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Ação antibacteriana in vitro de extratos vegetais de plantas do Bioma Pampa. Repositório Alice
OLIVEIRA, C. J. de; DOMINGUES, R.; GRANADA, R. L.; MINHO, A. P.; GASPAR, E. B..
Dentre os produtos do metabolismo secundário das plantas, muitos são importantes na defesa destas, podendo apresentar efeito antimicrobiano.
Tipo: Separatas Palavras-chave: Extrato vegetal; Planta medicinal; Fitoterapia.
Ano: 2016 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1061936
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Bacterial community and chemical composition of mixed fresh cactus forage and buffel grass hay during aerobic exposure. Repositório Alice
SANTOS, D, dos; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. de; LAMBAIS, E.; LAMBAIS, G.; NAGAHAMA, H.; ZANINE, A.; SANTOS, F. N.; SOARES, R.; SOBRAL, G.; JUSTINO, E.; LEMOS, M.; OLIVEIRA, C. J. de.
The chemical composition of cactus forage becomes a favorable culture medium for accelerated microbial activity when exposed to air, as it contains high content of non-fiber carbohydratesand water. Thus, the aim of this study was to evaluate the bacterial community dynamics of different mixtures, using fresh forage of cactus and buffel grass hay as a function of the period of exposure to air. The experimental design used was a 5 × 5 factorial completely randomized (five levels of cactus forage × five times of exposure to air), with five replications. The peak of Escherichia coli population growth was after 16.06 h of exposure to air, observed in treatments of 90% and 100% cactus forage. There was an increase in microbial richness and uniformity of all...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Comunidade bacteriana; Nopalea Cochenillifera; Escherichia Coli; Aerobiose; Forragem; Cacto; Capim Buffel; Composição Química; Palma Forrageira; Aerobiosis; Escherichia; Forage; Forage grasses.
Ano: 2022 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1147143
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Diversidade, isolamento e caracterização do potencial biotecnológico de fungos micorrízicos arbusculares para a produção vegetal sustentável. Repositório Alice
OLIVEIRA, C. J. de; SOUZA, F. A. de.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Micorriza; Fungo.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1019745
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