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Santos,J.P.F.; Saad,F.M.O.B.; Maia,G.V.C.; Pires,C.P.; Reis,J.S.; Roque,N.C.; Aquino,A.A.; Brunetto,M.A.. |
This study aimed to evaluate the effects of adding Yucca schidigera and zeolite (Clinoptilolite) to feed (super premium and standard) for adult dogs on the apparent indigestibility coefficient of minerals. In the first assessment, 21 dogs were used, with average weight of 12.5kg±1.46 in seven treatments in two periods (super premium diet referred to as control and control with the addition of 125, 250, 375ppm Yucca schidigera and 0.5%, 0.75% and 1.0% zeolite). The second assessment was conducted with standard feed, using 21 experimental plots distributed in three treatments (standard diet referred to as control and control with the addition of 375ppm of Yucca schidigera and 1.0% zeolite). The additives did not affect the acceptability of feed and fecal... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Adsorption; Pets; Clinoptilolite. |
Ano: 2013 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352013000300042 |
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Costa,C.H.R.; Barreto,S.L.T.; Gomes,P.C.; Maia,G.V.C.; Lipari,C.A.; Hosoda,L.H.. |
Verificou-se o efeito dos teores de cálcio (Ca) na dieta sobre o desempenho e a qualidade dos ovos de codornas japonesas durante o terço final do ciclo de produção. Foram utilizadas 350 codornas, com 313 dias de idade, distribuídas em 35 unidades experimentais de 10 aves. O delineamento foi inteiramente ao acaso, composto de cinco níveis de Ca - 2,2; 2,6; 3,0; 3,4; 3,8% -, com sete repetições. O aumento do Ca na dieta melhorou linearmente a conversão por massa e por dúzia de ovos, melhorou a espessura de casca e influenciou o peso da gema e da casca dos ovos, além da porcentagem da casca. Observou-se redução nos teores de P, Ca e Mg na casca com o aumento dos níveis de Ca da dieta. Para os demais parâmetros, não houve efeito do teor de Ca da dieta.... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Codorna; Conversão alimentar; Desempenho; Exigência nutricional; Espessura de casca; Qualidade dos ovos. |
Ano: 2010 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352010000500027 |
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