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Apparent digestibility coefficient of chickpea, maize, high-quality protein maize, and beans diets in juvenile and adult Nile tilapia ( Oreochromis niloticus ) R. Bras. Zootec.
Montoya-Mejía,Magnolia; Hernández-Llamas,Alfredo; García-Ulloa,Manuel; Nolasco-Soria,Héctor; Gutierrez-Dorado,Roberto; Rodríguez-González,Hervey.
ABSTRACT The objective of our study was to assess the apparent digestibility of plant ingredients in diets for juvenile (50 g) and adult (220 g) Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Dietary dry matter and protein apparent digestibility coefficients of four plant-derived feedstuffs (chickpea, maize, high-quality maize protein, and beans) were tested. The beans diet had the lowest apparent digestibility coefficient of dry matter (ADCDM) (69.41%), while no significant differences were detected in ADCDM among the other diets; ADCDM was significantly higher in adults compared with juveniles (77.02 vs. 73.76%). Apparent dry matter digestibility coefficient of ingredients (ADCI) was significantly higher in the chickpea (70.48%) and high-quality protein maize...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Adults; Feedstuffs; In vivo digestibility; Juveniles; Plant ingredients.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982016000800427
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Digestibilidade in vitro da matéria seca e da matéria orgânica de diferentes tipos de cama de frangos. Repositório Alice
SOBREIRA, A. L. M. A.; AZEVEDO, A. R.; ALVES, A. A.; BASTOS, F. J. S.; ARRUDA, F. A. V..
Estudar a digestibilidade in vitro da materia seca e da materia organica das camas de frangos a base de raspa de madeira, capim elefante, sabugo com palha de milho e parte aerea da mandioca em funcao do tempo de estocagem(0; 14; 28; 42 e 56 dias). Seguiu-se um arranjo fatorial de 4X5, num delineamento inteiramente casualizado com tres repeticoes. Os coeficientes de digestibilidade da materia seca e da materia organica foram: raspa de madeira: 45,65 e 38,14%, capim elefante: 63,32 e 59,57%, sabugo com palha: 68,55 e 65,69% e parte aerea da mandioca: 60,03 e 53,47% respectivamente.
Tipo: Artigo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Cama de frango; Poultry litter; Cama de galinheiro; Digestibilidade in vitro; Matéria seca; Matéria orgânica; In vivo digestibility; Dry matter; Organic matter; Litter for animals.
Ano: 1997 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/514775
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Estudo comparativo da digestibilidade de leguminosa nativa com caprinos e ovinos, no semi-árido do Estado do Ceará. II. Digestibilidade in vivo da silagem de mata-pasto (Cassia ssp). Repositório Alice
BARROS, N. N.; KAWAS, J. R.; LOPES, E. A.; JOHNSON, W. L..
Resumo: Dez caprinos Sem Raça Definida (SRD) e dez ovinos Santa Inês, machos, castrados, foram utilizados para avaliar o valor nutritivo da silagem de mata-pasto (Cassia spp). Os animais permaneceram em gaiolas de metabolismo por um período de 21 dias, sendo 14 de adaptaçao e 7 de coleta total de fezes. 0 consumo da silagem foi ad libitum. As concentraçôes de protefna bruta, fibra em detergente neutro (FDN) e lignina foram, respectivamente, de: 7,0, 55,3 e 7,8%. Nao foi detectada diferença significativa (P> 0,05), entre caprinos e avinos, em nenhuma das variâveis estudadas. 0 consuma de matéria seca foi de 72,0 e 86,8 gikgo. 75/dia para caprinos e ovinos, respectivamente. A digestibilidade da matéria seca e da FDN foram de 60,1, 60,4 e 43,0, 44,6% para...
Tipo: Artigo em periódico indexado (ALICE) Palavras-chave: Mata-pasto; Cassia ssp; Caprino; Ovino; Nutrição animal; Digestibilidade in vivo; Mastigação; Composição química; Forragem; Consumo alimentar; Silagem; Fedegoso; Goats; Sheep; Animal nutrition; Digestibility; In vivo digestibility; Chemical composition; Feed intake; Forage; Mastication.
Ano: 1992 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/handle/doc/514232
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Nutritive value of diets containing pods of faveira (Parkia platycephala Benth.) for confined finishing sheep R. Bras. Zootec.
Silva,Lília Raquel Fé da; Alves,Arnaud Azevêdo; Vasconcelos,Vânia Rodrigues; Nascimento,Hoston Tomas Santos do; Moreira Filho,Miguel Arcanjo.
Performance and apparent digestibility were evaluated in sheep fed diets containing different amounts of faveira (Parkia platycephala) pods in replace to corn. Twenty crossbred Santa Inês lambs of approximately four months of age and average 21 kg were kept in individual stalls in randomized blocks and distributed according to weight. The following characteristics were evaluated: average daily gain, feed conversion and voluntary intake of dry matter (DM), organic matter (OM), crude protein (CP), neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF), total carbohydrates (TCH), non-fibrous carbohydrates (NFC); and apparent digestibility of DM, OM, CP, NDF, ADF, TCH, NFC and total digestible nutrients (TDN). P. platycephala pods inclusion in the diets...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Energy value; In vivo digestibility; Lambs; Voluntary intake.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982012000400032
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Prediction of apparent digestibility of hays from natural pastures of the Northeast region of Portugal IPB - Escola Superior Agrária
Galvão, Lurdes; Guedes, C.M.; Rodrigues, M.A.M.; Silva, S.R.; Valentim, Ramiro; Moreira, O.C.; Ribeiro, J.R.; Sequeira, C.A..
In the Northeast region of Portugal hays from natural pastures are traditionally used as the main feed during the period of drought and the evaluation of its nutritive value is essential. The aim of this study was to predict the apparent organic matter digestibility (OMD) of 21 hays from natural pastures based on chemical composition, pepsin-cellulase solubility of organic matter (OMS) and in vitro organic matter digestibility. Chemical composition of hays showed a wide range of values and acid detergent lignin (ADL) was the component that presented the highest variation (CV = 18.4%). The OMD varied between 516 and 658 g/kg OM. The best single OMD predictor was OMS (RSD = 2.8%, R2 = 0.52, P<0.001). Using multiple regression to predict OMD, the variables...
Tipo: Article Palavras-chave: In vitro digestibility; In vivo digestibility; Meadow hays; Pepsin-cellulase.
Ano: 2008 URL: http://hdl.handle.net/10198/6015
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The influence of covering methods on the nutritive value of corn silage for lactating dairy cows R. Bras. Zootec.
Amaral,Rafael Camargo do; Santos,Mateus Castilho; Daniel,João Luiz Pratti; Sá Neto,Adir de; Bispo,Álvaro Wosniak; Cabezas-Garcia,Edward Hernando; Bernardes,Thiago Fernandes; Nussio,Luiz Gustavo.
The objective of this study was to evaluate the effect of covering methods on the nutritive value of corn silage and performance of dairy cows. Whole-plant corn was harvested at 340 g/kg of dry matter (DM) and ensiled for 135 d in horizontal silos covered with one of the following methods: oxygen barrier film (45-µm thick) + white-on-black polyethylene film (200-µm thick) over the oxygen barrier film (OB+WB); white-on-black polyethylene film (200-µm thick) (WB); black polyethylene film (200-µm thick) (B); or recycled black polyethylene film (200-µm thick) covered with a layer of 10 cm of sugarcane bagasse (RB+SB). Nutrient composition, fermentation profile, and yeast and mold counts in edible silages were similar across treatments. Silage temperature...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Dairy cow; Film protection; In vivo digestibility; Polyamide.
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1516-35982014000900471
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Valor nutritivo de dietas contendo raspa integral da mandioca para ovinos confinados - DOI: 10.4025/actascianimsci.v31i4.7153 Animal Sciences
Conceição, Washington Luis Ferreira; UFPI; Figueirêdo, Agustinho Valente de; UFPI; Nascimento, Hoston Tomás Santos do; UFPI; Vasconcelos, Vânia Rodrigues; UFPI; Alves, Arnaud Azevêdo; UFPI; Dantas Filho, Laí Alves; UFPI.
Avaliou-se o valor nutritivo de dietas contendo 0; 12; 24; 36 e 48% de raspa integral de mandioca (RIM) para ovinos confinados. Foram utilizados 20 ovinos mestiços da raça Santa Inês, com peso vivo inicial 17,4 ± 2,6 kg e idade quatro a cinco meses. Realizou-se ensaio de desempenho e de digestibilidade, segundo o delineamento inteiramente casualizado com cinco tratamentos (dietas) e quatro repetições. A inclusão de RIM não alterou os consumos de MS, MO e PB, mas reduziu linearmente (p < 0,05) o consumo de FDN, em g dia-1 (Ŷ = 373,67 - 2,58X, R2 = 0,39), %PV (Ŷ = 1,29 - 0,008X, R2 = 0,61) e g UTM-1 (Ŷ = 29,89 - 0,19X, R2 = 0,56) e de FDN digestível (Ŷ = 191,33 - 1,37X; R2 = 0,25). Não houve efeito (p > 0,05) da inclusão de RIM sobre o ganho de peso e...
Tipo: Experimentos de desempenho e de metabolismo Palavras-chave: Alimentos alternativos; Consumo voluntário; Conversão alimentar; Digestibilidade “in vivo”; Ganho de peso 5.07.01.01-0 alternative feed; Voluntary intake; Feed conversion; In vivo digestibility; Weight gain.
Ano: 2009 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/7153
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