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Atividade enzimática de trigo germinado em diferentes tempos e umidades. Repositório Alice
BARANZELLI, J.; HALAL, S. L. M.; KRINGEL, D. H.; PINTO, V. Z.; PAIVA, F. F.; ZAVAREZE, E.; MIRANDA, M. Z. de; DIAS, A. R. G..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Atividade Enzimática; Germinação; Trigo..
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1028532
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Caracterização de amido de diferentes cultivares de trigo. Repositório Alice
BARANZELLI, J.; PINTO, V. Z.; COLUSSI, R.; BRUNI, G. P.; EVANGELHO, J. A. do; ZAVAREZE, E.; MIRANDA, M. Z. de; DIAS, A. R. G..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Triticum aestivum L; Poder de intumescimento; Propriedade de pasta.; Solubilidade..
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1028538
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Changes in enzymatic activity, technological quality and gamma-aminobutyric acid (GABA) content of wheat flour as affected by germination. Repositório Alice
BARANZELLI, J.; KRINGEL, D. H.; COLUSSI, R.; PAIVA, F. F.; ARANHA, B. C.; MIRANDA, M. Z. de; ZAVAREZE, E. da R.; DIAS, A. R. G..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: GABA; Trigo; Germinação; Enzima; Pão; Wheat; Germination; Enzymes; Breads.
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1092245
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Efeito da germinação de trigo natural e induzida sobre parâmetros alveográficos e número de queda. Repositório Alice
BARANZELLI, J.; BOCK, E. B.; KRINGEL, D. H.; ZAVEREZE, E. da R.; DIAS, A. R. G.; PAIVA, F. F.; TATSCH, P. O.; MIRANDA, M. Z. de.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Alveografia.; Trigo..
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1061816
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Efeito da germinação natural e induzida nas propriedades de pasta de farinha de trigo. Repositório Alice
BARANZELLI, J.; KRINGEL, D. H.; BIDUSKI, B.; ZAVAREZE, E. R.; MIRANDA, M. Z. de; DIAS, A. R. G..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Farinha; Qualidade; Trigo..
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1058683
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Efeito da germinação no comportamento reológico e no teor de micotoxinas de farinha de trigo. Repositório Alice
BARANZELLI, J.; PAIVA, F. F.; MIRANDA, M. Z. de; ZAVAREZE, E. da R.; DIAS, A. R. G.; GOEBEL, J. T.; CRIZEL, R. L..
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Farinha de Trigo.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1111167
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Germinação pré-colheita e induzida de trigo: atividade enzimática, propriedades físico-químicas, reológicas, de panificação e teor de ácido y-aminobutírico. Repositório Alice
BARANZELLI, J..
Orientadores: Álvaro Renato Guerra Dias, Martha Zavariz de Miranda, Elessandra da Rosa Zavareze.
Tipo: Teses Palavras-chave: Wheat..
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1080714
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Germinated wheat starch as a substrate to produce cyclodextrins: application in inclusion complex to improve the thermal stability of orange essential oil. Repositório Alice
KRINGEL, D. H.; BARANZELLI, J.; SCHÖFFER, J. da N.; EL HALAL, S. L. M.; MIRANDA, M. Z. de; DIAS, A. R. G.; ZAVAREZE, E. da R..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Trigo; Amido; Germinação.; Wheat; Germination; Cyclodextrins; Wheat starch; Encapsulation..
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1115714
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Grain germination changes the profile of phenolic compounds and benzoxazinoids in wheat: a study on hard and soft cultivars. Repositório Alice
BARANZELLI, J.; SOMACAL, S.; MONTEIRO, C. S.; MELLO, R. de O.; RODRIGUES, E.; PRESTES, O. D.; LÓPEZ-RUIZ, R.; FRENICH, A. G.; ROMERO-GONZÁLEZ, R.; MIRANDA, M. Z. de; EMANUELLI, T..
Abstract: Pre-harvest sprouting is a frequent problem for wheat culture that can be simulated by laboratory-based germination. Despite reducing baking properties, wheat sprouting has been shown to increase the bioavailability of some nutrients. It was investigated whether wheat cultivars bearing distinct grain texture characteristics (BRS Guaraim, soft vs. BRS Marcante, hard texture) would have different behavior in terms of the changes in phytochemical compounds during germination. Using LC-Q-TOF-MS, higher contents of benzoxazinoids and flavonoids were found in the hard cultivar than in the soft one. Free phytochemicals, mainly benzoxazinoids, increased during germination in both cultivars. Before germination, soft and hard cultivars had a similar...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Compostos benzoxazinóides; Compostos bioativos; Brotação pré-colheita; Cultura de cereais; Cultivar de trigo; Pre-harvest sprouting; Grain Germination; Grão; Cereal; Brotacao; Germinação; Composto Fenólico; Wheat; Bioactive compounds; Phenolic compounds.
Ano: 2023 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1151018
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Impact of wheat (Triticum aestivum L.) germination process on starch properties for application in films. Repositório Alice
BARANZELLI, J.; KRINGEL, D. H.; MALLMANN, J. F.; BOCK, E.; EL HALAL, S. L. M.; PRIETTO, L.; ZAVAREZE, E. da R.; MIRANDA, M. Z. de; DIAS, A. R. G..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Trigo; Amido; Wheat starch.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1110200
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Natural deep eutectic solvent (NADES): A strategy to improve the bioavailability of blueberry phenolic compounds in a ready-to-use extract. Repositório Alice
SILVA, D. T. da; SMANIOTTO, F. A.; COSTA, I. F.; BARANZELLI, J.; MULLER, A.; SOMACAL, S.; MONTEIRO, C. S.; VIZZOTTO, M.; RODRIGUES, E.; BARCIA, M. T.; EMANUELLI, T..
This study investigated whether a ready-to-use extract obtained using a natural deep eutectic solvent (NADES) affects the pharmacokinetic profile of blueberry phenolic compounds compared to organic solvent (SORG)-extracted compounds. SORG extract was administered as an aqueous solution after solvent removal. Wistar rats received a single dose of crude extract of blueberry obtained using NADES (CE-NADES) or SORG (CE-SORG), followed by LC-DAD-MS/MS analysis of blood and cecal feces. Non-compartmental pharmacokinetic analysis revealed that CE-NADES increased the bioavailability of anthocyanins by 140% compared to CE-SORG. CE-NADES increased the stability of phenolic compounds during in vitro digestion by delaying gastric chyme neutralization. These results...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Composto; Mirtilo; Extrato.
Ano: 2021 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1138030
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Technological quality and phenolic compounds content of Embrapa wheat cultivars. Repositório Alice
BARANZELLI, J.; MONTEIRO, C. S.; SMANIOTTO, F. A.; DELALIBERA, E. A.; COSTA, I. F.; SILVA, D. T. da; SOMACAL, S.; MIRANDA, M. Z. de; EMANUELLI, T..
Tipo: Anais e Proceedings de eventos Palavras-chave: Triticum Aestivum; Trigo; Propriedade Reológica; Wheat; Rheological properties; Bioactive compounds.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1116273
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