Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
A bioacessibilidade como ferramenta para avaliação dos beneficios associados ao consumo de pescado. Repositório Alice
FOGACA, F. H. dos S.; ALVES, R.; CAMACHO, C.; BANDARRA, N.; MARQUES, A..
SIMPCOP. 9 a 11 de outubro de 2018.
Tipo: Separatas Palavras-chave: Digestão in vitro; Produto Derivado de Pescado; Ácido Graxo; Truta Arco-Íris.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1101418
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Bioaccessibility of metals in seafood: risk to human health. Repositório Alice
FOGACA, F. H. dos S.; ALVES, R.; BARBOSA, V.; MAULVAULT, A. L.; ANACLETO, P.; CAMACHO, C.; BANDARRA, N.; MARQUES, A..
Despite its well known nutritional attributes, seafood consumption can potentially represent human health hazards, as these species can often accumulate toxic elements namely as mercury, cadmium, lead and arsenic. In toxicological studies, the overall concentration of metals determined does not always reflect the amount that becomes available for absorption at the human intestinal epithelium during the digestive process, also defined as bioaccessibility. The inclusion of bioaccessibility in risk/benefit assessment provides more realistic estimates of metals ingestion through seafood consumption.
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Target Hazard Quotient; Alimento; Consumo Alimentar; Digestão; Food consumption; In vitro digestion.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1110339
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Different tools to trace geographic origin and seasonality of croaker (Micropogonias furnieri). Repositório Alice
CHAGURI, M. P.; MAULVAULT, A. L.; NUNES, M. L.; SANTIAGO, D. A.; DENADAI, J. C.; FOGACA, F. H.; SANT'ANA, L. S.; DUCATTI, C.; BANDARRA, N.; CARVALHO, M. L.; MARQUES, A..
The aim of this study was to use proximate chemical composition, amcro and trace elements, fatty acid profile and stable isotopes as traceability tools to assess geographic origin and seasonality of croaker (Micropogonias furnieri).
Tipo: Separatas Palavras-chave: Isótopo estável; Rastreabilidade; Ácidos graxos; Minerais.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1000539
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Mercury in vitro bioaccessibility in seaweed (Ulva sp.): effects of cooking practices. Repositório Alice
FOGACA, F. H. dos S.; ALVES, R. N.; AULVAULT, A. L.; BARBOSA, V. L.; BANDARRA, N.; POUSÃO, P.; MARQUES, A..
SPASS 2016.
Tipo: Separatas Palavras-chave: Avaliação de risco; Digestão gástrica e intestinal simulada.; Segurança Alimentar..
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1066157
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional