Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Massa seca e composição bromatológica de quatro espécies de braquiárias semeadas na linha ou a lanço, em consórcio com milho no sistema plantio direto na palha - doi: 10.4025/actascianimsci.v32i2.8498 Animal Sciences
Pariz, Cristiano Magalhães; FMVZ/Unesp - Botucatu; Andreotti, Marcelo; FE/Unesp - Ilha Solteira; Azenha, Mariana Vieira; FCAV/Unesp - Jaboticabal; Bergamaschine, Antonio Fernando; FE/Unesp - Ilha Solteira; Mello, Luiz Malcolm Mano de; FE/Unesp - Ilha Solteira; Lima, Ronaldo Cintra; FE/Unesp - Ilha Solteira.
Objetivou-se avaliar a produtividade de massa seca (MS) e a composição bromatológica de quatro espécies de Brachiaria em diferentes formas de semeadura, exclusivamente ou em consórcio com a cultura do milho, sob sistema plantio direto na palha. O experimento foi conduzido no ano de 2006, na FEPE, pertencente à FE/Unesp - Campus de Ilha Solteira, localizada no município de Selvíria, Estado do Mato Grosso do Sul. O solo da área experimental foi classificado como Latossolo Vermelho distroférrico. O delineamento experimental foi o de blocos casualizados, em esquema fatorial 4 x 4, com cinco repetições. Os tratamentos constituíram-se de quatro espécies de Brachiaria (B. brizantha cv. Marandu, B. decumbens, B. ruziziensis e capim-mulato II) semeadas em linha...
Tipo: Pesquisa de campo; análise laboratorial Palavras-chave: 5.04.04.00-8 Brachiaria brizantha; Brachiaria decumbens; Brachiaria ruziziensis; Capim-mulato II; Integração lavoura-pecuária Pastagem e Forragicultura Brachiaria brizantha; Brachiaria decumbens; Brachiaria ruziziensis; Mulato II grass; Crop-livestock integration.
Ano: 2010 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/8498
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Nutritional value of Marandu grass, under grazing by three sampling methods - doi: 10.4025/actascianimsci.v34i4.13745 Animal Sciences
Lima, Hellen Leles; Universidade Federal da Grande Dourados; Goes, Rafael Henrique de Tonissi e Buschinelli de; Universidade Federal da Grande Dourados; Cerilo, Sara Letícia Nocchi; Universidade Federal da Grande Dourados; Oliveira, Euclides Reuter de; Universidade Federal da Grande Dourados; Brabes, Kelly Cristina da Silva; Universidade Federal da Grande Dourados; Teodoro, Ana Lúcia; Universidade Estadual de Maringá.
To evaluate the grass B. brizantha cv. Marandu, under grazing, we use three sampling methods: total availability (TA), hand plucked (HP) and extrusa (EXT) in a completely randomized design with four replications. The hand plucked method was collected manually after observing the behavior of grazing animals. TA was determined by cutting at ground level, using a metallic square (0.25 m²) and EXT was collected by rumen evacuation. The values for dry matter (DM), neutral detergent fiber (NDF) and acid detergent fiber (ADF), were 27.20, 88.52 and 43.70% in the treatment and HP, and 25.53, 87.70 and 45.50% in TA. The extrusa had the lowest DM content (15.88%) and higher crude protein (CP) (15.22%), possibly due to the presence of saliva. The levels checked for...
Tipo: Pesquisa de campo Palavras-chave: 5.04.04.00-8 Brachiaria brizantha; Chemical composition; Extrusa; Hand plucking; Total availability.
Ano: 2012 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/13745
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Protein fraction and digestibility of marandu, xaraes and campo grande grasses in monocropping and intercropping systems under different sowing methods - doi: 10.4025/actascianimsci.v35i1.15134 Animal Sciences
Moreira, Juliane Ferreira Morais; Universidade de Rio Verde; Costa, Kátia Aparecida de Pinho; Instituto Federal Goiano; Severiano, Eduardo da Costa; Instituto Federal Goiano; Epifânio, Patrícia Soares; Instituto Federal Goiano, Campus Rio Verde; Crunivel, Welma Santos; Universidade de Rio Verde; Guimarães, Kátia Cylene; Instituto Federal Goiano.
A study was carried out to evaluate the protein fraction and in vitro dry matter digestibility of marandu, xaraes grasses and campo grande in monocropping and intercropping systems under different planting methods, for a period of two years. The experimental design was a complete randomized block with four replications. The treatments consisted of the following crop systems: campo grande in monocropping; xaraés grass in monocropping; marandu grass in monocropping; xaraés intercropped with campo grande in rows; xaraés intercropped with campo grande, broadcast; marandu grass intercropped with campo grande in rows; and marandu intercropped with campo grand, broadcast. The evaluations were conducted for two years, consisting of seasonal evaluations (autumn,...
Tipo: Pesquisa de Campo Palavras-chave: 5.04.04.00-8 Brachiaria brizantha; Persistence; Stylosanthes spp.; Nutritional value.
Ano: 2013 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/15134
Registros recuperados: 3
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional