Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Fatty acid profile and bioactivity from Annona hypoglauca seeds oil. Repositório Alice
SANTOS, R. C. dos; MELO FILHO, A. A. de; CHAGAS, E. A.; TAKAHASHI, J. A.; FERRAZ, V. P.; COSTA, A. K. P.; MELO, A. C. G. R. de; MONTERO, I. F.; RIBEIRO, P. R. E..
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Cândida Albicans..
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1036367
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Interaction of genotype, environment and processing in the chemical composition expression and sensorial quality of Arabica coffee. Repositório Alice
RIBEIRO, D. E.; BOREM, F. M.; CIRILLO, M. A.; PRADO, M. V. B.; FERRAZ, V. P.; ALVES, H. M. R.; TAVEIRA, J. H. da S..
The present study was carried out to analyze chemical descriptors present in the raw coffee bean and to establish an association of these descriptors with the sensorial quality of the coffee beverage, based on expressions resulting from the interactions of coffee genotype, environment, and processing. The chemical descriptors caffeine, trigonelline, sucrose, and isomers of chlorogenic acid (3-CQA, 4-CQA, and 5-CQA), were analyzed through the use of high performance liquid chromatography (HPLC). Trained and qualified cuppers, certified as judges of specialty coffees, carried out the sensorial analysis using the methodology proposed by the Specialty Coffee Association of America (SCAA). Based on the cultivation environment, altitude and the genotype, it was...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Slope exposure; Yellow bourbon; Coffee processing.; Altitude; Multidimensional scaling..
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1067824
Registros recuperados: 2
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional