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Caracterização por AFM de filmes de zeínas com diferentes concentrações de ácido oleico como plastificante. Repositório Alice
BERNARDES FILHO, R.; SCRAMIN, J. A.; FORATO, L. A.; ASSIS, O. B. G..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Filmes finos; Plastificante; Análise superficial; AFM; Zeína.
Ano: 2012 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/933854
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Efeito do processamento e das condições ambientais nas propriedades mecânicas dos materiais biodegradáveis de amido e aveia. Repositório Alice
GALDEANO, M. C.; WILHELM, A. E.; GROSSMANN, M. V. E.; MALI, S.; CARVALHO, C. W. P. de; SOUZA, M. M. de.
Tipo: Separatas Palavras-chave: Casting; Plastificante; Perfuração.; Extrusão..
Ano: 2014 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/996561
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Otimização do processo de extrusão de amido na obtenção de bioplásticos nanoestruturados para uso em embalagens. Repositório Alice
ORTIZ, J. A. R.; CARVALHO, C. W. P. de; ASCHERI, J. L. R..
Tipo: Separatas Palavras-chave: Plastificante; Nanotecnologia.; Biofilme..
Ano: 2010 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/875909
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Utilization of zein-based coatings containing vegetable oils on the physicochemical characteristics of vacuum-packaged lamb meat. Repositório Alice
CORDEIRO, C. de S.; FORATO, L. A.; BERNARDES FILHO, R.; NASSU, R. T..
During the shelf-life of fresh meat, physical, chemical, microbiological, and sensory changes may occur. To avoid such changes, the combination of vacuum-packaging and use of edible coatings make a good strategy. This study aimed to evaluate the physicochemical characteristics of vacuum-packaged lamb meat combined with different zein-based edible coatings containing different vegetable oils (pink pepper, rosemary, olive oil, and the combinations of olive oil + pink pepper or rosemary), stored at 5 ± 1 °C. Parameters including pH, instrumental color, water holding capacity (WHC), shear force, and thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) were analyzed every seven days, for 29 days. Significant differences (P<0.05) were observed in coating effects...
Tipo: Artigo de periódico Palavras-chave: Revestimento comestível; Carne ovina; Óleo de pimenta rosa; Óleo de alecrim; Plastificante; Zeína; Carne Fresca; Óleo Vegetal; Azeite; Embalagem a Vácuo; Food packaging; Plasticizers.
Ano: 2019 URL: http://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/handle/doc/1112487
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