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Diallel analyses and estimation of genetic parameters of hot pepper (Capsicum chinense Jacq.). Repositório Alice
SOUSA, J. A. de; MALUF, W. R..
The degree of heterosis in the genus Capsicum spp. is considered high; however, most of the studies refer to the species Capsicum annuum L. In spite of the potential use of F1 hybrids in pungent peppers of the species Capsicum chinense, few studies are available which assess the magnitude of heterosis in this species . This study was carried out to assess heterosis and its components in F1 hybrids from a diallel cross between hot pepper lines (Capsicum chinense) and to obtain data on the allelic interaction between the parents involved in the crosses. Trials were made in Rio Branco-Acre, Brazil, from March through October 1997. A randomized complete block design with fifteen treatments and three replications was used. The treatments were five C. chinense...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Análise dialélica; Xanthonomas campestris pv vesicatoria; Pimenta; Capsicum chinense; Vigor híbrido; Cruzamento dialélico; Parâmetro genético; Hot peppers; Heterosis; Diallel analysis; Pimientos picantes; Análisis de dialelos.
Ano: 2003 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/502628
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Estimação de heterose em pimenta (Capsicum chinense Jacq.). Repositório Alice
SOUSA, J. A. de; MALUF, W. R..
O cruzamento entre 5 acessos de Capsicum chinense foi avaliado na Embrapa/CPAF-Acre Rio Branco-AC, no período de março a outubro de 1997. O delineamento utilizado foi o de blocos casualizados completos com três repetições. Utilizaram-se 15 tratamentos, sendo 5 introduções de Capsicum chinense Jacq. (provenientes do Banco de Germoplasma de Hortaliças- BGH/UFV) e 10 híbridos F1 resultantes do cruzamento entre esses genitores (sem distinção entre cruzamentos recíprocos). Foram avaliados os seguintes caracteres: produção total de frutos, relação comprimento/diâmetro dos frutos, matéria seca de frutos por planta, incidência de Xanthomonas campestris pv. vesicatoria, rendimento de capsaicina por planta e número de sementes por fruto. Houve considerável...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Melhoramento genético vegetal; Pimenta; Pimenta de cheiro; Capsicum chinense; Heterose; Plant breeding; Heterosis; Pepper; Hot peppers; Fitomejoramiento; Pimienta; Pimientos picantes.
Ano: 2000 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/502881
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Reviewing 30 years of cupsicum breeding at Emprapa Vegetabes, Brazil. Repositório Alice
REIFSCHNEIDER, F. J. B.; RIBEIRO, C. S. da C..
2012
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Cultivar BRS Brasilândia; Cultivar BRS Seriema; Cultivar BRS Mari; Cultivar BRS Moema; Cultivar BRS Sarakura; Cultivar BRS Graça; Embrapa Hortaliças; Pimenta; Variedade resistente; Hot peppers; Capsicum frutescens.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/953224
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Search for resistance to bacterial wilt in a Brazilian Capsicum germplasm. Repositório Alice
LOPES, C. A.; CARVALHO, S. I. C. de.
bitstream/item/165426/1/digitalizar0222.pdf
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Distrito Federal; Brasil; Pimenta; Pimentão; Germoplasma; Doença de planta; Bactéria; Variedade resistente; Cerrado; Ralstonia solanacearum; Capsicum Annuum; Capsicum frutescens; Sweet peppers; Hot peppers; Germplasm; Plant diseases and disorders.
Ano: 2002 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/771053
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