Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Efficacy of the dietary histone deacetylase inhibitor butyrate alone or in combination with vitamin A against proliferation of MCF-7 human breast cancer cells BJMBR
Andrade,F.O.; Nagamine,M.K.; Conti,A. De; Chaible,L.M.; Fontelles,C.C.; Jordão Junior,A.A.; Vannucchi,H.; Dagli,M.L.Z.; Bassoli,B.K.; Moreno,F.S.; Ong,T.P..
The combined treatment with histone deacetylase inhibitors (HDACi) and retinoids has been suggested as a potential epigenetic strategy for the control of cancer. In the present study, we investigated the effects of treatment with butyrate, a dietary HDACi, combined with vitamin A on MCF-7 human breast cancer cells. Cell proliferation was evaluated by the crystal violet staining method. MCF-7 cells were plated at 5 x 10(4) cells/mL and treated with butyrate (1 mM) alone or combined with vitamin A (10 µM) for 24 to 120 h. Cell proliferation inhibition was 34, 10 and 46% following treatment with butyrate, vitamin A and their combination, respectively, suggesting that vitamin A potentiated the inhibitory activities of butyrate. Furthermore, exposure to this...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Breast cancer; MCF-7 cells; Butyric acid; Vitamin A; Epigenetics.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-879X2012000900008
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Microbial populations, fermentative profile and chemical composition of signalgrass silages at different regrowth ages R. Bras. Zootec.
Santos,E.M.; Pereira,O.G.; Garcia,R.; Ferreira,C.L.L.F.; Oliveira,J.S.; Silva,T.C.; Rosa,L.O..
Microbial populations, pH, ammonium nitrogen/total nitrogen (N-NH3) ratio, concentrations of lactic acid, acetic acid and butyric acid and the chemical composition of Brachiaria decumbens cv. Basiliski silages at different regrowth ages (30, 40, 50, 60 and 70 days) were evaluated by using 2-kg capacity laboratory silos. It was used a 5 × 6 factorial scheme (5 regrowth ages × 6 fermentation periods) in a complete random design, with three replicates. The fermentation periods were 1, 3, 7, 14, 28 and 56 days. Lactic acid bacteria populations were recorded in fresh forage varying from 3.93 (30 days of regrowth) to 5.51 (70 days of regrowth) log colony-forming units (cfu)/g forage. Maximum populations of these microorganisms were recorded in the silages on the...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Acetic acid; Butyric acid; Enterobacteria; Lactic acid; Lactic acid bacteria.
Ano: 2011 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982011000400007
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Performance And Economic Viability Of Broiler Chickens Fed With Probiotic And Organic Acids In An Attempt To Replace Growth-Promoting Antibiotics Rev. Bras. Ciênc. Avic.
Araujo,RGAC; Polycarpo,GV; Barbieri,A; Silva,KM; Ventura,G; Polycarpo,VCC.
ABSTRACT The aim of this study was to evaluate diets supplemented with probiotic (Bacillus amyloliquefaciens) and organic acids (lactic, acetic and butyric acid) in attempt to replace the antibiotics and anticoccidial (avilamycin + sodium monensin) growth promoters on performance and economic viability of broilers challenged by Eimeria acervulina, E. maxima and E. tenella. A total of 900 male Cobb® chickens, with a mean weight of 39.90g, were distributed in a completely randomized design in a 2 × 2 + 1 factorial arrangement: supplementation or not of probiotic and organic acids and a treatment with inclusion of antibiotics, comprising five treatments with six replicates. For the studied performance variables, there was no effect of the isolated additives...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Acetic acid; Avilamycin; Butyric acid; Lactic acid; Monensin sodium.
Ano: 2019 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-635X2019000200304
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Produção de ácidos graxos voláteis no rúmen de cabras leiteiras alimentadas com diferentes fontes lipídicas. Repositório Alice
MATOS, R. da S.; RODRIGUES, M. T.; BOMFIM, M. A. D.; CORDEIRO, A. G. P. C.; SILVEIRA, T. S.; SANTANA, R. C. S..
Comparou-se o uso de diferentes fontes lipídicas para cabras leiteiras considerando-se os valores de produção de ácidos graxos voláteis no rúmen. Para isso, foram utilizadas oito cabras, com peso médio de 51 Kg, fistuladas no rúmen, não-gestantes e não-lactantes, distribuídas em delineamento em quadrado latino 4x4, em duplicata. Quatro dietas foram comparadas, sendo uma dieta controle e três suplementadas com diferentes fontes de lipídios, definidas por apresentar variação quanto ao teor de ácidos graxos insaturados em seu perfil: óleo de soja, óleo de palmiste e óleo de canola. A suplementação com fontes de óleo contribuiu com 2,3% na matéria seca (MS) da dieta, totalizando 5 % de extrato etéreo na MS. Não foram observados efeitos da interação entre...
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Suplementação lipídica; Ácido propiónico; Caprino leiteiro; Cabra; Nutrição animal; Alimentação animal; Ácido graxo volátil; Rúmen; Bactéria do ácido acético; Ácido butírico; Dairy goats; Animal nutrition; Acetic acid bacteria; Butyric acid; Propionibacterium acidipropionici.
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/889159
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional