Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ingestão de alimentos e digestibilidade aparente das frações fibrosas da torta de coco para ovinos - doi: 10.4025/actascianimsci.v33i2.10406 Animal Sciences
Souza Junior, Lucival de; UENF/RJ; Lourenço Junior, José de Brito; Federal Rural da Amazônia – UFRA/Embrapa Amazônia Oriental; Santos, Núbia de Fátima Alves dos; UFRA; Ferreira, Geane Dias Gonçalves; UFRPE; Garcia, Alexandre Rossetto; Embrapa Amazônia Oriental; Nahúm, Benjamim de Souza; Embrapa Amazônia Oriental.
Foi avaliado o efeito da inclusão de níveis crescentes de torta de coco (Cocos nucifera L.) sobre a ingestão de alimentos e a digestibilidade aparente da matéria seca, da fibra em detergente neutro e da fibra em detergente ácido. Foram utilizados 16 ovinos não-castrados, com peso corporal médio de 28 kg (± 3,2 kg), distribuídos em delineamento inteiramente casualizado, sendo quatro tratamentos (0; 0,4; 0,8 e 1,2% PV de inclusão de torta de coco) e quatro repetições. Houve um período experimental de 21 dias com 14 dias de adaptação e sete dias de coleta de dados, em que se monitorou o fornecimento da dieta e a coleta total de fezes. A digestibilidade aparente da matéria seca e da fibra em detergente ácido apresentou efeitos lineares e crescentes...
Tipo: Pesquisa de campo e análises laboratoriais Palavras-chave: 5.07.01.01-0 Amazônia; Ensaio metabólico; Suplementação alimentar Amazon; Metabolism assay; Supplemental feeding.
Ano: 2011 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/10406
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Estimation of Genetic Parameters of Fatty Acids Composition in Flesh of Market Size Common Carp (Cyprinus carpio L.) and Their Relation to Performance Traits Revealed that Selective Breeding Can Indirectly Affect Flesh Quality ArchiMer
Prchal, Martin; Vandeputte, Marc; Gela, David; Dolezal, Marek; Blichtova, Hana; Rodina, Marek; Flaishans, Martin; Kocour, Martin.
Fish are a rich source of omega-3 polyunsaturated fatty acids (n-3 PUFAs) and thus, they should be an integral part of human diet at least twice a week. As a result, high attention has been devoted to the improvement of fatty acids (FA) content in the flesh of farmed fish through nutrition. Conversely, there are very few data on the potential of selective breeding to improve FA composition in fish. We estimated genetic parameters of fillet fatty acid content and performance traits in market size common carp cultured under semi-intensive pond conditions. The experimental stock arose through factorial mating of 7 dams and 36 sires. All families were reared communally. Pedigree was reconstructed with microsatellite markers, and 158 individuals were dressed...
Tipo: Text Palavras-chave: Genetic correlations; Genetic improvement; Growth; Heritability; Slaughtering traits; Supplemental feeding.
Ano: 2018 URL: https://archimer.ifremer.fr/doc/00449/56043/57558.pdf
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Performance and carcass traits of Moxotó growing goats supplemented on native pasture under semiarid conditions R. Bras. Zootec.
Marques,Carlo Aldrovandi Torreão; Medeiros,Ariosvaldo Nunes de; Costa,Roberto Germano; Carvalho,Francisco Fernando Ramos de; Araújo,Marcos Jácome de; Torreão,Jacira Neves da Costa.
The objective of the present study was to assess the growth performance and carcass traits of Moxotó goat kids fed different levels concentrate (supplement) (SL) on native pasture under semiarid conditions in Brazil. Thirty-two castrated kids (15.7±0.78 kg initial BW) were allocated randomly to one of the four SL (treatment groups: 0, 5, 10 and 15 g/kg BW). When the animals of treatment group 15 g/kg BW reached 25 kg BW, the animals in the other treatments groups were also slaughtered. Therefore, the animals belonging to the 0, 5, 10 and 15 g/kg of BW were finished with 18.40, 21.04, 22.94 and 25.74 kg of BW, respectively. The concentrate supplementation positively influenced the performance and the carcass traits of animals, providing higher feed intake...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Caatinga; Fasting loss; Indigenous goats; Non-carcass fat; Supplemental feeding.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982014000300008
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional