|
|
|
Registros recuperados: 205 | |
|
|
Kantor, Linda Scott. |
Most American diets do not meet Federal Food Guide Pyramid dietary recommendations. On average, people consume too many servings of added fats and sugars and too few servings of fruits, vegetables, dairy products, lean meats, and foods made from whole grains compared with a reference set of Food Guide Pyramid serving recommendations appropriate to the age and gender composition of the U.S. population. In addition, while the healthfulness of diets has improved over time, the pace of improvement has been uneven. For example, while Americans consumed record amounts of fruits and vegetables in 1996, consumption of caloric sweeteners also reached a 27-year high. This report is the first dietary assessment to use ERSís time-series food supply data to compare... |
Tipo: Report |
Palavras-chave: Food; Food consumption; CSFII; Food Guide Pyramid; Dietary Guidelines for Americans; Food Consumption/Nutrition/Food Safety; Food Security and Poverty. |
Ano: 1998 |
URL: http://purl.umn.edu/34079 |
| |
|
|
JORGE, M. H. A.. |
Os interesses do homem em domesticar certos vegetais que fariam parte do seu dia-a-dia, sejam em rituais, sessões de cura, ou até mesmo como parte da sua dieta, estão registrados desde milhares de anos. Estas plantas passaram então por um processo conhecido como seleção, e durante vários anos, foram cultivadas e melhoradas para atender os interesses do homem, no caso de grãos tamanho e número. Atualmente, o homem ainda utiliza a domesticação para muitas espécies que possuem potencial econômico de exploração, seja medicinal, alimentício, verterinário, entre outros. Técnicas mais modernas impulsionaram esse processo de seleção, agilizando assim a condução e obtenção de resultados. Considerando que o Pantanal possui imensa diversidade de plantas que na sua... |
Tipo: Documentos (INFOTECA-E) |
Palavras-chave: Domesticação; Espécies nativas; Cultivo; Espécies domesticadas; Food; Native species; Cultivation; Domesticated species.; Alimento.; Pantanal; Domestication.. |
Ano: 2004 |
URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/812063 |
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
|
Hartog, J.C. den; Nierop, M.M. van. |
Microscopical investigations of the gut contents of six individuals of Dermochelys coriacea from southern England and the North Sea revealed the presence in all of these of numerous nematocysts, mainly scyphozoan. Only six species of Scyphozoa occur in British shallow waters and in the North Sea, viz., Pelagia noctiluca (Forskål), Chrysaora hysoscella (L.), Aurelia aurita (L.), Cyanea capillata (L.), C. lamarckii (L.) and Rhizostoma octopus (L.). For the purpose of comparison and identification an inventory was made of the cnidom of these six species (based on preserved material). Nematocysts of one or more of these species appeared to be present in each of the turtles, all six species being represented. One of the turtles in addition appeared to have... |
Tipo: Article / Letter to the editor |
Palavras-chave: Scyphozoa; Leptomedusae; Siphonophora; Testudines; Dermochelys; Nemato- cysts; British Isles; Netherlands; Food; Digestive tract; Anatomy; Functional morphology.; 42.82. |
Ano: 1984 |
URL: http://www.repository.naturalis.nl/record/317798 |
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
|
FIGUEIREDO, V. O.; CARVALHO, M. C. V. S.; FERREIRA, F. R.; COLARES, L. G. T.; CASTRO, I. M. de; CARVALHO, L. M. J. de. |
Destacamos os agrotóxicos como um elemento que pode influenciar no habitus dos sujeitos que participam do contexto da agricultura brasileira assumindo, geralmente, uma posição favorável ou contra o uso desses insumos. Este artigo busca alguns elementos ocultos no universo do alimento com agrotóxicos e, para tanto, apoiamo-nos nas ferramentas metodológicas de Bourdieu, que insurge contra o agir mecânico dos sujeitos e desvela mecanismos de dominação a partir de um jogo de ocultação. Nesse contexto, o produtivismo e a competitividade parecem contribuir para o fortalecimento da crença do desenvolvimento socioeconômico. No campo social, onde há um jogo de disputas em torno do alimento produzido ou não com agrotóxicos, a sustentabilidade surge como um valor... |
Tipo: Separatas |
Palavras-chave: Agrotóxicos; Jogo Simbólico; Sustentabilidade; Food; Symbolic Power; Sustainable.; Alimento; Tecnologia de Alimento.; Pesticides.. |
Ano: 2016 |
URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1062741 |
| |
|
| |
|
|
LaFrance, Jeffrey T.. |
A flexible, full rank two model of food consumption that is globally consistent with economic theory, aggregates across income, demographic variables, and variations in micro demand parameters, and accommodates tradeoffs between tastes and nutrition is derived. The econometric demand model is estimated with per capita U.S. consumption of 21 foods on the time period 1919-1994, excluding the World War II years 1942-1946. An approach for inferring the percentage of nutrients available from individual commodities in the U.S. food supply is derived and implemented empirically on the time period 1949-1995 for the nutrients energy, protein, total fat, carbohydrates, and cholesterol. The two sets of model results are combined to generate time paths for income... |
Tipo: Working or Discussion Paper |
Palavras-chave: Aggregation; Demand; Food; Nutrition; Hicksian Compensated Price Elasticities; Demand and Price Analysis; Food Consumption/Nutrition/Food Safety. |
Ano: 1999 |
URL: http://purl.umn.edu/25004 |
| |
|
|
Destri, Kelli; UFPEL; Bairros, Jacqueline; UFPEL; Vargas, Bianca Languer; UFPEL; Nascente, Patrícia da Silva; UFPEL; Del Pino, Francisco Augusto Burkert; UFPEL; Lund, Rafael Guerra; UFPEL. |
O consumo de doce de leite caseiro, vendido em feiras livres, é comum no Estado do Rio Grande do Sul. Geralmente, estes produtos não são fabricados em acordo com as boas normas de fabricação e podem constituir perigo à saúde do consumidor. O objetivo do presente estudo foi analisar, microbiologicamente, amostras de doce de leite comercializado nas feiras livres da cidade de Pelotas, Estado do Rio Grande do Sul, conforme legislação em vigor da Agência Nacional de Vigilância Sanitária – Anvisa, e, dessa forma, verificar as condições sanitárias do produto em questão. Foram adquiridas, aleatoriamente, amostras de doce de leite de feiras livres existentes na cidade de Pelotas, Estado do Rio Grande do Sul, Brasil. Das 12 feiras cadastradas na prefeitura de... |
|
Palavras-chave: 2.00.00.00-6 Ciências Biológicas contaminação bacteriana; Saúde pública; Alimentos Microbiologia Aplicada contamination by bacteria; Public health; Food. |
Ano: 2009 |
URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciBiolSci/article/view/676 |
| |
|
|
Cámara, Y.; Ramos, A.. |
El Instituto de Investigaciones para la Industria Alimenticia (IIIA) es la única institución científica que posee el Ministerio de la Industria Alimenticia (MINAL). Su actividad fundamental comprende la investigación de los alimentos y sus tecnologías, el desarrollo de nuevos productos, la docencia y la producción a escala piloto de determinados alimentos. Para este trabajo se analizaron como fuente de estudio los artículos contenidos en los 31 números publicados hasta el año 2007. Para el análisis de las temáticas abordadas se utilizó el Tesauro de Tecnologías de Alimentos. Se determinó la producción científica por año y además un conteo de frecuencia de aparición de autores. En los 22 años objeto de estudio se publicaron 31 números con un total de 452... |
Tipo: Journal Contribution |
Palavras-chave: Food; Materials science; Bibliometric. |
Ano: 2008 |
URL: http://hdl.handle.net/1834/5025 |
| |
|
| |
Registros recuperados: 205 | |
|
|
|