P. da; LOPES, J. M.; VIEIRA, S. G. A.; ARAUJO, T. D. S.; CALVET, R. M.; PEREIRA, A. M. L.; FOGACA, F. H. dos S..
The study developed a sensory scheme based on the Quality Index (QI) and estimated the shelf-life for whole tambaqui, Colossoma macropomum (Cuvier, 1818), stored in ice, assessing and determining the most appropriate chemical, physical, bacteriological and quality sensory parameters and their changes during storage time. Ninety six fish were evaluated at 1, 3, 5, 8, 10, 12, 15, 17, 19 and 22 days of ice-storage...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Qualidade em alimentos; Tempo de armazenamento; Parâmetros sensoriais; Deterioração.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1093229
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Parâmetros de qualidade e estudo da vida de prateleira do tambaqui (Colossoma macropomum) armazenado em gelo. Repositório Alice
SILVA, M. L. P. B. da; MELLO, J. L.; ARAÚJO, T. D. S.; CALVET, R. M.; PEREIRA, A. M. L.; MAGALHAES, J. A.; FOGACA, F. H. dos S..
2015
Tipo: Capítulo em livro científico (ALICE) Palavras-chave: Tambaqui; Peixe; Produção; Consumo.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1035255
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional