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Santos,F.R.; Silva,M.R.S.; Oliveira,N.R.; Santos,H.B.; Cordeiro,D.A.; Minafra,C.S.. |
ABSTRACT It was determined by the total collection of excreta method, with broilers from 22 to 32 days of age, the coefficients of apparent metabolism of dry matter, crude protein and crude energy and apparent metabolizable energy corrected for zero nitrogen balance (AMEn) of the ethanol co-products of corn: acid oil and dried distillery grains with soluble (DDGS). The DDGS and corn acid oil presented nutritional metabolization coefficients ranging from 43 to 83% and AMEn equal 2393.5 and 7859.2kcal/kg respectively, and may be food alternatives to soybean meal and soybean oil. |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/other |
Palavras-chave: Aproveitamento nutricional; Biocombustível; DDGS; Óleo ácido. |
Ano: 2019 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352019000501759 |
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Santos,F.R.; Stringhini,J.H.; Minafra,C.S.; Almeida,R.R.; Oliveira,P.R.; Duarte,E.F.; Silva,R.B.; Café,M.B.. |
Com este trabalho, objetivou-se avaliar o efeito da formulação de rações para frangos de corte de crescimento lento, com a utilização de valores de energia metabolizável (EMAn) dos alimentos determinados por linhagens de crescimento rápido e lento, sobre o desempenho, características de carcaça, biometria de órgãos digestórios e valores energéticos das rações experimentais. Utilizaram-se 72 pintos de um dia, machos, da linhagem Isa Label, distribuídos em delineamento de blocos ao acaso, com dois tratamentos (energia dos alimentos) e seis repetições de seis animais cada. As médias foram comparadas pelo teste de Tukey a 5% de probabilidade. Os tratamentos consistiram na formulação de rações baseadas na energia do milho e no farelo de soja determinados com... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Desempenho; Gordura abdominal; Isa Label; Nutrição; Valor energético. |
Ano: 2014 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352014000601839 |
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Rodrigues,D.R.; Café,M.B.; Jardim Filho,R.M.; Oliveira,E.; Trentin,T.C.; Martins,D.B.; Minafra,C.S.. |
ABSTRACT An investigation was made into the effects of different lairage times and the position of chicken crates during transport to the slaughterhouse on the biochemical and hematological profile and physical parameters of broilers, such as color and pH of their breast meat. The treatments were defined by the animals slaughtered after 0, 2, 4 and 6 hours of lairage time at the slaughterhouse, transported in crates located in the top and bottom layers of the truck. It was found that increasing the lairage time at the slaughterhouse to over two hours reduced the number of lymphocytes and increased the heterophil/lymphocyte (H/L) ratio and the basophil count in the hemogram. In addition, lactate dehydrogenase (LDH) activity and cholesterol levels increased... |
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article |
Palavras-chave: Animal welfare; DFD meat; Fasting; Holding sheds; Pre-slaughter. |
Ano: 2017 |
URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-09352017000300733 |
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