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Bacillus thuringiensis biopesticide by solid state fermentation in an alternative bioreactor. Repositório Alice
ARRUDA, R. O. M.; MORAES, R. de O.; MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Biopesticida.; Controle biológico; Bacillus Thuringiensis..
Ano: 2004 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1021320
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Bacillus thuringiensis development from 1971 to 1996: cases of a research group in Brazil. Repositório Alice
MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; ARRUDA, R. O. M.; BIANCHI, V. L..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Biocontrol agent; Fermentation process; Bioinsecticide; Mass production; By-products; Culture media.
Ano: 1996 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/12562
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Bacillus thuringiensis development from 1971 to 1996: cases of a research group in Brazil. Repositório Alice
MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; ARRUDA, R. O. M.; DEL BIANCHI, V. L..
Brazil is internationally known for its activities in mass production and use of biocontrol agents. Batch studies on Bacillus thuringiensis fermentation were initiated in 1970, at the State University of Campinas (UNICAMP) to explore the feasibility of producing endotoxin preparations, using cheap liquid by-products as fermentation substrates. The culture media composition, its price, and their influence on the final cost were studied for mini-and pilot-scale production. The results obtained generated two industrial patents on the fermentation process, using sugar cane molasses and corn steep liquor as sources of nutrients. Besides these studies, others such as rheological characteristics of many culture media and the culture broths, the influence of...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Bioassay; Microrganism; Substrates; Anticarsia Gemmatalis; Biological control; Biopesticides; Fermentation; Wastes.
Ano: 1998 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/13155
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Bacillus thuringiensis production and application studies in Brazil. Repositório Alice
MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; ARRUDA, R. O. M..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Bioinsecticide; Soybean; Raw material; Agroindustrial residues; Fermentative process; Soybean pests; Plodia interpuctela; Ceratitis captata.; Anticarsia Gemmatalis.; Musca domestica; Biological control; Solid state fermentation; Wastewater..
Ano: 1996 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/12554
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Case studies of Bacillus thuringiensis production and biocontrol applications. Repositório Alice
MORAES, I. de O.; CAPALBO, D. M. F.; VALICENTI, F. H.; MORAES, R. de O.; MAIA, A. de H. N.; NASCIMENTO, M. L.; ARRUDA, R. O. M.; PELIZER, L. H..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Bacillus Thuringiensis; Controle Biológico..
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/16285
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Efeito da variação da composição do substrato, umidade e inóculo na produção de Bacillus thuringiensis em fermentação semi-sólida. Repositório Alice
CATALÁN, A. I.; MIYASHIRA, G. Y.; WAGNER, R.; BENINTENDE, G.; ARRUDA, R. O. M.; MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Fermentação; Produção; Bacillus Thuringiensis.
Ano: 2003 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/15079
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Impact assessment of the production and utilization of entomopathogens and its effects on public policies. Repositório Alice
CAPALBO, D. M. F.; MORAES, I. de O.; ARRUDA, R. O. M.; MORAES, R. de O..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Bactéria; Biotecnologia; Controle Biológico; Impacto Ambiental; Impacto Econômico; Políticas Públicas..
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/15703
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Obtenção de Trichoderma stromaticum por fermentação em estado sólido, visando o controle da vassoura de bruxa. Repositório Alice
MORAES, R. O.; MORAES, I. O.; MELO, I. S. de; CAPALBO, D. M. F.; ARRUDA, R. O. M..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Controle biológico; Doença de planta.
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/580169
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Produção de bactérias entomopatogênicas. Repositório Alice
MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; ARRUDA, R. O. M..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Biopesticidas; Inseticida biologico; Microrganismos patogenicos; Processo fermentativo; Fermentacao submersa continua; Fermentacao submersa descontinua; Fermentacao semi-solida; Toxinas; Controle Biológico; Formulação; Patogenicidade.
Ano: 1998 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/12933
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Produção de bactérias entomopatogênicas na América Latina. Repositório Alice
CAPALBO, D. M. F.; MORAES, I. O.; ARANTES, O. M. N.; REGIS, L. N.; FERNANDEZ-LARREA VEGA, O.; BENINTENDE, G. B.; GUIMARÃES, S. E.; ARRUDA, R. O. M.; MORAES, R. O..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Produçãol; América Latina.; Bactéria; Bacillus Thuringiensis; Controle Biológico; Fermentação..
Ano: 2008 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/15358
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Solid state fermentation: case study for biopesticide production in Brazil. Repositório Alice
CAPALBO, D. M. F.; ARRUDA, R. O. M.; MORAES, R. O..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Biopesticida; Controle Biológico; Fermentação; Produção.
Ano: 2004 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/13614
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Thermobacteriology of Bacillus thuringiensis after conventional drying. Repositório Alice
ARRUDA, R. O. M.; MORAES, I. O.; CAPALBO, D. M. F.; PARK, K. J..
Bacillus thuringiensis (Bt) can be produced both by submerged or solid state fermentation, but the recovery of the bioinsecticide presents some problems, mainly during the drying process. This paper presents the thermobacteriological behavior of Bt spores after conventional drying. The bioinsecticide was obtained by submerged fermentation and the broth was centrifuged using a laboratory sharples centrifuge. Drying process used hot air at 50oC, 70oC and 90oC at a velocity of 4,02 m/s. The test material was prepared using 3% active principle with 50% humidity. It was mixed with clay and humidified with a 5% lactose solution. Acrilic boxes (5cm x 10cm x 2cm) containing the material were submitted to the drying process during 22.5h. During the experimental...
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Biocontrol agent; Production.; Biopesticides; Submerged fermentation..
Ano: 1996 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/12563
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Trichoderma stromaticum solid state fermentation to get a biological control of Crinipelis perniciosa, an important cacao pest. Repositório Alice
MORAES, R. O.; CAPALBO, D. M. F.; ARRUDA, R. O. M.; MORAES, I. O..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Controle biológico; Peste; Cacao; Trichoderma stromaticum.
Ano: 2005 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1021312
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