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Avaliação de diferentes preparos de amostra para especiação de arsênio em tecido vegetal por HPLC-ICP-MS com o emprego de padronização interna com espécie poliatômica. Repositório Alice
AMARAL, C. D. B.; PESSOA, A. G. G.; SANTOS, M. C.; DONATI, G. L.; NÓBREGA, J. A.; NOGUEIRA, A. R. de A..
2011
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: ARSENIO; Tecido vegetal; HPLC-ICP-MS; Preparo de amostra.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/909197
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Determination of inorganic constituents and physicochemical characterization of functional flour samples. Repositório Alice
BRITO, A. L. B. de; OLIVEIRA, A. F. de; NOGUEIRA, A. R. de A.; PESSOA, A. G. G.; PONTES, L. de F. B. L. de.
The increased consumption of foods with functional properties without the health surveillance agency approval of the label has led to public concern, becoming necessary to monitor the quality of this product type to ensure the benefit of its consumption. In this work 60 functional flours of 20 different types were evaluated using spectroanalytical techniques to determine macronutrients, micronutrients, and non-essential elements. Additionally, analysis of crude protein determination was performed. Greater concentrations of macronutrients (K N P N Ca N Mg) ranging from 746.4 up to 30,328 mg kg−1 were observed. Micronutrients (in descending order for Fe, Al, Mn, Cu, Mo, and Cr) concentrations ranged from 0.03 up to 160.1 mg kg−1 ....
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Functional flour; Spectroanalytical techniques; Macro and micronutrients.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1074921
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Emprego de extração assistida por radiação micro-ondas e padrão de interferência para especiação de arsênio por HPLC-ICP-MS. Repositório Alice
PESSOA, A. G. G.; AMARAL, C. D. do; SANTOS, M. C. dos; DONATI, G. L.; NÓBREGA, J. A.; NOGUEIRA, A. R. de A..
2011
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Preparo de amostra; Arsenico; Micro-ondas; HPLC-ICP-MS.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/909301
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