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Açaí meal on diet digestibility for commercial laying hens Animal Sciences
Rufino, João Paulo Ferreira; Cruz, Frank George Guimarães; Dias, Fábio Jacobs; Brasil, Ronner Joaquim Mendonça; Silva, Ana Rebeca Pires da; Melo, Paloma Leandra Garcia.
This study aimed to evaluate açaí meal in diets for commercial laying hens on apparent nutrient digestibility and apparent metabolizable energy. A total of 72 Hissex White laying hens (52-wks-old) were distributed in a completely randomized design, where treatments consisted of a control diet and an experimental diet (25% açaí meal) with six replicates of six birds each. Data collected were subjected to polynomial regression at 5%. Differences (p < 0.05) were detected in digestibility of all evaluated nutrients. Hens fed diets with 25% açaí meal presented worse (p < 0.05) metabolization and use of energy content. It can be concluded that hens fed diets containing açaí meal presented better use of crude protein, non-fiber carbohydrates and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alternative food; Nutritional use; Metabolizable energy; Agroindustrial waste. alternative food; Nutritional use; Metabolizable energy; Agroindustrial waste..
Ano: 2020 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/46926
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Avaliação nutricional de dietas contendo farelo de coco fornecido a coelhos destinados ao abate - DOI: 10.4025/actascianimsci.v31i4.6103 Animal Sciences
Haponik, Cecília Aurea Vasconcelos de; UFC; Espíndola, Gastão Barreto; UFC; Freitas, Ednardo Rodrigues; UFC; Raquel, Débora Linhares; UFC; Ramos, Lorena de Oliveira; UFC; Chaves, Cleidiane de Souza; UFC.
Este trabalho avaliou a utilização do farelo de coco (FC) na alimentação de coelhos destinados ao abate. No ensaio de desempenho utilizaram-se 60 coelhos com 43 dias de idade, distribuídos em delineamento inteiramente casualizado (DIC) com cinco tratamentos, sendo 12 repetições por tratamento e duração de 42 dias, com inclusão de FC nos níveis de 0; 6,25; 12,5; 18,75 e 25%. Para o ensaio de digestibilidade das dietas usou-se o DIC com cinco tratamentos e três repetições, tendo a duração de cinco dias. Observou-se, entre os tratamentos estudados, excluindo-se o nível zero, que não houve efeito significativo (p > 0,05), sobre as características de ganho de peso e ganho de peso diário. Houve efeito quadrático (p < 0,05), entre as dietas estudadas,...
Tipo: Pesquisa de campo; análise laboratorial Palavras-chave: Composição nutricional; Oryctolagus cuniculus; Alimento alternativo; Nutrição nutritional composition; Oryctolagus cuniculus; Alternative food; Nutrition.
Ano: 2009 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/6103
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Características produtivas e estruturais de genótipos de palma forrageira irrigada em diferentes intervalos de corte. Repositório Alice
ROCHA, R. S.; VOLTOLINI, T. V.; GAVA, C. A. T..
A palma forrageira, recebendo aporte adicional de água, pode se constituir em alternativa alimentar para os rebanhos da região semiárida brasileira, entretanto são escassas as informações sobre as respostas produtivas e estruturais dos genótipos, assim como do intervalo de cortes da planta. Esta pesquisa teve o objetivo de avaliar as características produtivas e estruturais de genótipos de palma forrageira em diferentes intervalos de corte. O delineamento experimental foi em blocos completos casualizados com parcelas subdivididas tendo os genótipos dispostos nas parcelas e os intervalos de corte nas subparcelas, com quatro repetições por tratamento, totalizando 48 unidades experimentais. O experimento foi realizado no período de maio de 2014 a setembro de...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Nopalea sp; Opuntia sp; Palmas irrigadas; Intervalo de corte; Sistema de manejo; Região semiárida; Alimentação animal; Palma forrageira; Genótipo; Nopalea; Opuntia; Cactus; Alternative food; Brazilian semiarid.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1085862
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CASHEW NUT MEAL IN THE FEEDING OF BROWN LAYING HENS Ciência e Agrotecnologia
Cruz,Carlos Eduardo Braga; Freitas,Ednardo Rodrigues; Xavier,Regina Patrícia de Souza; Fernandes,Danilo Rodrigues; Nascimento,Germano Augusto Gerônimo; Watanabe,Pedro Henrique.
The use of alternative foods to replace conventional foods is becoming a source of research for many researchers. The cashew nut meal (CNM) has high energy and protein value, may be a partial substitute for corn and soybean meal for poultry feed. In this context, this research was conducted to evaluate the effect of inclusion of CNM on the utilization of nutrients in the ration for laying hens, as well as the performance and characteristics of the eggs. The study used 180 Dekalb Brown laying hens 27 weeks of age, distributed in a completely randomized design with six treatments and five replicates of six birds. Treatments consisted of a control diet without CNM and others with the inclusion of this food at levels of 5, 10, 15, 20 and 25%. Upon regression...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alternative food; Digestibility; Egg characteristics.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1413-70542015000100068
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Characterization and Digestibility of Detoxified Castor Oil Meal for Japanese Quails Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Santos,PA dos; Ludke,MCMM; Ludke,JV; Rabello,CBV; Santos,MJB dos; Torres,TR.
ABSTRACT These experiments were performed to determine the chemical composition, coefficients of nutrient and energy metabolizability, amino acid composition, and cytotoxicity of different castor oil meals subjected to different detoxification processes and added to the diet of Japanese quails. In the trial, 180 46-d-old female Japanese quails were distributed according to a completely randomized design into five treatments and with replicates of six bird each. The treatments consisted of following detoxification methods of castor oil meal: Castor oil meal A (CMA) - recovery in alcohol at 80 °C for 20 minutes and drying at 80 °C; castor oil meal B (CMB) and C (CMC) - recovery in alcohol at 80 °C for 6 minutes, neutralization with 5% NaOH, and drying under...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alternative food; Poultry; Cytotoxicity; Digestibility; Energy.
Ano: 2015 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2015001000065
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Chemical composition and energy value of guava and tomato wastes for broilers chickens at different ages R. Bras. Zootec.
Lira,Rosa Cavalcante; Rabello,Carlos Bôa-Viagem; Silva,Edney Pereira da; Ferreira,Paulo Vanderlei; Ludke,Maria do Carmo Mohaupt Marques; Costa,Edgenes Vital.
The chemical composition and energy value of guava and tomato wastes for broilers at different ages were determined in this research. The metabolism assays were carried out by using the methodology of total excreta collection to calculate the chemical composition of wastes collected in different months. A total of 270 COBB broiler chicks was used: 150 in the period from 1 to 8 days of age (phase 1) and 120 chicks were used in the period from 10 to 17 days of age (phase 2). The trials were analyzed as completely randomized design with three treatments with five replications of 10 and 8 birds at the respective ages. The treatments consisted of different diets: one reference diet, one with 30% tomato meal and another with 20% guava meal, both partially...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alternative food; Chemical composition; Metabolism.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982011000500012
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Crude glycerin combined with sugar cane silage in lamb diets. Repositório Alice
OLIVEIRA FILHO, C. A. A. de; AZEVÊDO, J. A. G.; CARVALHO, G. G. P. de; SILVA, C. F. P. G. da; CABRAL, Í. dos S.; PEREIRA, L. G. R.; REIS, L. G. dos; ALMEIDA, F. M. de; SOUZA, L. L..
2015
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Alternative food; By-product; Glycerol; Nutritional value; Roughage.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/1035502
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Digestibility and physico-chemical characteristics of acid silage meal made of pirarucu waste in diets for commercial laying hens Animal Sciences
Batalha, Oscarina de Souza; Alfaia, Sonia Sena; Cruz, Frank George Guimarães; Jesus, Rogério Souza de; Rufino, João Paulo Ferreira; Costa, Valcely Rocha.
The objective of this study was to evaluate the effects of acid silage meal made of pirarucu waste in diets for commercial laying hens on apparent digestibility and energy metabolism. Seventy-two Hisex White hens with 71 weeks of age were assigned to a completely randomized with two treatments (control diet and diet with 3% pirarucu waste acid silage) with six replicates of six birds each. The ensiled biomass was light brown in color, showing acidified aroma; creamy consistency; 4.38±0.11 pH; 84.16% dry matter; 40.06% crude protein; 26.82% ether extract; 9.31% mineral matter, 65.16 g kg-1 calcium and 22.90 g kg-1 phosphorus. Differences (p > 0.05) were detected in digestibility of crude protein, non-fiber carbohydrates (soluble carbohydrates),...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alternative food; Fish waste; Metabolizable energy; Nutrients silage..
Ano: 2017 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/35112
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Digestibility and Physicochemical Characteristics of Tambaqui Waste Biological Silage Meal Included in Commercial Layer Diets* Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Guimarães,CC; Silva,AJI; Cruz,FGG; Rufino,JPF; Silva,AF; Costa,VR.
ABSTRACT This study aimed at evaluating the effects of the physicochemical and nutritional characteristics of a biological silage meal made of tambaqui waste on dietary nutrient apparent digestibility and energy metabolism of commercial layer diets. Seventy-two 61-week-old Hisex White hens were assigned according to a completely randomized experimental design in two treatments: control diet and diet with 5% tambaqui waste biological silage meal (TWBSM), with six replicates of six birds each. The ensiled biomass presented grey brown color, acid aroma, viscous texture, 5.27±0.016pH, 96.28% dry matter (DM), 33.29% crude protein (CP), 33.65% ether extract (EE), 14.37% ashes, 13.63% non-nitrogen extract (NNE), 65.16 g.kg-1 calcium (Ca), 22.90 g.kg-1 phosphorus...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alternative food; Fish waste; Metabolizable energy; Nutrients; Silage.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2019000300321
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Digestibility of agro-industrial byproducts in 200 and 300-g Nile tilapia R. Bras. Zootec.
Ramos,Ana Paula de Souza; Braga,Luís Gustavo Tavares; Carvalho,João Sérgio Oliveira; Oliveira,Sérgio José Ribeiro de.
The objective of the present study was to evaluate the apparent digestibility coefficients of dry matter (DM), crude protein (CP) and gross energy (GE) of the following agro-industrial byproducts: cassava leaf (Manihot esculenta), mesquite bean (Prosopis juliflora), cotton (Gossypium species), cocoa (Theobroma cacao), soursop (Annona squamata) and African oil palm cake (Elaeis guineensis) for Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Fish from two weight classes (200±11 and 300±32 g) were stocked in tanks and fed a reference diet plus 30% of one tested byproduct with the addition of 0.1% chromic oxide. The fish were routinely moved to digestibility aquariums for feces collection, in a completely randomized design (n=3). The apparent digestibility coefficient...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/other Palavras-chave: Alternative food; Apparent digestibility; Byproduct; Nutritive value; Oreochromis niloticus.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000200032
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Farelo de mamona destoxificado na dieta de cabras leiteiras. Repositório Alice
FERNANDES, M. F..
Resumo: Além das questões ambientais e econômicas, a produção de biocombustíveis desperta interesse pela possibilidade de geração de alimentos alternativos para a nutrição animal. A mamona, como uma dessas fontes, gera subprodutos que, pela sua toxicidade, não podem ser utilizados na ração animal sem prévia destoxificação. Objetivou-se com esse estudo destoxificar o farelo de mamona e avaliar a sua utilização na alimentação animal. O hidróxido de sódio (NaOH) foi utilizado para destoxificar o farelo de mamona. A hidrólise da ricina foi obtida quando se utilizou a proporção mínima de 1:34:84 (p/p) de NaOH:farelo:água, referente ao tratamento com 30 g de NaOH e 2500 mL de água. A confirmação da destoxificação foi realizada através da SDS-PAGE utilizando...
Tipo: Tese/dissertação (ALICE) Palavras-chave: Caprino leiteiro; Nutrição animal; Alimento para animal; Planta oleaginosa; Mamona; Farelo; Subproduto; Óleo vegetal; Energia vegetal; Biocombustível; Biodiesel; Ricinus communis; Ricina; Destoxificação; Goat milk; Detoxification; Lipid modification; Alternative food; Animal nutrition; Ricin; Vegetable oils; Byproducts.
Ano: 2011 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/939600
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Fish Waste Oil in Laying Hens* Diets Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Brelaz,KCBTR; Cruz,FGG; Brasil,RJM; Silva,AF; Rufino,JPF; Costa,VR; Viana Filho,GB.
ABSTRACT The present study aimed to evaluate increasing levels of fish waste oil in laying hens diets on performance, egg quality, and sensory features of the eggs. 192 Hisex White laying hens with 29 weeks of age were used, with water and food ad libitum. The experimental design was completely randomized consisting of eight treatments corresponding to the inclusion levels of fish waste oil (0, 0.5, 1.0, 1.5, 2.0, 2.5, 3.0 and 3.5%) in the diets, with four replicates of six birds each. Data collected were subjected to polynomial regression at 5% of significance. Differences (p<0.05) were observed in feed intake and egg mass. Feed intake increased until 2.50% of fish waste oil in the diets. Differences were not observed (p>0.05) in all variables...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alternative food; Egg quality; Fish by-product; Flavor; Performance.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2019000400305
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NON-STARCH POLYSACCHARIDES’ INFLUENCE ON DIGESTIBILITY AND NUTRIENTS AVAILABILITY FOR PIGS DIETS IN DIFFERENT PRODUCTION STAGES Sci. Agrar.Paran. / SAP
Oliveira, Aparecida Costa; Martins, Terezinha Domiciano Dantas; Souza, Carla Giselly de; Pavlak, Maira Suzana Dürrewald; Almeida, Jorge Luiz Santos de; Pinto, Alex Ferreira.
O milho e a soja são os maiores constituintes das rações para suínos, entretanto, há uma constante busca pela utilização de alimentos com fonte de polissacarídeos não amiláceos (PNAs) para suínos nas diferentes fases de produção. O objetivo desta revisão é fornecer subsídios para melhorar o conhecimento sobre os PNAs, em relação a sua influência sobre a digestibilidade e disponibilidade dos nutrientes das dietas para suínos em diferentes fases de criação. Sua inclusão na nutrição de suínos têm demonstrado efeitos positivos na produtividade, pela redução dos custos, por atuar positivamente na fisiologia ao melhorar a secreção enzimática e a digestibilidade na fase inicial, por atuar como fonte energética na fase de crescimento, pelos efeitos positivos sobre...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alternative food; Fiber; Intestinal health; Metabolism..
Ano: 2017 URL: http://e-revista.unioeste.br/index.php/scientiaagraria/article/view/15451
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O que há de novo sobre o uso de alimentos alternativos para suínos no Brasil. Repositório Alice
KRABBE, E. L.; SUREK, D..
2013
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Alternative food; Alimento alternativo; Nutrição animal; Suíno; Animal nutrition; Swine.
Ano: 2013 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/968612
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Pirarucu By-Product Acid Silage Meal in Diets for Commercial Laying Hens Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Batalha,OS; Alfaia,SS; Cruz,FGG; Jesus,RS; Rufino,JPF; Silva,AF.
ABSTRACT This study aimed to evaluate the inclusion of pirarucu by-product acid silage meal in diets for laying hens on performance and egg quality. One hundred sixty eight Hissex White laying hens 73-wk-old were distributed in completely randomized design with seven treatments (0, 0.5, 1.0, 1.5, 2.0, 2.5 and 3.0%) and four replicates of six birds each. The experiment lasted 84 days divided into four periods of 21 days. Estimates of pirarucu by-product meal levels were determined by polynomial regression. Differences (p<0.05) were observed in all variables of performance, in egg weight, yolk height and yolk pigmentation, with pirarucu by-product meal inclusion in diets showed better results than control diet. The pirarucu by-product acid silage meal can...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alternative food; Egg quality; Fish by-product; Flavor; Performance.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2018000200371
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Reproductive performance of silver catfish fed sorghum diets supplemented with phytase PAB
Rodrigues,Mariana Lins; Sanchez,Milena Souza dos Santos; Damasceno,Danielle Zanerato; Bittencourt,Fábio; Reidel,Adilson; Barrero,Nelson Mauricio Lopera; Signor,Altevir.
Abstract: The objective of this work was to evaluate the reproductive performance of silver catfish (Rhamdia quelen) fed diets containing sorghum, as a replacement for corn, supplemented or not with phytase. The experiment was carried out with 360 fish, with 16.02±0.58 g mean initial weight, fed diets in which low-tannin sorghum replaced corn at 0, 50, and 100%, with or without phytase supplementation (1,500 FTU per kilogram of feed). Diets supplemented with phytase or with 100% sorghum led to a reduction of visceral fat deposition and hepatic mass in males. In females, similar results were observed for diets containing phytase. Females fed sorghum-only diets, supplemented or not with phytase, had bigger oocytes. Males and females at the developing and...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Rhamdia quelen; Alternative food; Breeding nutrition; Histology; Quality of gametes.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2017000800623
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Santa Inês sheep supplementation on urochloa grass pasture during the dry season: intake, nutrient digestibility and performance R. Bras. Zootec.
Almeida,Paulo José Presídio; Pereira,Mara Lúcia Albuquerque; Silva,Fabiano Ferreira da; Santos,Alana Batista dos; Pereira,Taiala Cristina de Jesus; Santos,Edileusa de Jesus dos; Moreira,Jeruzia Vitória.
This study was conducted with the objective of evaluating the effect of concentrate supplementation, formulated with different ingredients (Mesquite pod meal, sorghum meal or wheat meal and mineral supplementation) on performance, intake and digestibility of nutrients in Santa Inês lambs grazing on urochloa grass during the dry season. Twenty-four uncastrated weaned Santa Inês sheep, with average body weight (BW) 20±2 kg with an average of 120 days of age were used in the assay. The experiment lasted 75 days. The animals grazing deferred Urochloa grass (Urochloa mosambicensis (Hack) Daudy) were distributed into four treatments consisting of mineral supplementation provided ad libitum and concentrated supplements containing mesquite pod meal, sorghum meal...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Alternative food; Grazing; Multiple supplement; Semiarid; Urochloa mosambicensis (Hack) Daudy; Weight gain.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000300029
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Survival pattern of the boll weevil during cotton fallow in Midwestern Brazil PAB
Pires,Carmen Silvia Soares; Pimenta,Mayra; Mata,Renata Alves da; Souza,Lucas Machado de; Paula,Débora Pires; Sujii,Edison Ryoiti; Fontes,Eliana Maria Gouveia.
Abstract: The objective of this work was to determine the survival pattern of the cotton boll weevil during fallow in Midwestern Brazil. The percentage of adults that remained in the cotton reproductive structures, the percentage of adults searching for shelters, and the longevity of adults fed on pollen and nectar as alternative food sources were determined. For this, four populations were sampled in cotton squares and bolls, totaling 11,293 structures, from 2008 to 2012. The emergency of cotton weevil adults was monitored from the collection of the structures until the next cotton season. In the laboratory, newly-emerged adults were fed on hibiscus or Spanish needle, and their life span was monitored individually. Most adults (85.73%) left the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Anthonomus grandis; Gossypium hirsutum; Alternative food; Cotton bolls.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2017000300149
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Valor nutritivo de dietas contendo sementes de urucum para ovinos em terminação. Repositório Alice
BARBOSA, J. dos S. R..
Resumo: No presente estudo objetivou-se avaliar o efeito da inclusão dietética dassementes de urucum substituindo alimentos concentrados (milho e farelo de soja) e volumoso (feno de pasto nativo da Caatinga) sobre o consumo e digestibilidade de nutrientes dietéticos, comportamento ingestivo, e parâmetros ruminais e sanguíneos. Vinte ovinos machos castrados e sem padrão racial definido (SPRD) foram distribuídos em um delineamento inteiramente casualizado em quatro tratamentos, com a inclusão de sementes de urucum nas dietas, em níveis 0%, 10%, 23% e 35% na matéria seca, com cinco animais por tratamento. Os dados foram analisados pelo software SAS®. Foi realizada a análise dos contrastes polinomiais e ortogonais, e regressão para os dados que apresentaram...
Tipo: Tese/dissertação (ALICE) Palavras-chave: Alternative feedstuff; Alternative food; Urucum; Ovino; Nutrição animal; Alimento alternativo; Alimento para animal; Dieta; Valor nutritivo; Urucu; Semente; Sheep; Animal nutrition; Diet; Nutritive value; Bixa orellana; Seed; Animal feeding; Feeds.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/997220
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