Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 5
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Assessing impacts in food security of household fishculture in Tocantins State (Brazil). Repositório Alice
PEDROZA FILHO, M. X.; BERGAMIN, G. T.; LIMA, A. F.; CHICRALA, P. C. M. S.; LIMA, L. K. F.; PRYSTHON, A..
2011
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Tocantins; Aquicultura; Peixe; Produção pesqueira.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/905855
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Characterization of aquaculture production in Tocantins State, Brazil. Repositório Alice
LIMA, A. F.; VARELA, E. S.; GANECO, L. N.; CHICRALA, P. C. M. S.; LIMA, L. K. F.; PRYSTHON, A.; LUCHIARI JUNIOR, A..
2011
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Peixe; Produção pesqueira; Aquicultura.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/905835
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Characterization of the fishes commercialized in Tocantins State, Brasil. Repositório Alice
LIMA, L. K. F.; CHICRALA, P. C. M. S.; GANECO, L. N.; TORATI, L. S.; PEDROZA FILHO, M. X.; CONCEIÇÃO, L. F. L..
2011
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Tocantins; Peixe; Comércio.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/905834
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Microbiological quality of fresh local fish: coagulase-positive Staphylococci analysis. Repositório Alice
OLIVEIRA, M. O. S.; MARTO, V. C. O.; SANTOS, V. R. V.; CHICRALA, P. C. M. S.; LIMA, L. K. F.; CAMPELO, S. R.; IWASHITA, M. K. P.; LUIZ, D. B..
The aim of this research was to evaluate and quantify the presence of Staphylococci in fresh local fish at a fish processing plant monitored by the Brazilian Federal Inspection Service (Serviço de Inspeção Federal - SIF) located in the North Region of Brazil.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Peixe de água doce; Tambaqui; Fish; Staphylococcus; Coagulase positive staphylococci; Microbiological quality.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1028521
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Production and use of microbial biomass helping sustainability in fish production chain. Repositório Alice
PONSANO, E. H. G.; GRASSI, T. L. M.; SANTO, E. F. E.; LIMA, L. K. F.; PEREIRA, R. C..
This study represents an example of the classical concept of biotechnology as ?the use of living organisms to make useful products and provide services?. Its purpose was to investigate the ability of phototrophic bacterium Rubrivivax gelatinosus to cause the depollution of an industrial byproduct and work as an ingredient for animal feed as a way of making the productive process more sustainable. First, the bacterium was grown in fish industry effluent (inoculum at 1% v/v, 30 +- 5 oC, 2000 +- 500 lux, 7 days) and recovered as a biomass (microfiltration + centrifugation + lyophilization), resulting in a decrease of ca. 80% in the Chemical Oxygen Demand of the pollutant efluente and so placing it within the required limits for wastewaters discard in Brazil....
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Peixe; Tilápia; Proteína Microbiana; Biotecnologia; Fish production; Microbial biomass; Rubrivivax gelatinosus; Color; Rancidity; Chemical oxygen demand; Tilapia (common name).
Ano: 2018 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1104300
Registros recuperados: 5
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional