Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 6
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Assessment and degradation study of total carotenoid and ß-carotene in bitter yellow cassava (Manihot esculenta Crantz) varieties. Repositório Alice
OLIVEIRA, R. G. A.; CARVALHO, M. J. L. de; NUTTI, R. M.; CARVALHO, L. V. J. de; FUKUDA, W. G..
The assessment of the variability of total carotenoid, ß-carotene, all-E, and 13 and 9-Z-ß-carotene isomers in twelve bitter yellow cassava was carried out, as well its degradation in five varieties after flour processing and during storage. HPLC and UV/ visible spectrophotometry were used in sample analyses. Varieties of bitter yellow cassava presented variation in the total carotenoid contents from 1.97 - 16.33 ?g/ bg and the ß-carotene contents varied from 1.37 - 7.66?g/ g. The 13, 9-Z and all-E-ß-carotene isomers were found in all varieties, being all-E-ß-carotene the predominant one. The mean degradation among the roots after processing was of 50%. Total carotenoid complete degradation was observed with less than 30 storage days. It was also observed...
Tipo: Separatas Palavras-chave: Beta-caroteno.; Carotenoide; Farinha; Mandioca.; Cassava; Carotenoids; Beta-carotene.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/867948
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efeito de irradiação gama no teor de B-caroteno de melão orange flesh. Repositório Alice
CARDOZO, M.; LIMA, K. S. C.; SOUZA, S. P.; LIMA, A. L. S.; GODOY, R. L. O..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Beta-caroteno.; Cucumis Melo; Irradiação; Melão; Pós-Colheita.; Beta-carotene; Melons..
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/876185
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Protocolo de análise para determinação da atividade antioxidante total em hortaliças no sistema beta-caroteno / ácido linoléico. Infoteca-e
MATTOS, L. M.; MORETTI, C. L.; MUNIZ, L. B.; SILVA, E. Y. Y. da.
bitstream/CNPH-2010/36126/1/cot-68.pdf
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Beta-caroteno.; Ácido Linoléico; Antioxidante; Hortaliça..
Ano: 2009 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/782933
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Quality evaluation of orange flesh sweet potato flour in storage for two years. Repositório Alice
LEASTRO, D.; SILVA, J.; NUTTI, M.; CARVALHO, J..
Resumo TH29.
Tipo: Parte de livro Palavras-chave: Batata-doce; Beta-caroteno.; Armazenamento; Farinha; Ipomoea Batatas; Processamento; Qualidade..
Ano: 2009 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/782709
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Total carotenoids, a-carotene and b-carotene of landrace pumpkins (Cucurbita moschata duch): a preliminary study. Repositório Alice
CARVALHO, L. M. J. de; NEVES, A. C. L.; GOMES, P. B.; GODOY, R. L. de O.; PACHECO, S.; MONTE, P. H. F. do; CARVALHO, J. L. V. de; NUTTI, M. R.; RAMOS, S. R. R.; VIEIRA, A. C. R. A.; RAINHO, R..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Carotenóides; Alfa-caroteno; Beta-caroteno.; Abóbora..
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/876275
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Variability of total carotenoids in C. Moschata genotypes. Repositório Alice
CARVALHO, L. M. J. DE; CARVALHO, J. L. V. de; BORGES, R. M. E.; KASER, I. M.; LIMA, V. G.; SOUSA, D. S. F. DE.
Nowadays, the vitamin A deficiency (VAD) is still a public health concern, being one of the most important components of the high rate of morbidity and mortality among children in developing countries. There is a high prevalence of night blindness caused by deficiency of vitamin A. Children and pregnant women are particularly affected. Many pumpkins (C. moschata) genotypes present a great variability of carotenoid content mainly the beta-carotene. The objective of this work is to evaluate the variability of beta-carotene among pumpkins genotypes. Twenty biofortified pumpkins cultivated at Embrapa Table Coast land and Semiarid were evaluated regarding beta-carotene contents. The analyses were carried out by High rformance Liquid Chromatography. The pumkinks...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Carotenóides; C moschata; Beta-caroteno.; Abóbora; Genótipo; Saúde Pública; Vitamina A.; Pumpkins.
Ano: 2015 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1090676
Registros recuperados: 6
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional