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Different true-protein sources do not modify the metabolism of crossbred Bos taurus × Bos indicus growing heifers R. Bras. Zootec.
Mota,Diego Azevedo; Messana,Juliana Duarte; Canesin,Roberta Carrilho; Fiorentini,Giovani; Pires,Alexandre Vaz; Berchielli,Telma Teresinha.
The present study was conducted to investigate the effect of alternative true-protein sources to soybean meal, with different ruminal degradability, using a sugarcane-based diet, on nutrient digestion, ruminal fermentation, efficiency of microbial protein synthesis and passage rate in prepubertal dairy heifers. Eight crossbred rumen- and duodenum-cannulated Holstein × Gyr dairy heifers (202.0±11.5 kg BW) were evaluated in a 4 × 4 Latin square experimental design with four treatments and four periods in two simultaneous replicates. Dietary treatments were: soybean meal; cottonseed meal; peanut meal; and sunflower meal. When associated with diets containing sugarcane, the different protein sources did not affect intake or digestibility of dry mater, crude...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Microbial synthesis; Nitrogen balance; Rumen degradable protein; Sugarcane.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982015000200052
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Hidrólise da cana-de-açúcar com cal virgem ou cal hidratada R. Bras. Zootec.
Mota,Diego Azevedo; Oliveira,Mauro Dal Secco de; Domingues,Felipe Nogueira; Manzi,Gabriela Milani; Ferreira,Daniel de Souza; Santos,Juliana dos.
Objetivou-se estudar o efeito do tratamento alcalino da cana-de-açúcar com cal virgem ou cal hidratada sobre a composição bromatológica e a digestibilidade in vitro da matéria seca, da fibra em detergente neutro e da fibra em detergente ácido. Utilizou-se um delineamento inteiramente casualizado em esquema fatorial 3 × 3, composto de três formas de processamento da cana (in natura; cana hidrolisada com 0,5% de cal virgem; e cana hidrolisada com 0,5% de cal hidratada) e três tempos de armazenamento (12, 36 e 60 horas). As formas de processamento influenciaram os teores de matéria orgânica, matéria mineral, carboidratos totais e hemicelulose, assim como os teores de fibra em detergente neutro e nutrientes digestíveis totais. Os tempos de armazenamento...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Cal hidratada; Cal virgem; Saccharum officinarum L.; Tratamento químico; Valor nutritivo.
Ano: 2010 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982010000600004
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