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Competitiveness of Zacatecas (Mexico) Protected Agriculture: The Fresh Tomato Industry AgEcon
Padilla-Bernal, Luz E.; Rumayor-Rodriguez, Agustin; Perez-Veyna, Oscar; Reyes-Rivas, Elivier.
The industry of fresh tomato production under protective structures in Zacatecas has undergone accelerated growth in recent years. Free trade, market globalization, new trends in the agro-food sector, as well as the food and financial crises, are impacting its competitiveness. In this study competitiveness of the industry of fresh tomato production under protective structures in Zacatecas was evaluated to provide elements that contribute to the design of policies aimed toward development of sustainable competitiveness. A systemic competitiveness model was applied, and a SWOT analysis was performed. The information was obtained through interviews with technicians and/or owners of the production units and complemented with interviews with researchers and...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Development; Technology; Greenhouses; Systemic competitiveness; Agricultural Finance; Farm Management; Industrial Organization; Productivity Analysis.
Ano: 2010 URL: http://purl.umn.edu/92641
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Compostos químicos em teca PFB - Pesquisa Florestal Brasileira
da Silva Leonardo, Fernanda Viana; Rocha, Henrique Figueiredo; Hurtado de Mendoza, Zaira Morais dos Santos.
Os compostos quinônicos, em sua grande parte, são gerados na fração extrativos das madeiras, em um sistema biológico complexo e variável. Por não fazerem parte da parede celular, eles recebem o nome de compostos secundários. Na literatura tem indicações de uso em diversos segmentos, que vão desde a indústria alimentícia até a indústria farmacêutica. Dentro da área de utilização industrial da madeira, eles são pouco desejáveis, visto que são tratados apenas como substâncias acidentais nas cadeias produtoras de celulose, papel, carvão vegetal e serraria. Apesar de sua pouca quantidade em relação aos outros compostos químicos chamados de fundamentais, essas substâncias vem recebendo atenção especial dos pesquisadores, revelando uma gama diversificada de...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Recursos Florestais Produtos florestais; Madeira; Tecnologia Forest products; Wood; Technology.
Ano: 2015 URL: http://pfb.cnpf.embrapa.br/pfb/index.php/pfb/article/view/816
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Computer assisted database design normalization and layout of entity-relationship diagrams International Rice Research Institute
Auyyamathiti, Apirada.
156 l. : ill. Thesis (M.S.) -- University of the Philippines at Los Baños
Tipo: Thesis Palavras-chave: Databases; Design; Technology; Computers.
Ano: 1990 URL: http://hdl.handle.net/123456789/1066
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CONDICIONANTES DA ADOÇÃO DE TECNOLOGIA NO PÓLO APÍCOLA DE SANTANA DO CARIRI - CE AgEcon
Oliveira, Maria Aparecida Silva; Costa Junior, Manoel Pedro Da.
As tecnologias empregadas no setor agropecuário visam lhe proporcionar maior competitividade e produtividade. Características sociais, econômicas, culturas e subjetivas dos produtores condicionam a adoção de determinada tecnologia. Assim, o nível tecnológico dos produtores depende dos fatores socioeconômicos relacionados à adoção tecnológica. O objetivo deste artigo é analisar os condicionantes da adoção de tecnologia na apicultura cearense. Optou-se pela apicultura devido à relevância dessa atividade na agropecuária do estado do Ceará. Para realização da pesquisa foi feito um estudo de caso no município de Santana do Cariri, por considerá-lo representativo e devido à disponibilidade de dados. Foi utilizada a estatística descritiva para determinar o perfil...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Tecnologia; Fatores condicionantes; Apicultura; Santana do Cariri; Technology; Conditioner factors; Beekeeping; Santana of Cariri; Livestock Production/Industries.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/108976
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CONDICIONANTES DA ADOÇÃO DE TECNOLOGIA NO PÓLO APÍCOLA DE SANTANA DO CARIRI - CE AgEcon
Oliveira, Maria Aparecida Silva; Costa Junior, Manoel Pedro Da.
As tecnologias empregadas no setor agropecuário visam lhe proporcionar maior competitividade e produtividade. Características sociais, econômicas, culturas e subjetivas dos produtores condicionam a adoção de determinada tecnologia. Assim, o nível tecnológico dos produtores depende dos fatores socioeconômicos relacionados à adoção tecnológica. O objetivo deste artigo é analisar os condicionantes da adoção de tecnologia na apicultura cearense. Optou-se pela apicultura devido à relevância dessa atividade na agropecuária do estado do Ceará. Para realização da pesquisa foi feito um estudo de caso no município de Santana do Cariri, por considerá-lo representativo e devido à disponibilidade de dados. Foi utilizada a estatística descritiva para determinar o perfil...
Tipo: Conference Paper or Presentation Palavras-chave: Tecnologia; Fatores condicionantes; Apicultura; Santana do Cariri; Technology; Conditioner factors; Beekeeping; Santana of Cariri; Agribusiness; Industrial Organization.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/113185
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Consideraciones sobre la investigacion en sistemas agricolas en Brasil. Repositório Alice
MIRANDA, E. E. de.
Tradicionalmente la contribucion de la investigacion agropecuaria brasilena a los programas de desarrollo rural de los pequenos productores se ha efectuado a traves de la oferta de tecnicas y tecnologias que buscaban el aumento de la produccion y de la productividad animal o vegetal. Las insuficiencias de ese modelo fueron evidentes principalmente en las regiones marginales del Brasil, como el nordeste, que reune la mitad de la poblacion rural del pais. A partir de los anos 60 todos los programas y acciones de dessarrollo rural contenian yn seguimiento de investigacion, articulado con sus objetivos y dotado de los recursos humanos y financieros correspondientes. Este paso llevo a los investigadores a constatar que no siempre los objetivos de dessarrollo de...
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Pequeno agricultor; Farming system; Small farmers; Pesquisa; Sistema de Produção; Tecnologia; Brazil; Research; Technology.
Ano: 1984 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/132564
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CONSTRUCCIÓN SOCIAL DE LA TECNOLOGÍA: SEMBRADOR MÚLTIPLE DE GRANO FINO AgEcon
Arras Vota, Ana Maria; Candia Sanchez, Judith Cristina.
The purpose of this research is to know the meaning, which the diverse social groups attribute to a new technology, with the assumption that for the group that work planting, the seeding device represents the accomplishment of their work with greater rapidity and exactitude, whereas for the owner it represents savings in the production process. In order to attain this goal one begins with a concept of technology, which is understood as the application of the scientific method to the procedures of manufacture and development of administrative processes in companies. In addition, one considers that the technological innovation is the creative activity that is set to create wealth and social welfare through technology. Whereas social construction of...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Technology; Technological innovation; Social construction of technology.; Agribusiness.
Ano: 2009 URL: http://purl.umn.edu/53111
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CPATSA: pesquisa agropecuaria para o semi-arido. Infoteca-e
EMBRAPA. Centro de Pesquisa Agropecuaria do Tropico Semi-Arido..
O Centro de Pesquisa Agropecuária do Trópico Semi-Árido (CPATSA), criado em 1975 pela Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA), é uma das instituições localizadas no Nordeste do Brasil procurando contribuir para o de scnvolvimento rural da região.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: CPATSA; Estrutura organizacional; Infra-estrutura; Projeto de implantacao; Desenvolvimento; Organization structure; Research program; Implantation project; Development; Semiárido; Pesquisa; Programa de Pesquisa; Recurso Humano; Tecnologia; Research; Human resources; Infrastructure; Technology.
Ano: 1988 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/133840
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Delivery for impact: the dissemination of rice-related knowledge and technology (a strategy for IRRI beyond 2000) International Rice Research Institute
Marcotte, P..
22 p. : col. ill.
Tipo: Book Palavras-chave: IRRI; Research; Technology.
Ano: 2001 URL: http://hdl.handle.net/10269/219
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Demandas tecnológicas para o sistema produtivo de madeira para móveis no estado do Acre. Infoteca-e
SANTOS, J. C. dos; OLIVEIRA, M. V. N. d'.; SÁ, C. P. de; MENEZES, R. S. de; FRANKE, I. L.; BORGES, K. H.; MUNIZ, P. S. B..
O objetivo deste trabalho foi identificar e priorizar as demandas de natureza tecnológica, resultantes de problemas que atuam como entraves ou "gargalos' ao desenvolvimento do sistema produtivo de madeira e móveis.
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) Palavras-chave: Movelaria; Brasil; Acre.; Madeira; Tecnologia.; Sistema de Produção; Technology; Wood..
Ano: 2001 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/498126
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Determinacao da densidade de um Podzolico Vermelho Amarelo plintico pela tecnica da tomografia computadorizada. Repositório Alice
LORENZO, A. de; BACCHI, O. O. S.; FANTE JUNIOR, L.; OLIVEIRA, J. C. M. de; VAZ, C. M. P.; NAVARRO, R. de C.; BASSOI, L. H.; REICHARDT, K..
Este trabalho tem a finalidade de avaliar a densidade de amostras indeformadas de solo, através da técnica da tomografia computadorizada, em função da sua profundidade, sob condições distintas do uso do solo.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Densidade; Tomografia computadorizada; Compactação do Solo; Podzólico Vermelho Amarelo; Tecnologia; Solo; Radiography; Soil compaction; Soil density; Technology.
Ano: 1998 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/131870
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Doenças causadas por nematóides - tecnologia no manejo de controle. Infoteca-e
MOREIRA, W. A.; CHOUDHURY, M. M..
Nematóides são organismos microscópicos, vermiformes, que, na sua maioria, são habitantes do solo. Como parte do complexo biótico do solo, apresentam diferentes hábitos alimentares, podendo ser bacteriófagos, micófagos, algófagos, protozoófagos, carnívoros ou predadores e parasitas de plantas superiores. Em sua maioria, os nematóides fitoparasitas sobrevivem alimentando-se do sistema radicular das plantas, sobre as quais podem desenvolver, simultaneamente ou não, ação traumática, espoliadora e tóxica.
Tipo: Capítulo em livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Controle; Doença; Manejo; Melão; Nematóide; Tecnologia; Melons; Technology.
Ano: 2002 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/131681
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Doenças viróticas: tecnologia no manejo de controle. Infoteca-e
LIMA, M. F..
A irrigação e as condições climáticas do Submédio do Vale do São Francisco são extremamente favoráveis ao cultivo de cucurbitáceas, propiciando aumento na produção e na qualidade de frutos. O melão, cultura de exportação, destaca-se entre as cucurbitáceas cultivadas, como uma das mais importantes para a região.
Tipo: Capítulo em livro técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Controle; Doença; Manejo; Melão; Tecnologia; Vírus; Melons; Technology.
Ano: 2002 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/150971
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Economic development then and now AgEcon
Adelman, Irma; Lohmoller, Jan B.; M, Cynthia T..
Tipo: Working Paper Palavras-chave: Agriculture; Development economic; Industrialization; Technology; Research and Development/Tech Change/Emerging Technologies.
Ano: 1988 URL: http://purl.umn.edu/120857
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Economic Returns to Public Agricultural Research AgEcon
Fuglie, Keith O.; Heisey, Paul W..
Over the last several decades, the U.S. agricultural sector has sustained impressive productivity growth. The Nation's agricultural research system, including Federal-State public research as well as private-sector research, has been a key driver of this growth. Economic analysis finds strong and consistent evidence that investment in agricultural research has yielded high returns per dollar spent. These returns include benefits not only to the farm sector but also to the food industry and consumers in the form of more abundant commodities at lower prices.
Tipo: Report Palavras-chave: Agriculture; Productivity; Productivity growth; Technology; Total factor productivity; TFP; Research investments; Food; Input; Output; Crop yield; Agricultural research; Agricultural output; Public spending; Private sector research; ERS; USDA; Production Economics; Productivity Analysis; Research and Development/Tech Change/Emerging Technologies.
Ano: 2007 URL: http://purl.umn.edu/6388
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ECONOMIC SITUATION OF MEXICAN LEMON (Citrus aurantifolia Swingle) PRODUCTION UN THE STATES OF OAXACA AND GUERRERO, MÉXICO AgEcon
Ramirez Abarca, Orsohe; Gonzalez Razo, Felipe de Jesus; Omana Silvestre, Jose Miguel; Matus Gardea, Jaime Arturo; Rebollar Rebollar, Samuel; Kido Cruz, Antonio.
The present paper is a part of a broader study titled: “Competitiveness of Mexican lemon(Citrus aurantifolia Swingle)in Mexican Republic”. It is especifically related to the “Profitability of Mexican Lemon (Citrus aurantifolia Swingle) in México section” where levels of private profitability of the production systems of Mexican lemon were calculated with the purpose of determining income and cost structure of the production units. The anylisis was established for the State of Oaxaca and the State of Guerrero. Four technological of production were identified: a) micro aspersion; b) water for pumping; c) water for graveness systems; and d) the temporal technology. Results show important economic benefits for the regions analized and determine employment...
Tipo: Journal Article Palavras-chave: Profitability; Technology; Mexican lemon; Oaxaca and Guerrero.; Agribusiness.
Ano: 2008 URL: http://purl.umn.edu/48859
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Effect of biomass reduction on the fermentation of cider BABT
Nogueira,Alessandro; Mongruel,Caroline; Simões,Deise Rosana Silva; Waszczynskyj,Nina; Wosiacki,Gilvan.
The aim of this work was to determine the influence of biomass reduction in the cider processing and the quality of the fermented product made on laboratory scale, but in the same conditions usually found in factory units. The must, made with apples of the Gala variety, depectinized and transferred to 500 mL-fermenters, was inoculated with 2.0x10(6) cfu/mL of natural or commercial yeast, and at each 12 hours biomass was removed by centrifugation in one flask of the experimental set, and the must was left to ferment. All seven flasks of the fermented beverage were analyzed for 20-26 days after the inoculation, and the results showed that the best moment for biomass removal was 1.5-2.0 days of fermentation, leading to a product with significant residual...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cider; Fermentation; Technology.
Ano: 2007 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-89132007000700019
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Effect of modified atmosphere applied to minimally processed radicchio (Cichorium intybus L.) submitted to different sanitizing treatments Ciênc. Tecnol. Aliment.
Pereira,Giuliana de Moura; Kothe,Caroline Isabel; Machado,Camila Czieslak; Lopes,Stefani Machado; Flôres,Simone Hickmann; Rios,Alessandro de Oliveira.
Stability of minimally processed radicchio (Cichorium intybus L.) was evaluated under modified atmosphere (2% O2, 5% CO2, and 93% N2) on 3, 5, 7 and 10 days of storage at 5°C. The samples were hygienized in sodium hypochlorite or hydrogen peroxide solutions to identify the most effective sanitizing solution to remove microorganisms. Microbiological analysis was conducted to identify the presence of coliforms at 35°C and 45°C, mesophilic microorganisms, and yeast and mold. Physicochemical analyses of mass loss, pH, soluble solids, and total acidity were conducted. The color measurements were performed using a Portable Colorimeter model CR-400. The antioxidant activity was determined by 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Technology; Antioxidant activity; Sensory analysis; Conservation.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0101-20612014000300012
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Environmental and Technology Policies for Climate Change and Renewable Energy AgEcon
Fischer, Carolyn; Newell, Richard G..
We assess different policies for reducing carbon dioxide (CO2) emissions and promoting the innovation and diffusion of CO2-reducing power technologies: (1) emissions price, (2) tax on fossil power, (3) tradable emissions performance standard, (4) market share requirement for renewables, (5) renewables production subsidy, and (6) R&D subsidy for renewables. We evaluate the relative performance of the policies according to incentives they provide along different avenues for emissions reduction, their efficiency, and other salient outcomes. We also assess how the nature of technological progress-whether it occurs by learning by doing or R&D investment and the degree of knowledge spillovers -affects the desirability of different policies. In a...
Tipo: Working or Discussion Paper Palavras-chave: Environment; Technology; Policy instruments; Climate change; Renewable energy; Environmental Economics and Policy; Q21; Q28; Q48; O38.
Ano: 2005 URL: http://purl.umn.edu/10789
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Estimating Crop-Specific Production Technologies in Chinese Agriculture: A Generalized Maximum Entropy Approach AgEcon
Zhang, Xiaobo; Fan, Shenggen.
"September 1999". Includes bibliographical references (p. 31-33). Published as: Zhang, Xiabo; Fan, Shenggen. 2001. Estimating crop-specific production technologies in Chinese agriculture: a generalized maximum entropy approach. American Journal of Agricultural Economics 83(2): 378-388.
Tipo: Working or Discussion Paper Palavras-chave: Technology; Crops--China; Crop Production/Industries.
Ano: 1999 URL: http://purl.umn.edu/97508
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