Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 8
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Beta-glucosidase activity of soybean epicotyls in germination. Repositório Alice
YOSHIARA, L. Y.; MADEIRA, T. B.; RIBEIRO, M. L. L.; MANDARINO, J. M. G.; PANIZZI, M. C. C.; IDA, E. I..
Isoflavones are compounds with benefits for human health and they are the mainly forms of glycosides in vegetables. ?-glucosidase (?-D-glucoside glucohydrolase, E.C.3.2.1.21) hydrolyses ?-D-glucosides releasing glucose and forming aglycone isoflavones. The aglycone isoflavone is the most bioavailable form of the glycosides. ?-glucosidase that converts glycosidics isoflavones into aglycones can be originated from the metabolism of either fungi or bacteria, and other different processing methodologies. The aim of this work was to investigate the ?-glucosidase activity in soybeans Epicotyls during 168h of germination to obtain an alternative source of enzyme for purification and application. Seeds of soybean the cultivar BRS 257 were germinated following the...
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Enzimas.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/873268
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Beta-glucosidase activity of soybean radicles in germination. Repositório Alice
YOSHIARA, L. Y.; MADEIRA, T. B.; MIRANDA, A. L.; RIBEIRO, M. L. L.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; IDA, E. I..
2010
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Isoflavona.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/873342
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Conversion of isoflavone glucosides to aglycones in whole soybean flour thermally treated and with endogenous B-glucosidase of soybean. Repositório Alice
MOREIRA, A. A.; SANTOS, R. F.; MANDARINO, J. M. G.; VARÉA, G. S.; IDA, E. I.; RIBEIRO, M. L. L..
The B-glucosidase hydrolyze isoflavone glucosides releasing aglycones. Its application in the food industry is relevant to the production of soybean foods with higher levels of isoflavone aglycones, with benefits for human health. The objective of this study was to apply endogenous B-glucosidase of soybean in whole soybean flour (WSF) and evaluate the conversion of isoflavone glucosides to aglycones. The B-glucosidase was fractionated by 40-85% ammonium sulfate saturation, concentrated by ultrafiltration (MWCO 100 kDa) and was applied in WSF thermally treated under different conditions. WSF without heat treatment and without application of enzyme was used as control (WSFC). Thermal pretreatment was performed in WSFC for 1h at 100°C (WSF100) or autoclaved...
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Isoflavona; Soja; Tecnologia de alimento; Isoflavones; Soybeans; Food technology.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/932726
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efeito da germinação de soja cv. BR-13 e Paraná sobre ácido fítico, fósforo total e inibidores de tripsina. Repositório Alice
RIBEIRO, M. L. L.; IDA, E. I.; OLIVEIRA, M. C. N. de..
Este trabalho foi conduzido para avaliar o efeito da germinação sobre os constituintes antinutricionais da soja, ácido fítico, P total e inibidores de tripsina, que interferem na utilização de proteínas e outras substâncias. A diminuição no aproveitamento de nutrientes resulta em inibição de crescimento, hipoglicemia ou danos a tecidos animais. Para os ensaios foram utilizadas as cultivares de soja (Glycine max (L.) Merrill ) BR-13 e Paraná. As sementes foram incubadas em câmara de germinação a 25°C e 100% de umidade, de 0 a 72 horas, com coleta de amostras em intervalos eqüidistantes de seis horas. A cultivar Paraná apresentou teores superiores de ácido fítico, P total e inibidores de tripsina, em relação à cultivar BR-13. As análises de variância e...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE)
Ano: 1999 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/463634
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efeito dos parâmetros de preparo de natto liofilizado com maior atividade antioxidante. Repositório Alice
BADINI, R. F. C.; MANDARINO, J. M. G.; SILVA, J. B.; IDA, E. I.; RIBEIRO, M. L. L..
2013
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Soja; Nutrição humana; Eficiência nutricional; Alimento vegetal; Soybeans; Human nutrition.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/970802
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Immobilized soybean B-glucosidase application in commercial soy drink. Repositório Alice
GRADE, L. C.; MOREIRA, A. A.; VAREA, G. S.; MANDARINO, J. M. G.; SILVA, J. B.; IDA, E. I.; RIBEIRO, M. L. L..
2013
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Soja; Nutrição humana; Soybeans; Human nutrition.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/970806
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Purification and characterization of soy cotyledon B-glucosidase. Repositório Alice
SANTOS, R. F.; OLIVEIRA, C. F.; VARÉA, G. S.; ORRADI DA SILVA, M. L. C.; IDA, E. I.; MANDARINO, J. M. G.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; RIBEIRO, M. L. L..
2013
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Soja.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/969098
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Soybean B-Glucosidase immobilisated on chitosan beads and its applicaation in soy drink increase the Aglycones. Repositório Alice
GRADE, L. C.; MOREIRA, A. A.; VAREA, G. da S.; MANDARINO, J. M. G.; SILVA, J. B. da; IDA, E. I.; RIBEIRO, M. L. L..
The objective of this study was to investigate the immobilisation efficiency of soybean β-glucosidase (181.6 U/mL; 23.8 mg protein/mL) on activated chitosan beads. Central Composite Rotational Design (CCDR) 2 was used and the application of immobilised enzyme in commercial soy drink was evaluated. The activation of chitosan beads was achieved with established 2.5% glutaraldehyde, pH 7.5, 8 h incubation time (6 h with agitation and 2 h without agitation) at 37ºC. The highest immobilisation efficiency (%) of soybean β-glucosidase on chitosan beads obtained was 37.74 U/mL and 18.84 mg protein/4 chitosan beads at pH 7.5 and 20 h coupling time of enzyme-matrix (7 h with agitation and 13 h without agitation) at 4ºC. The immobilised enzyme...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Soja.
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/994090
Registros recuperados: 8
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional