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A adição de diferentes produtos químicos e o efeito da umidade na volatilização de amônia em cama de frango Ciência Rural
Medeiros,Rangel; Santos,Bruno José Martini; Freitas,Marcela; Silva,Odete Andrade; Alves,Fabrício Ferreira; Ferreira,Elvino.
Foi avaliada a redução da volatilização de amônia em cama de frangos por meio da adição de aditivos químicos em três experimentos. No primeiro experimento foram estudadas diferentes doses de fosfato: testemunha; 5, 10, 15, 20 e 25%, adicionado à cama No segundo, foi estudado o efeito da umidade, para os mesmos tratamentos realizados no primeiro experimento. No terceiro experimento, foram testados diferentes aditivos na cama de frango (testemunha, Sal de Glauber, Enxofre, Sulfato de cobre, Fosfato, Sulfato de alumínio e Carbonato de sódio, nos níveis de concentração de: 1,2,3,4 e 5%). Como resultado, obteve-se que a dose de 15% de superfosfatosimples foi a mais eficiente (P<0,05), inibindo em 95% a volatilização. Pela variação no teor de umidade da cama,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cama de frango; Volatilização de amônia; Aditivos.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782008000800035
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Forage intake and botanical composition of feed for cattle fed Brachiaria/legume mixtures Scientia Agricola
Macedo,Robert; Tarré,Ricardo Martinez; Ferreira,Elvino; Rezende,Claudia de Paula; Pereira,José Marques; Cadisch,Georg; Rouws,Janaina Ribeiro Costa; Alves,Bruno José Rodrigues; Urquiaga,Segundo; Boddey,Robert Michael.
A key contribution to study the cycling of nutrients in soil/plant/animal systems is the evaluation of the consumption of forage and their nutrients by cattle. The objective of this study was to test techniques to evaluate faecal production, in vitro digestibility, forage consumption and the proportion of legume in the acquired diet. Five Zebu steer calves were confined and fed five diets of different combinations of Brachiaria dictyoneura and Desmodium ovalifolium. All quantities of faeces were collected per animal and these values were found to compare favourably with those derived from using the chromium oxide technique. In vitro digestibility ranged from 7 to 10% higher than the actual in vivo digestibility. Faecal samples from steers fed with diets...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Brachiaria dictyoneura; Desmodium ovalifolium; 13C abundance; Digestibility; Forage intake.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162010000400002
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Silage of the agro-industrial co-product of babassu palm heart processing in sheep feed Ciência Rural
Codognoto,Luciane da Cunha; Porto,Marlos Oliveira; Conde,Thassiane Telles; Cavali,Jucilene; Ferreira,Elvino.
ABSTRACT: The inner bark or less tender sheath generated from industrial manufacture of canned babassu palm (Attalea speciosa) heart is inadequate for human consumption, often being discarded inappropriately and giving rise to environmental pollution. Accordingly, the aim of this study was to assess the intake and digestibility in sheep fed on silage of the agro-industrial co-product of babassu palm (ICBP)enriched with different additives, or on sugarcane silage. Fifteen Santa Inês sheep were distributed in a completely randomized design, consisting of five treatments and three replicates. The treatments comprised babassu palm silage enriched with broken maize (BM), broken rice (BR), cassava scrapings (CS), coffee husk combined with maize kernel (CC), and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Attalea speciosa; Animal nutrition; Alternative feed; Inner bark; Roughage.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782019000400651
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