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Características de carcaça de animais de três linhagens distintas da raça Canchim. Repositório Alice
GUERFE, L.; MARCONDES, C. R.; HENRIQUE, F. L.; PICHARILLO, M. E.; MÉO FILHO; BERNDT, A..
O rebanho de bovinos da raça Canchim da Embrapa Pecuária Sudeste, composto por animais das linhagens Antiga, Nova e Cruzada, é selecionado utilizando critérios de seleção não convencionais, com o intuito de gerar animais tolerantes ao calor, precoces e com melhor acabamento de carcaça.
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Área de olho de lombo; Longissimus thoracis; Gordura subcutânea; GrowSafe; Bovino; Carcaça; Beef carcasses; Carcass quality; Carcass characteristics.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1113765
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Chemical-physical characteristics of buffalo (Bubalus bubalis) meat subjected to different aging times Animal Sciences
Luz, Patrícia Aparecida Cardoso da; Jorge, André Mendes; Francisco, Caroline de Lima; Mello, Juliana Lolli Malagoli de; Santos, Carolina Toledo; Andrighetto, Cristiana.
The aim of this study was to evaluate the effects of different aging times on the meat characteristics from young Murrah buffaloes slaughtered at 20–24 months of age (experiment I; n=10) and Murrah buffalo heifers slaughtered at 32-36 months of age (experiment II; n=10), with the purpose of determining the best aging time to tenderize meat from both experiments. Samples of the longissimus thoracis muscle from buffaloes slaughtered at each age were aged for 7, 14, and 21 days (0±1°C). After this period, analysis of cholesterol, pH, cooking loss, shear force, myofibrillar fragmentation index, meat color, and fatty acid profile was performed. Aging greatly improved the tenderness (p < 0.05) but caused a change in color (p < 0.05), which, even without...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: 5.07.02.00-9 e 5.07.02.01-7 cholesterol; Fatty acids; Longissimus thoracis; Murrah; Tenderness..
Ano: 2017 URL: http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAnimSci/article/view/36799
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Meat quality of Nellore cattle finished in feedlot fed with diets containing agroindustrial co-products or not. Repositório Alice
MORELLI, M.; NOVELLI, T. I.; SAKAMOTO, L. S.; TULLIO, R. R.; BARIONI JUNIOR, W.; PALHARES, J. C. P..
Tipo: Resumo em anais de congresso (ALICE) Palavras-chave: Citrus pulp; Corn germ; Longissimus thoracis.
Ano: 2017 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1075105
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